Šta je novo?

Athlon 64 3500+

mperisic

Slavan
Učlanjen(a)
16.05.2007
Poena
319
Koliko bi pomenuti procesor mogao da se overklokuje uz dobar cooler?

Poslednja izmena:
Mislim do ~3GHz, ali neka ti odgovori neko ko je probao.
Osim kulera bitno je i na kojoj ploci, jer je zakljucan mnozilac, tako da moras da dizes magistralu, a tu te i ploca ogranicava...

Ne može 3Ghz, nije to San Diego, Venice ide od 2.5Ghz do 2.8Ghz sa normalnim hlađenjem (vazdušnim).

Mislim generalno, uopšte.
Naravno da ima primeraka koji idu preko 2.8Ghz... Ali uglavnom (većina) neće.

Pa doobro, zalomilo ti se, evo ja imam trenutno od kojih 1 neće na 2.6 bez 1.6V... 😉

Ploca je GA-M55PLUS-S3G. Procesor ima Orleans jezgro. Memorija je na 800 MHz. Je l` moze to da se spali?

Poslednja izmena:
Ja guram 3000+ Orleans na 2.93 stabilno a za svaki dan 2.8.Verujem da moze i 3500+ da dostigne te taktove.

Moj a64 3200+ venice radi na 2.65 .... terao sam ga i na 2.7 ali treba mu mnogo vise voltaze i nije mnogo brzi .... tako da je za taj cpu (moj konkretno) to neki max koji moze da se izvuce s vazduhom .

meni orleans 3500+ radi 24/7 na 2.8GHz, moze i 2.9 samo nije neka razlika i to na vazduhu, na vodi verovatno 3.0 mada moze i 3.0 na vazduhu sa malo ekstremnijim protokom kroz kucishte i dobrim ispoliranim kulerom i pastom..

ja sam stigao sa venicom 3000+ do 2.7 ali mu treba 1.5
ali zanimljivo je sto on hoce da se butuje i na 3.6 ! ali ploca ne moze da mu da dovoljno struje
pa nista od win. pa cak nece i da udje zakuc na prvom ekranu.
pisao sam o tome kako hocu da odradim volt mode na ploci za CPU,
ali nikako oda stignem sve neki ispiti i neki fecesi 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno