Šta je novo?

Athlon 5000+ 3.0GHz

tigar3110

Cenjen
Učlanjen(a)
29.11.2010
Poena
154
Dakle imam navedi procesor overclokiran sa 2.6 na 3.0 .....ali me zanima normalna temp...hladim ga sa asus triton 81.....idle 46 - 49, load 54 56..ali posto dolazi ljeto temp ce biti vece barem za 5 stupnjeva pa mi se to nekao cini puno...gledo sam dosta overclokirani amd proca koji su cak i vise o.c. a imaju temp idle 30-37 load do 50...pa sad neznam kolika mi je temp bila sa boxom, uglavnom ga nisam mogao dizat do 3.0 sa njim dok nisam kupio triton 81, sa njim moze ici do 3.2 GHz...zelio bi da cujem misljenja, mozda nisam dobro stavio kuler...

Sa čime meoriš temeperaturu? 🙂
Everest ti je tu najprecizniji.

evo sa everestom, nista ne radi osim opere, wmp, msn, skype...inace gledam na speed fan...uglavnom mi je temp procesora duplo veca nego sobna....a u 90 % slucajeva je 10 C veca nego sobna a umen duplo....zimi je najmanja bila 41-44 c idle

Kapiram: ti čitaš temperature "jezgra"?
AMD procesor je nestabilan kad pređe 60°C tako da ako ti sa Orthos-om, test "gromacs core" temeperatura prelazi 60 a stabilan je CPU (OC), onda očitavanja nisu tačna.
U tom slučaju gledaj temperaturu "CPU". Tako je kod mene.

:wave:

pa i reko sam za temp CPU, ali na everestu nema za CPU, nego posebno jezgre.....bas cu probat ovo sto si mi rekao.

Hvala...

evo zaboravio sam ti staviti sliku od everesta

vidis u dole kraj sata to je od speed fan-a mjeri temp cpu-a i to mi je i sad idle..:smash:

Prilozi

• Untitled.webp
    Untitled.webp
    108.6 KB · Pregleda: 47
evo drug ovo sto si ti reko da odradim...5 minuta max 57 C....... 0 gresaka......😉

Prilozi

• Untitled1.webp
    Untitled1.webp
    107.9 KB · Pregleda: 48
Malo je 5min, potrebno je minimum 1h i to prioritet da bude 9/10 ako ne 10/10.

evo drug, jeli treba da bude ovako......

Prilozi

• Untitled1.webp
    Untitled1.webp
    204.3 KB · Pregleda: 51
Odlično, temperatura pod opterećenjem je sasvim u redu što bi trebalo da govori o dobroj montaži kulera, nije mi jasno što ti je tako visoka u "mirovanju".
Primera radi, kod mene je 30°C idle / 50-52°C load (275mhz x 11 = 3025Mhz @ 1.3V) ... + mi ventilartor (koji i neije neki šampion što se protoka vazduha tiče) tj. broj obrtaja istog kontroliše ploča, znači u mirovanju je manji broj obrtaja (zbog tišine) nego pod opterećenjem kada dostiže punu brzinu...

EDIT: kada mi je upaljen RMClock, temperature u idle padnu i ispod 27°C (program obori "brzinu" na 275Mhz x 4)...

Poslednja izmena:
i ja sam namjestio da mi bios regulise ventilatore...stavio sam da mi je max br. okretaja na 55 C....u tebe 275 X11 a umene 231 X13 1.35V

Nazad
Vrh Dno