Šta je novo?

Atheros vs. Ralink wireless cipovi!?

Condor

Slavan
Učlanjen(a)
05.05.2009
Poena
395
Detaljno sam pretrazio forum, pokusao sam i sa guglanjem, ali nista konkretno...

Pitanje je: koji je kvalitetniji, ima li potrebe da na ovo obracam paznju pri kupovini relativno jeftinih wireless kartica (do 1500 din)?

Podpitanje:
Nevezano sa ovim (a da ne bih gomilao teme), da li ce mi neka jeftina kartica tipa TP-Link TL-WN321G ili TP-Link TL-WN350GD raditi posao prilikom umrezavanja sa komsijom (na istom smo spratu, dijeli nas zid), pod pretpostavkom da sam se ranije kacio bez problema sa svojim laptopom i njegovom ugradjenom karticom (laptop sam prodao prije 2-3 dana, pa sada hocu da umrezim desktop masinu)?
Drugim recima, da li su jeftine PCI ili USB wireless kartice bar priblizno kvalitetne kao one ugradjene u laptopima srednje i nize klase?

Hvala unaprijed!

Poz

Poslednja izmena:
Hvala ljudi za savjete, onda cu obratiti paznju na ovaj cip i uzeti karticu sa Atherosom...

Da li bi neko mogao potvrditi da li bi mi kartica poput TP-Link TL-WN350GD radila posao, kao one ugradjene u laptopima... Ili da ipak malo vise odrijesim kesu sa novcima i kupim bolju karticu?
Bitno, mi je da sto manje ulozim, jer mi veza izmedju ovih racunara nije namijenjena da radi 24/7, i da ima neki vrhunski kvalitet (sa laptopom sam imao polovican signal, ali je sljakalo zadovoljavajuce)!

TP-LINK su odlicne kartice inace. Ja bi ti savetovao da uzmes N standard ako vec hoces da dresis kesu, ima jaci domet, bolji protok i stabilnije radi. Na manjim razdaljinama se ne oseti toliko ali na vecim svakako

Vrh Dno