Šta je novo?

ata to sata pomocu pci kontrolera

griswold

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2009
Poena
310
Imam staru plocu, koja ne podrzava sata i hdd-ove vece od 127 GB, pa sam cuo da mogu da prikacim, npr. sata hdd od 250 gb na tu plocu, pomocu pci kontrolera.
Zanima me , ako mi to uspe, hoce li biti neke razlike u performansama hdd-a, nego kada on radi normalno, na sata ploci ?
Hvala.

Ne znam za performanse, ali ti je na duze staze jeftinije i pametnije da promenis platformu (ploca, procesor, memorija).

Mora da imas nesto jako matoro, pa bi ti bilo sta polovno do 100€ bilo super :banana:

Ma imam celeron 1.2ghz, chaintec 6via5t, i hdd od 40gb ata, koji dok radi ispusta zvuk veoma visoke frekvencije od kojeg mi zuje usi :), a i druge cudne zvuke.
U svakom slucaju on je pri kraju radnog veka sigurno, a meni komp trenutno treba najvise za citanje pdf-ova, pa tako da mi treba samo hard, pa mi se ne isplati da uzimam sad nov ata 80gb, vec ako moze ova opcija sa pci kontrolerom, imam varijantu da uzmem seagate baracuda 250gb, koji nov kosta maltene koliko i ata 80gb, tako da ce mi i koristiti kasnije kad budem uzimao nov komp.
Pa me zato cisto zanima, ako se hdd poveze na taj nacin, preko pci kontrolera, da'l ima neke razlike...

Ne bi trebalo da ima razlike, al' ako ti komp treba samo za citanje PDF-ova, onda uzmi neki polovan ATA HDD na forumu za 10€.

To kupovanje 'sada za kasnije', retko kad ispadne dobro :trust:

A i investicija za PCI kontroler nije zanemarljiva, pogotovu sto je na sledecoj konfiguraciji neces koristiti.

Ako neces uskoro kupovati novu (ili noviju od te) konfiguraciju, moj savet ti je da potrazis HDD u oglasima.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno