Šta je novo?

Ati 3450 i drajver?

zelko.d

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2007
Poena
330
Posto je ubacena nova Asus 3450 kod drugara umesto integrisane [mislim neka "Via" na ploci] i instalisani drajveri sa prateceg cd-a, imamo problem sa GTA igrom.
Kad se pokrene,crna slika na tft i poruka "input source out of range" [tako nesto].
zvuk ide i pretpostavljam da je igra dala ko zna koju rezoluciju i refresh rate i da to ne moze monitor da prikaze.
U setup igre ne mozemo da udjemo,a reinstalacija nije pomogla.
Pretpostavljam da je do Catalist drajvera i njihovog podesavanja,jer kad sam ogranicio u monitor atributes da aplikacije ne menjaju aktielnu rezoluciju i refresh [1440x900/60],onda smo dobili igru na ekranu ali u nekoj 800x600 ili tako nekoj. Znaci sve krupno i pomereno dole-desno i prakticno se ne moze nista od parametara igre podesiti a kad se pokrene,sve je ogromno i neupotrebljivo.
Drajver sa grafickom je Catalist 8.45 i instalacija je prosla glatko.
Znam da je to "tanka" graficka ali je u skladu sa racunarom [neki Sempron, WinFast ploca i 2x512DDR2].

Verovatno je neki problem sa starim drajverima. Mada posto imate VIA chipset, neka vam je Bog u pomoci...

re:

Pre ubacivanja u PCie slot nove graficke,deinstalisao sam ,za svaki slucaj, drajvere za integrisanu.[iako je ubacivanjem automatski iskljucujes].
A neke igre rade kao sat,sa tom novom grafickom.
Problem je sto igra "potera" graficku u neku blesavu rezoluciju ili refresh rate,a treba u Catalist Control Centru jos nesto ili ukljuciti ili iskljuciti.
A sta?

Vrh Dno