Šta je novo?

Athlon 2500+ (BARTON) i manual setings za clock i voltazu

bufu

Čuven
Učlanjen(a)
15.09.2003
Poena
604
Uzeo sam athlon 2500+ i zabo ga na asus A7V8X-X KT-400 plocu i prilikom prvog paljenja mashine trazio mi je setovanje brzine i voltaze a posto se prvi put srecem sa bartonom ostavio sam sve na ponudjenom default-u tj. 2200Mhz. nakon prvog ozbiljnijeg (procesor usage 100%)koriscenja mashine temperatura je skocila na 67 stepeni i dalje se penjala ali sam sve obustavio zamolio bih vas za neko manual setovanje clock-a i voltaze da bi mi mashina radila stabilno i pri koriscenju procesora od 100%
ps. zaboravio sam da napisem i da je memory block od 512MB PC-3200 SEITEC

Njegova default brzina je 1813Mhz a ne 2200Mhz. Udju u BIOS i vrati ga na 11*166!

Udju u BIOS i vrati ga na 11*166
sorry ali ne kontam na sta to da ga vratim i ako mozes da mi das vrednosti voltaze za recimo clock od 2200Mhz i da mi kazes koliku magistralu mogu da otvorim na tom clock-u

Lepo rece swimmer - default je 11*166.
Voltaza je 1.65.
Ako sam dobro shvatio ti bi hteo 11*200MHz=2200MHz, da bude stabilno i da temperatura bude niska - za tako nesto bih ja postavio pitanje u delu foruma koji se zove Overclocking.

Btw, bilo bi dobro da navedes koji heatsink&fan koristis - inace mislim da ljudi bez problema postizu to sto hoces sa 1.75v, jedino sto to treba ohladiti.

da upravo tako hocu da ide na 2200Mhz pa ako bi neko bio ljubazan bio bih mu veoma zahvalan i znam da je tema za OC ali sad da ne postavljam opet

Pa na osnovu onoga sto si napisao samo treba da ohladis (dakle stavis zgodniji kuler) da ti temperatura ne prelazi npr. 70C. Dakle stavis 11*200, ako nece tako, malo podignes voltazu procesora, pa malo podignes voltazu memorije... - niko ne moze da garantuje dal` ce to kod tebe uopste raditi stabilno, jer to zavisi i od ostatka sistema.
E sad, 67C se meni ne cini kao neka visoka temperatura ako ostane na tom nivou nakon npr. dva-tri sata stoprocentnog zauzeca, mozda ti je sve ok, pa samo treba da stavis 11*200, a ostalo AUTO.
Ajd prvo prijavi kakav je kuler na toj masini, pa ce ljudi znati sta treba prvo da uradis.

bufu je napisao(la):
da upravo tako hocu da ide na 2200Mhz pa ako bi neko bio ljubazan bio bih mu veoma zahvalan i znam da je tema za OC ali sad da ne postavljam opet

Ja upravo moj barton 2500+ drzim na 2200MHz i trenutno je na 1.55v sto je nizi napon od default napona koji je 1.65v. Pre svega napon koji ces drzati na cpu zavisi od primerka, tako da ti neki nece biti stabilan ni na 1.75v na tom kloku... A ne bi ti preporucio da koristis vece napone od 1.7v sa vazdusnim hladjenjem jer su u tom slucaju temperature veoma visoke... pogotovu za zatvoreno kuciste.
U principu najbolje je da kod klokovanja namestis napon na 1.65v i dizes klok na max stabilni da radi na tom naponu...
Pozdrav :wave;

Nece da moze ...

DS9 je napisao(la):
Pa na osnovu onoga sto si napisao samo treba da ohladis (dakle stavis zgodniji kuler) da ti temperatura ne prelazi npr. 70C. Dakle stavis 11*200, ako nece tako, malo podignes voltazu procesora, pa malo podignes voltazu memorije... - niko ne moze da garantuje dal` ce to kod tebe uopste raditi stabilno, jer to zavisi i od ostatka sistema.
E sad, 67C se meni ne cini kao neka visoka temperatura ako ostane na tom nivou nakon npr. dva-tri sata stoprocentnog zauzeca, mozda ti je sve ok, pa samo treba da stavis 11*200, a ostalo AUTO.
Ajd prvo prijavi kakav je kuler na toj masini, pa ce ljudi znati sta treba prvo da uradis.

ASUS A7V8X-X ne podrzava promenu voltaze memorije !!!!

Re: Nece da moze ...

Dark Angel je napisao(la):
...

ASUS A7V8X-X ne podrzava promenu voltaze memorije !!!!

Fala covek, ovo nisam znao.

Steta, al` mozda i nije neka ako i bez toga moze fino da se podesi. Koliko ja vidim i ne fali joj mnogo ta opcija - kad ljudi elegantno bez nekog dodatnog maltretmana promene samo fsb i oc-uju svoj sistem za oko 20ak%. Meni se cini sasvim dovoljno s obzirom na cenu ploce i segmenat trzista kome je namenjena.

Ploca je za te pare sasvim OK. Na njoj teram XP1800+ box na 2.2GHz na default naponu. Doduse memorija - KINGSTON PC3200 DDR
@DADE
Koju plocu imas ?

Vrh Dno