Šta je novo?

Ati 3470 Downclock !

jon_doe

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
31.03.2009
Poena
169
Oavko uzeo sam doticnu karticu samo kako bi imao TV-out (cinc izlaz) da bi gledao filmove na tv-u.na tom racunaru ne igram igre znaci ne palim 3D igre!
Sad vidim da kartica lako dostize 65-70c u idle (load se razlikuje 5-10c)
I rive sam smanjio na 400mhz i 350mhz (700mhz efe...) Memoriju ali mi GPU radi na 1.25v! sto je mnogo kako to da smanjim na primer na 1.0v
Ili jos bolje kako da iz katalista ili rive nesto uradim pa da oborim jos taktove GPU sa 400mhz na primer na 250-200mhhz. Kartica mi se samo przi bez razloga, a trenutno najzahtevnija aplikacija joj je soliter :p
Odmah da kazem da ATi Tool nece da radi. Napise nesto kao cipset nije podrzan. 0.27b4 je u pitanju jedini koji prepozna karticu ostali ni to ne rade!

Prilozi

• 3470 clock.jpg
    3470 clock.jpg
    151.8 KB · Pregleda: 44
.........

dal je moguce da niko nemoze da mi pomogne kako da modujem katalist da dobijem nize vrednosti od 300 i 400mhz! i kako da smanjim Vcore ?!

Na techpowerup.com imaš RBE iliti editor za BIOS kojim možeš smanjiti klokove i napon. E sad... Ima tu malo eksperimentisanja dok nađeš najniži klok i napon na kojem sve f-še. Pored toga, flešuje se BIOS, gubi se garancija, možeš da ubiješ karticu itd. Ako ćeš već da se upuštaš u sve to, preporučujem ti njihov forum da pregledaš i pročitaš help od RBEa...

.....

a znam za to.... cackao sam 2900XT :D memoriju sa 18xxmh na 2000mhz radi ko od sale vec 2godine ! :D FABRCKI SAM JE OC-ovao xaxaxa :p ne mislio sam da nema neka soft varijanta. Da se smanje taktovi da se kaze glupom katalistu: ,,e buzgo daj slajder na manje od 300mhz :D" a inac AMD GPU tool ne funkicionise sa ovom karticom neznam zasto nece da smanji ispod 300 i 400mhz?

Nažalost - ne znam. Mogu samo ideju da ti dam. Ti slajderi tj. njihovi graničnici su dati procentualno u odnosu na default clock. Bio je neki problem kad se pojavila 3xxx serija i ljudi su morali modovati kataliste. Upravo je bio problem u opsegu koji je bio nedovoljan ili tako nešto. Probaj proguglati malo.

Nazad
Vrh Dno