Šta je novo?

Athlon II x3 445 + MSI 770-C45

Mulahmic

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2009
Poena
330
Pozdrav svima, pokusavao sam da otkljucam cetvrto jezgro u BIOS-u, odnosno uradio sam sledece:

Unlock CPU Core: Postavio na Enabled
Advanced Clock Calibration: Postavio na Auto

U CPU-z mi prijavljuje da je cetvrto jezgro otkljucano, racunar radi bez problema ali ja nigde ne vidim L3 Cache otkljucan. Jeli to do procesora ili sam ja pogresio u otkljucavanju? Da dodam i to da nisam dirao napon (a verovatno treba), i ako je neko vec radio slicno zamolio bih za pomoc.

P.S. Verzija BIOS-a je V1.13. Kopajuci po Internetu video sam da ista ploca ima u BIOSu Unleashed Mode koji se valjda koristi pri Otkljucavanju L3 Cache ali ga u mom BIOSu nema :) Da li da update BIOS ili sta vec?

Prilozi

• 222.jpg
    222.jpg
    78.8 KB · Pregleda: 250
  • 1.jpg
    1.jpg
    79 KB · Pregleda: 236
Poslednja izmena:
To ti je propus jezgro koji fizicki nema L3 Cache.

Poslednja izmena:
Pa pazi u principu dobro je sto sam ista otkljucao :) Od tri probana tri su i otkljucana, tako da mi dodje free core za igraonicu.

Koja je ona oznaka na CPU-u ako znas? Mislim na ono NADHC, CACYC i slicno (ne znam kako se to zove).

skines kuler sa procesora pa procitas na njemu..

Hehe, Mulahmic, neverovatno, ali sam bas tu kombinaciju proc+ploca planirao da uzmem. Reci mi kako radi, da li se greje, jel stabilno 4-to jezgro kad se otkljuca, i da li igre dobro rade (najvaznije su igre :) )

ipak je bitnije jezgro od l3 kesa,bar ako je verovati testu sa bencha,razlike izmedju 955 i nekog athlona (otkljucanog,dakle x4) ali bez l3 kesha,nema u igricama! :) Dok igre i aplikacije koje koriste 4 jezgra,svakako da ce bolje raditi na x4 ;)

Za gaming je bolje 3 jezgra i L3 kesh, mada nigde nema test GTA IV, on je taj kod koga se jedno jezgro vise oseti ;)

I, btw, sa kojih je to sajtova? Te takve slike koje je mogao da lazira bilo ko ne priznajem...

Edit: e'o sta kaze tom's hardware... uporedjivanje Phenom II x4 i Athlon II x4 klok za klok: http://www.tomshardware.com/reviews/athlon-l3-cache,2416-5.html

Poslednja izmena:
Druze cestitam na otkljucavanju. Moje misljenje se poklapa sa Ivanovim,bolje sto si otkljucao jezgro nego l3. neka te sa srecom sluzi

U nizim rezolucija,dolazi do izrazaja klok proc :D Kriza i far cry,daju isti fps sa 2 i 4 jezgra (ima tema,tj SS na benchu). Bio je test na benchu, clock per clock athlon x4 (bez l3) i phenom 955,oba na 3.2 ghz,valjda. I u dosta igara,skoro da nema razlike,tj minimalna je ;)

Za gaming je bolje 3 jezgra i L3 kesh, mada nigde nema test GTA IV, on je taj kod koga se jedno jezgro vise oseti ;)

I, btw, sa kojih je to sajtova? Te takve slike koje je mogao da lazira bilo ko ne priznajem...

Edit: e'o sta kaze tom's hardware... uporedjivanje Phenom II x4 i Athlon II x4 klok za klok: http://www.tomshardware.com/reviews/athlon-l3-cache,2416-5.html

Eto, da se jednom za svagda zna da famozni L3 kesh nema nekog uticaja. Zato samo gruvajte frekvenciju :D

as

Poenta:

Nema sanse da je Phenom II 940 isti kao Athlon II 640 u igricama.

Takodje, nema sanse da je Phenom II 720 isti kao Athlon II 620 u igricama.

A to da se u GTA IV primeti razlika sa +4 jezgra, ne bih se slozio...

Dobra graficka + X3 procesor, bez problema gura GTA IV na 50 FPSa uz pristojne detalje.

To ako X4 moze da "proizvede" 5FPS-a vise pa da sa 50, skoci na 55 - i to u jednoj jedinoj igrici "GTA IV", meni, barem, nista ne znaci.

neki ljudi...

Zar je bitno da li je otkljuchao stabilno 4. jezgro ili l3 cache. Koliko je platio dosta je dobio kao i ostali koji su ischupali neshto vishe od X3 athlon II. Shta sad, treba da se kida shto nije dobio ovo ili ono. Ili, da se hvali po forumu, u svakoj temi vezanoj za otkljuchavanje cpu-a, i dokazuje da je bolje ono shto je on dobio.
Stvarno izgleda da u ovoj lutriji je bolje dobiti 4 jezgra koja rade na 3.0Ghz.

Moj ortak se odlucio za x3 450 3,2Ghzi msi 770 c45 pa javljam rezultate od nedelje kad to dodje, da li se otkljucava ili ne i koliko uspesno.

Hehe, Mulahmic, neverovatno, ali sam bas tu kombinaciju proc+ploca planirao da uzmem. Reci mi kako radi, da li se greje, jel stabilno 4-to jezgro kad se otkljuca, i da li igre dobro rade (najvaznije su igre :) )

Od 8 otkljucanih u igraonici svi rade bez problema :) Prolaze sve testove u prime bez problema posle 8 sati testiranja. Od igrica pa sta znam CS, TFT, WoW, PES i Starcraft 2 rade bez greske. Mada licno mislim da ti je bitnija graficka a u mom slucaju je to HD6850 Sapphire.

E ovako ljudi juce sam pazario x3 450(rana jezgro) i msi 770 c45.
Pokusao sam u biosu
Unlock CPU Core: Enabled
Advanced Clock Calibration:Auto
Medjutim nece uopste da bootuje,samo crn ekran,morao sam de resetujem bios(izvadio bateriju)
Da li postoji jos neka caka u biosu koju bih mogao pokusati?

EDIT: I zanima me kako u biosu da podesm voltazu na procesoru,non stop stoji auto,a hteo bih daprobam makar 1,36V

Poslednja izmena:
Nista izgleda od 4 jezgra,pokusao sam Unlock CPU Core: Enabled,Advanced Clock Calibration:Auto,napon sam probao do 1,36v i nikako nece da bootuje.
Vidim da se procesor dosta lako i dobro klokuje,bez dizanja napona sa box coolerom 3,5ghz,tempereture se gotovo nisu ni promenile,moze sigurno jos dosta vise al ne bih dok ne uzmem tx3.
Ako neko ima jos neki predlog u vezi otkljucavanja ne bi bilo lose da napise ;)

Ja ima istu plocu i proc samo kod mene je problem temperatura NB

Hladnjak je extremno vruc a ocitava mi temperaturu idle 40c load 45c mada mi je to sumljivo jer hladnjak ne smes da pipnes prstima
odma opekotine 3 stepena:)

Ja ima istu plocu i proc samo kod mene je problem temperatura NB

Hladnjak je extremno vruc a ocitava mi temperaturu idle 40c load 45c mada mi je to sumljivo jer hladnjak ne smes da pipnes prstima
odma opekotine 3 stepena:)

Ja sam namontirao jedan cooler da duva u NB i temperatura je oko 27c.
Nego jel si pokusao da otkljucas procesor?

Jesam trenutno radi na 4x3,5ghz i upravo montiram plocu i proc u zenin komp
a sebi uzimam nesto drugo samo da smislim sta moguce phenoma i asus evo

Poslednja izmena:
Jesam trenutno radi na 4x3,5ghz i upravo montiram plocu i proc u zenin komp
a sebi uzimam nesto drugo samo da smislim sta moguce phenoma i asus evo

Koja si tacno podesavanja podesio u biosu i koji napon?

fsb 226
ht 9x
voltazu procesora nisam ni dirao

Cim sam uzeo plocu i proc stavio sam na 3.5 ghz testirao i tako ostavio sigurno moze i vise ja nisam probao

fsb 226
ht 9x
voltazu procesora nisam ni dirao

Cim sam uzeo plocu i proc stavio sam na 3.5 ghz testirao i tako ostavio sigurno moze i vise ja nisam probao

Mislio sam na opcije za otkljucavanje procesora,koje i kako si podesio? ;)

Samo sam u biosu izabrao opciju za otkljucavanje procesora

Pozdrav,sta bi ste mi preporucil Athlon II x3 445, 450 ili 455 jel to sve priblizno, osetili se u igrama, cuo da je 450 najbolji za otkljucavanje, sta vi mislite?

455 jer na nekim mestima biva jeftiniji nego druga dva, za otključavanje nema razlike. Razlika je u MHz i ničemu drugom.

Vrh Dno