Šta je novo?

Athlon XP 2000+ / Asus A7N8X-X overclock

Sublimed

Čuven
Učlanjen(a)
25.09.2002
Poena
619
Imam navedeni procesor, sa AMD kulerom (box) na navedenoj Asus ploči. Memorija je valjda Samsung PC3200 256mb.

Procesor radi kao 12.5x133 MHz i svuda je prijavljen kao Athlon XP 2000+. Interesuje me koliko bih stvarno dobio na performansama ako ga overklokujem i kako da to uradim najbolje - dal' podizanjem množioca ili podizanjem takta?

Napominjem da sam ga jednom prilikom probao na 12.5x166 i Windows ga je prijavio kao XP 2600+. Dignuo sam sistem i radio jedno 15ak minuta bez problema, nakon čega sam ugasio računar, jer nisam hteo da eksperimentišem.

Pozdrav.

http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=30496

Imam problem, kada god promenim množilac sistemu, ne diže se nikako, slike na monitoru nema.

Napon ne diram, ostaje 1.6V.

pa....isto kao kod mene na asus a7v8x i 2200+,koji je tbred B, nemoze da se promeni mnozilac :(
tebi bar radi na na fsb 166 meni nece preko 155 :brow:
teraj ga na 166, pusti neke testove, preti temperaturu...ako ne pukne,vozi ga tako

cheers

Potraži po forumu, ima more tekstova. Procesor ti verovatno nije otključan, pa zbog toga neće da postuje. Dakle lupi "SEARCH" a u polje stavi, recimo, "množioc" i sve će ti se kas'ti samo...

Sublimed je napisao(la):
Napominjem da sam ga jednom prilikom probao na 12.5x166 i Windows ga je prijavio kao XP 2600+. Dignuo sam sistem i radio jedno 15ak minuta bez problema, nakon čega sam ugasio računar, jer nisam hteo da eksperimentišem.

Pozdrav.

Meni tako radi pola godine, sada mu je malo niza temperatura (zima najveca klima). To mu je "predjelo" OC.

Nazad
Vrh Dno