Šta je novo?

Athlon 64 3500

miodrag

Slavan
Učlanjen(a)
05.11.2005
Poena
319
Da li vredi overclock-vati Athlon 64 3500(2.2GHz).I koja maksimalna temperatura procesora sme da bude.:banana:

Nisi napisao koji je to athlon (koje jezgro), ali pretpostavke su da mozes postici do 3GHz. To je oko 36% brze, pa proceni da li ti vredi.
Ja ne volim da je temp iznad 60, moze i malo vise, ali idu topli dani pa ne znam koliko je pametno.
Nadji neku temu o overkloku AMD procesora i vozi...

RAdio sam svasta i nisam mogo preko 2.55 a skok u preformansama nisam primetio.Pa ti vidi

Nisi napisao koji je to athlon (koje jezgro), ali pretpostavke su da mozes postici do 3GHz. To je oko 36% brze, pa proceni da li ti vredi.
Ja ne volim da je temp iznad 60, moze i malo vise, ali idu topli dani pa ne znam koliko je pametno.
Nadji neku temu o overkloku AMD procesora i vozi...

Venice ili Orleans, sve jedno, nema šanse preko 2.7Ghz, a razlika se primeti jedino u temperaturama... :)

Orleans moze garant vise.3000+ idu do 2.7Ghz laganica, 3500+ verujem da moze do 2.9Ghz 100%.

Mane moze na 2.9. Nece biti stabilan uopste. Cim upali igricu freeze i kraj.

imam tog athlona,orleans,u drugoj masini,radi na 2.52 na 1.43 volt. , sa max. naponom dize se na 2.64 al ne prolazi test a ni igrice.preko toga se nekad digne nekad zakuca. 2.52 za svaki dan i nista vise, bar moj primerak.

Pa znam ja. Lepo sam reko :) Mada ima primeraka al treba ga ubosti

Moj Athlon 3000+ stabilno radi na 2.48 na naponu 1,375 a u daljem klokovanju me najverovatnije sprecava memorija. Videcu sledece sedmice da se konacno nakanim i izvadim sporiju memoriju pa da ga kloknem na bar 2.7.

Inace, na default naponu radi na 2160 (tako ga i inace drzim) a sve preko nece (e sad dal je to do napona ili do memorije koja u tom slucaju ide na preko 620MHz).

Najvise sam klokovao proc na 2.52GHz sa 1.4V i memorijom na 550 na 1.85V PCI-E clock 100. Svejedno je da li je HTT mnozilac 3 ili 4, komp radi normalno sve dok zauzece procesora nije veliko a ako ode na 100% na 10-ak sekundi komp se restartuje.
Dalje dizanje napona mi nije pomoglo pa zato pretpostavljam da je do memorije.

Sa starim biosom proc je bio skoro potpuno neoverklokabilan...

3500+ bi trebao bar na 2.64 da ide i sa sklj plocama, ako je bios voljan a ako nije onda ga treba fleshnuti.

Poslednja izmena:
nije do memorije.na m2n-e sa raznim memorijama max,stabilno, 2,52. na J&W nc56 isto,fsb max(stabilno)229, za 2,52.sinoc stavio a64 4600 (winsdor) i fsb moze kolko oces(a trazi manji napon).znaci a64 3500+,orleans, ne moze vise od 2,52. bedno se klokuje,zavrsice u korpi.

Pa sad zavisi koja rev. proca jer ih je bilo 2, kod mene je bio f2 ali 3200+ i lepo je isao do 2.9 na 1.35v preko nije hteo sta god da sam radio. Budio se i na 3.0 ali nestabilno, ploca nije problem jer je isla i preko 350 (sa msi-em nikad nisi siguran)...za 24/7 je bio na 2.66 zbog memorije a nije se bas nesto grejao a razlike i ima, ne nesto pretereno.

Orthos nesto preko 8 sati dok sam bio na poslu, nisam radio verifikaciju posto nisi prvi koji me je gledao "belo"...zao mi je samo sto ga nisam probao na nekoj boljoj ploci da ga kloknem jer msi je stvarno cudan kad je klokovanje u pitanju, bar kad je nForce 570 u pitanju...

Ma nema sanse da ti bude stabilan sa tom voltazom na 2.9ghz.
Pa ja sam imao primerak (3000+) koji je biran primerak i moj je isao oko 3268mhz za slikanje i 3000mhz stabilno, al uz napon od 1.6v sto je dosta poveci napon i nije za svaki dan.
Cisto sumnjam da je defaultni napon izgurao 2.9 i to jos stabilno.
Jer kod mene i na 2.8ghz trazi napon od bar 1.5v :) da bi bio stabilan.

Poslednja izmena:
Bas tako, i moj 3000+ je isao 2.8 i to uz 1.525v. Za 2.9Ghz vec mi je trebalo 1.575v. Cisto sumljam da mu je trebalo tako malo. Nisam video nijedan tako dobar primerak prvih Orleansa.

Kod mene je radio tako nekih mesec dana ali sam ga vratio na 2.66 zbog mem i temperature...ko ne veruje ne mora, ne raspravlja mi se..dok je bio u masini radio je zadovoljavajuce i na "nizoj" brzini...nisam ljubitelj "temperatura"...nije biran primerak, mozda sto je bio novogodisnji poklon :)

Niko i ne zeli da se raspravlja, samo je malo verovatno to sto pricas. Ali opet moguce je i da ja nisam upravu....

Poslednja izmena:
Ma ok je sve to sto si rekao [email protected]ao je u drugu masinu pa ne mogu opet da ga pustim kod mene (i napokon da verifikujem)...kod druga imam 3000+ i nece preko 2.2 ni na 1.6v...sve od primerka do primerka...meni je izgleda pao "srecni baksuz"....:) Nego sam hteo nesto drugo da pitam jer me kolje memorija sa x2 a imamo istu plocu...na orleansu je bez problema radila na 1066mhz na 2.15v a sad nece stabilno ni na 2.20v...buni me jer u core centru mi prijavljuje 2.10v napon i nece preko iako u biosu ima i visih vrednosti...iz biosa kao da ne reagujekad je postavim preko 2.20v...jesi li probao kod tebe sa vecim naponom i da li se vide rezultati?

Da ti nije mozda bio napon u biosu podesen na auto, a citao si napon iz nekog programa? Mnogo je mala voltaza za tako veliki klok za svaki dan, pa je moguce da ti je ostalo na auto u biosu ;)

Ma ok je sve to sto si rekao [email protected]ao je u drugu masinu pa ne mogu opet da ga pustim kod mene (i napokon da verifikujem)...kod druga imam 3000+ i nece preko 2.2 ni na 1.6v...sve od primerka do primerka...meni je izgleda pao "srecni baksuz"....:) Nego sam hteo nesto drugo da pitam jer me kolje memorija sa x2 a imamo istu plocu...na orleansu je bez problema radila na 1066mhz na 2.15v a sad nece stabilno ni na 2.20v...buni me jer u core centru mi prijavljuje 2.10v napon i nece preko iako u biosu ima i visih vrednosti...iz biosa kao da ne reagujekad je postavim preko 2.20v...jesi li probao kod tebe sa vecim naponom i da li se vide rezultati?

Ja sam isao i do 2.45v :D. I da radilo je.....

@va_milos Ovde Auto ne radi tako. On iako je na auto uvek drzi ustvari na def voltazu.

Poslednja izmena:
Ne bih bas rekao. Kad je na auto, ploca sama odredjuje napon. Drzi se ona na defu, ali kad zatreba, zna i da povuce veci napon.

Otkud ti to?
Možda kad je C'n'Q u pitanju onda je moguće da spušta ali da diže, teško.

Ajd sad ovako, kad je ukljucen C'n'Q definitivno cudno radi (prijavljivao mi je i brzine (sporine:)) proca na 128mhz (256x0.5) a da pratis napone i brzine preko bilo cega da li je everest ili nesto, to je smesno pa cak i u "leru"...mene interesuje realni napon mem jer jedino u Core Centru mozes da vidis koliki je, ni u bilo kom drugom programu za pracenje nisam nasao vrednost mem. napona...P@in je u pravu sa ovim sto je napisao u vezi def napona...kad je na Auto napon ne dira, opet kazem da je ocitavanje iz Core Centra...ajd navedite neki program za ocitavanje vdimm-a iz Windows-a ako postoji...

Nazad
Vrh Dno