Šta je novo?

ATI 1600pro AGP

• Začetnik teme Začetnik teme ostres
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ostres

Slavan
Učlanjen(a)
06.07.2004
Poena
319
Posto jos ne planiram zamenu racunara pazario sam ovu kartu kao nesto optimalno prema ostatku konfe. U pitanju je Saphire i odmah da pomenem da sam prezadovoljan radom npr. NFS Carbon radi savrseno pri 1024x768 sto mi je i default rezolucija na monitoru.
E sad, malo me brine strana karte koja nije pod hladnjacima, pre svega onaj cip koji sluzi da omoguci rad native PCI karticama u AGP-u. Na njega je samo nalepljena neka guma i primecujem da se jako greje.
Sta savetujete, da iskuliram ili da probam da nabudzim neko hladjenje?
Pozdrav.

sta je to "jako se greje" ?
i kako se ponasa grafika nakon duzeg rada? kad je opteretis sa Carbonom ili necim slicnim?ako sve radi dobro, ne blokira ne restartuje se (a imas i garanciju pretpostavljam) ja bih iskulirao na tvom mestu (posebno sto nemas neku azdaju od vise stotina evra-mislim na grafiku)

Druze ne brini dok je u garanciji. Istu kartu imam i ja ali mora na reklamaciju nesto je zveknula a sta joj valjda ce servis reci svoje.
Grejala se standardno, i OK radila , a sad vise ne salje signal na monitor (tako monitor prijavljuje bilo da je povezana na vga ili DVI ).
Imas inace topic o x1600Pro na nekoliko desetina strana pa ga malo procesljaj.

Meni je nedavno crkla HIS X1600Pro IceQ AGP.Nazalost nije bila u garanciji.Nesto mnogo crkavaju X1600Pro AGP 🙁

sta je to "jako se greje" ?
i kako se ponasa grafika nakon duzeg rada? kad je opteretis sa Carbonom ili necim slicnim?ako sve radi dobro, ne blokira ne restartuje se (a imas i garanciju pretpostavljam) ja bih iskulirao na tvom mestu (posebno sto nemas neku azdaju od vise stotina evra-mislim na grafiku)

taj realto bridge se greje u nebesa i opusteno ne da mozes da se opeces na njega, nego ti se na prst utisne njegov serijski broj ako drzis duze prst na njemu.....

Sta savetujete, da iskuliram ili da probam da nabudzim neko hladjenje?
Pozdrav.

Uzmi recimo jedan CM blueIce i nalepi ga ili ga samo bilo kako postavi nazad na realto bidge, tako da ces ga posle lako skinuti.... Zanimljivo je cak da se tada kartica bolje overklokuje.
Sto se memorije tice nju ostavi da se hladi "sama"....

ko je proizvodjac tvog x1600pro?

Jel bi mogali da mi kazete nesto o X1650 Pro agp ja planiram da je kupim uskoro fala u napred

Jel bi mogali da mi kazete nesto o X1650 Pro agp ja planiram da je kupim uskoro fala u napred

Ako hoces x1650pro za AGP pazi da uzmes model sa DDR3 memorijom. Konkretno mislim da samo Sapphirre ima kod nas x1650 sa DDR3 i kosta oko 145 evra. Mozda ima i MSI ili nisam siguran. Izbegavaj one jeftinije modele sa DDR2 memorijom.

Hladite im Realto cipove.....
Ja sam na mojoj hladio i bez problema je radila na 650/930 24/7 uz 5107pts u 3dmarku05 bez i najmanjeg problema....

Poslednja izmena:
Ako hoces x1650pro za AGP pazi da uzmes model sa DDR3 memorijom. Konkretno mislim da samo Sapphirre ima kod nas x1650 sa DDR3 i kosta oko 145 evra. Mozda ima i MSI ili nisam siguran. Izbegavaj one jeftinije modele sa DDR2 memorijom.

fala za savet mislim da cu je uzeti za neke male pare valjda ce leci na moju konfig. epox ploca amd1700+, 512rama, 200GB hard:banana:

Ne mogu da verujem sta citam!!!Neko vreme nisam posecivao forum kad tamo pocrkalo sve

sto se zove X1600 pro za AGP??? C cccc.Bas Simptomaticno.

Neka se javi neko kome je radila duze od 9 meseci??

Ima li takvih?Moja je crkla od pustanja DVD filmova i Tv,i Satelitskog programa!!I to posle 6

meseci.Poludeo sam.Zamenili su mi je posle 40 dana sa novom ali sa sporijom DDR 2

memorijom.Za sada radi.Ali kod mene nece docekati kraj garancije.(Inace sam ja

otvorio "onaj" topik o x1600 pro Pa bi ovu temu mogli da vezemo na vec postojecu)

Pozdrav

dakle da ponovim: HLADITE IM Realto ČIPOVE...
moja ima 10 meseci

edit: a i onaj kuler safirov nije nizašta, menjajte ga pod obavezno

Poslednja izmena:
Jel ti zezas ili ozbiljno??? Bato, platio sam kartu 158e EEEEJJJJJJJ,pa ne pada mi na pamet

da kupujem bilo sta za nju ima da radi tako kako su je napravili,a da li cu ikada ponovo kupiti

nihovu (sapphire) kartu to ce se cuti, a nadam se da ce i svi ostali korisnici koji su prevozani

isto razmisljati.Jer su samo oni odgovorni za ovakav shkart.Ahhh da a sto su mi zamenili prvu

koja je riknula sa losijom.Jeste li zaboravili???

BOJSA sta sad vozis?

Pozdrav.

Ne mogu da verujem sta citam!!!Neko vreme nisam posecivao forum kad tamo pocrkalo sve

sto se zove X1600 pro za AGP??? C cccc.Bas Simptomaticno.

Neka se javi neko kome je radila duze od 9 meseci??

Ima li takvih?Moja je crkla od pustanja DVD filmova i Tv,i Satelitskog programa!!I to posle 6

meseci.Poludeo sam.
Pozdrav
A jos daju 2 godine garancije na njih. Nece se Sapphire leba najesti od ove karte. Samo ne znam kako cemo da regulisemo garanciju za godinu dana kada AGP bude samo secanje.

O da, hoce... I to vrlo brzo...

Pa ovako.Pre tacno vise od godinu dana na istom ovom forumu a bogami i po nasim

godinu dana tvrdio da je AGP dominantan kod 80% korisnika ,bilo je ma daj,i sl.Sada imamo

najbolje karte srednje klase kako za PCIe tako i za "pokojni" AGP. Dok ne vidim racunar koji je

realno 2 puta brzi od sadasnjeg ne kupujem nov TACKA.Pare se tesko zaradjuju da bi se olako

bacale.

BATO,sve je to K..... onih koji bi da ti uzmu pare nizasta.

Kad bude izasla GF 8300 ili x2300 i dalje ce one biti 4 do 5 puta slabije od X1950pro.

A u garanciji pise da ako nemaju ekvivalentnu vracaju pare ili daju novu.

Juce mi je stigla powercolor x1600pro sa reklamacije i to posle 2.5 meseca. Ista je koju sam im vratio. Stavio sam titan eagle cooler i temp je 35C ful 46-48C, ranije je 45C/75C. Realto chip nije vreo kao ranije a ipak sam stavio 4 mala pasivna hladnjaka pa cu videti da li ce mem. i gpu ici malo vise

Poslednja izmena:
Objasni mu bojsa, kad nisam mogao pre da se konektujem 😀 😀....

PCIe kartice su generalno bolje uradjene, rade na vecim frekvencijama, nemaju rialto mostove koji se greju u PM, bolje se klokuju... PCIe ploce podrzavaju novije procesore, Sata standard, DDR2 memoriju, i jos x stvari koje non-PCIe ploce ne podrzavaju...

To sto neko izdaje X1950Pro za agp ne znaci da je to pametan potez, i ne znaci da ce ta kartica da radi svom snagom... Bottlenecks: procesor i memorija...

P0z!

Dobro ste me nasmejali.

@bojsa

Da budem konkretan.Dok ne bude mogao da se kupi za neke3 normalne pare,kooliko sam ja

platio moj pre 4 godine.E,ali da sve na njemu-REALNO-radi 2x brze.TESKO.Moj deda i dalje

tera najnovije igrice u pristojnom br. frejmova, na jos pristojnijim rezolucijama.A koliko ljudi

danas ima 1000e za nov komp. da bi igralo igrice???

1%.

Za moje potrebe ova konfiguracija je super.U zadnje 2 godine sta sve nisam kupio za komp.

I neznam koliko para dao ,A znas sta me je najvise odusevilo??Microsoft-ov kozni mis.

Pozdrav.

Pazi moze da se sastavi Realno 2x brza konfa i vise od toga, ali kao sto rekoh novac je u pitanju...
U stvari, nije sve u novcu, stvar je u tome da li ti to stvarno treba...
Znaci da kad sve to kupis, ne premotas film u glavi i kazes : "U *** bacio sam xxxx evra za nesto sto mi ne treba".
Ono cega si ti svestan je da ti to nije potrebno i ja takvo razmisljanje pozdravljam.
Ja sebi stalno govorim da necu nista vise uloziti u komp, barem privremeno, al' eto uleti mi neka kinta i onda sve pomalo menjam, a u stvari samo gubim lovu na neznatno poboljsanje u performansama...
Posle se osvrnem iza sebe i smorim se, jer mi treba plejer za kola, nova lamela, plin, odeca, obuca...itd.
Posle toga igram igre za koje je adekvatan i P3.... onda stvarno shvatim da je to neracionalno ponasanje.
Tako da je u stvari sve to samo luksuz, ako se kupuje radi igranja igara....
Ovo je moje razmisljanje, stojim iza gore navedenog, pa vi udrite 😀

Upravo... Ljudi koji koriste komp da zarade pare, imaju para da upgareduju komp da bi radili stvari brze!

Drago mi je da se slazemo u misljenju.A takodje i ja smatram da neko ko zaradjuje radeci na

racunaru treba da ima brzi komp.

Ne bih ja imao nista protiv da teram luksuz i kupujem nesto da bih imao bolji komp. ali ko sto

rece Bojsa "Treba za zimovanje,za kola,za garderobu,za zenu,za dete itd....

Pozdrav svima

P.S. Nego sta cemo da pazarimo posle X1600pro??Kod budemo imali para?

X1950pro ili 7600gt?? Bojsa sta je bolje.(Kupio sam DVD player pa mi TV izlaz vise nije

najbitniji)

Ma ne.Mislio sam na ove dve karte ili CE MOZDA izaci i DX10 karte za AGP.Nikad se nezna.

Ma ne.Mislio sam na ove dve karte ili CE MOZDA izaci i DX10 karte za AGP.Nikad se nezna.

I da izadju, mislim da od toga nece biti vajde, najrealnije bi bilo da u jednom trenutku x1950pro AGP cenovno se spusti na realan nivo i time da postane best buy...
Svaka brža karta ce biti ugusena uskim grlom koje stvara procesor....

Nazad
Vrh Dno