Šta je novo?

AtGuard radi i kada ne radi :)

MaNiAcK

Čuven
Učlanjen(a)
11.02.2003
Poena
619
Ovo je bilo veoma zanimljivo:
2 Mashine, Xp Pro Sp1 i 98SE u mrezi. Sa 98 sve lepo radi, a sa Xp-a radi ping na 98, vidi masinu u My Network... ali nece da je otvori(kaze da proverim dozvole...). Obe masine imaju izlaz na net pa obe imaju instaliran @Guard, koji sam ja odmah disableovao posto sam na njega najvise sumljao, ali nista. Resetovao sam obe masine x puta sa sve ugasenim @guardom, ali nista :) Evo zanimljivog dela: posle pola sata mi je palo na pamet da pogledam Ruls u doticnom programu i gle cuda: block rule za nesto tipa Windows Kernel... Adresa naravno 192.168.0.2 :rtfm: Obrisem rule i sve lepo radi. Ovo naravno ne bi bilo nista posebno da nisam disableovao @guard na obe masine!! Cak sam mu u jednom trenutku i opalio Exit. Jel sam ja lud ili svi oko mene ctp; ctp; :zid: :zid: :boom: :S

MaNiAcK je napisao(la):
Jel sam ja lud ili svi oko mene ctp; ctp; :zid: :zid: :boom: :S

Neka te ne cudi, @Guard su pravili Izraelci. (imao sam slicnih iskustava + jos uvek ga koristim)

...posto sam na njega najvise sumljao, ali nista.
BTW kaze se (a i pise) sumnjao, a ne sumljao. type;

AtGuard oce da se ponasa poprilicno cudno na WinXP-u. Probah pre par godina slicnu stvar ali je isto brljavio. Eh sad moje iskustvo ne mora da znaci da je to pravilo (ovo cisto da se ogradim) ali ako se o tebi desavaju problemi... think!
Prorucujem da menjas firewall. Postoje mnooogo bolji. Agnitum Outpost ili Kerio Firewall. Sigurniji su i lepse rade.

Ma na xp-u je radi lepo, onaj na 98 je zezao stvar. Meni kuci radi lepo, nikada nisam imao problema. Mislim ni ovo bas nije problem do @guarda, on je samo radio kako su ga podesili (i nije hteo da stane :))

@Guard konza. :)
Meni ne pravi probleme na XP-u, doduse to nisam ni probao sa njim (da na 2 kompa imam FW i mrezu).
Mozda brljavi sa SP1, jer je ipak @G mator program, koji originalno podrzava samo NT sistem, ali ipak radi i na 2K i XP, jer su naravno isto NT kerneli.

Steta sto ne radi na WinME a radi na 98.

Nazad
Vrh Dno