Šta je novo?

Athlon 64 vs Athlon xp

Renchi_Os

Slavan
Učlanjen(a)
29.03.2006
Poena
300
Posejdujem athlona xp 1700 sa 512 rama, gecubeovom radeonkom 9600pro256rama, te hdd 49 gd.. Planirao sam prijeci na athlona 64 3000+ te uzet novu maticnu i neku pciE karticu+1gb rama.. Ali posto mi je to preveliki izdatak,mene zanima da li bi mi se isplatilo uzet xp-a na 3000 te nabaciti jos 512 rama??? Kasnije bi jos ubo novi hard sa barem 100GBa...

Komentari??

Ja licno ne bi uzimao bolji procesor. Stekaj pare pa uzmi to sto si planirao. Memoriju mozes uzeti jer ce ti ostati za kasnije.

Covek rece da nebi da daje suvisnu kintu, znaci batali razne A64 i Semp64 kombinacije. Uzmi neki redovan TrubaB posto nema neke razlike izmedju njega i Burtona.Elem A64 3500+ Venice je za 10% brzi od bartona 3200+ pa pitam ja ljude koji pate od cifara, vredi li ulagati 150+ eura za 10%. To mi nikada nece biti jasno kod pojedinaca.

Stavite na papir pa izracunajte(osim ako vam racunar sluzi da budete u "trendu") koliko se isplati menjanje ploce+proc+graficke.

Ako se igras onda ti ni menjanje procesora nije potrebno, ram, ram, ram i jos rama i graficka. Budi svoj majstor, ako kontas malo klokovanje, stavi xp1700+ na vise ako mozes ili manje pa izracunaj koja je razlika u procentima na razliku u mhz-ima pa to izracunaj sa evrima. Svi mi malo bolujemo od racunara, kad bolje pogledaj forum, videces da ovde mozda ima 5% ljudi koji koriste racunar u korisne svrhe, pa 10% onih objektivnih i ostali su fenserica. Paz kad ima dual ovo i ono, sli i bli i rasturam igre. Pitanje: puko si za graficku gomuli para, imas vise poena u 3dmarku??? a dok se pojave igre koje ce moci da iskoriste tu snagu ta kartica ce biti 5 puta jeftinija. LOgiku tek volem!

Nazad
Vrh Dno