Šta je novo?

Ata 33->66->100...

Smith

Čuven
Učlanjen(a)
20.09.2002
Poena
619
Mali rezime skorasnjih thredova na ovu temu.

Ako je prelazak sa ATA33 na ATA66 skoro neprimetan, a prelezak sa ATA66 na ATA100 jos manji, cemu sve to!!

I sta sad treba ocekivati od SATA, koji samo sto nije... da li ga uopste cekati....

Smith je napisao(la):
Mali rezime skorasnjih thredova na ovu temu.

Ako je prelazak sa ATA33 na ATA66 skoro neprimetan, a prelezak sa ATA66 na ATA100 jos manji, cemu sve to!!

I sta sad treba ocekivati od SATA, koji samo sto nije... da li ga uopste cekati....

Ne znam sta je pisalo u svim treadovima o tome, neke sam chitao, ali neko je nesto pobrkao. Prelazak sa ATA33 na ATA66 je VEOMA primetan u brzini, dok je sa ATA66 na ATA100 malo prinetan.
Skorashnje licno iskustvo. WD 8,4 Gb HDD je na BX Masteru (Promise ATA66 kontroler) radio 2X brze nego na HPT ATA33 kontroleru na Abit-u BF6 ploci. OK, ima tu i malo toga sto je na BX Masteru Promise kontorler a na Abitu HPT, ali u svakom slucaju je razlika velika, chak i da sam presao na neku plocu sa HPT ATA66 ili ATA100.

Primetna je razlika i izmedju ATA66 i ATA100.

Jedino je ATA133 u sustini sarena laza...

Spotter je napisao(la):
Primetna je razlika i izmedju ATA66 i ATA100.

Jedino je ATA133 u sustini sarena laza...
Prosecan korisnik nece ni primetiti razliku izmedju ATA66 i ATA100, ali izmedju ATA33 i ATA66 ce i najveci laik osetiti razliku.
E sad sto neki ljudi hoce da iscede maximum iz svojih masina, pa mere svim i svacim sve i svasta...
pa naravno da ce primetiti razliku izmedju ATA66 i ATA100, cak i izmedju ATA100 i ATA133, ali...
koliko se to zaista oseti onako odokativno u realnom radu?
Pa izmedju 66 i 100 vrlo malo, cak toliko da je to vise subjektivno :)

Re: Re: Ata 33->66->100...

notax je napisao(la):
Ne znam sta je pisalo u svim treadovima o tome, neke sam chitao, ali neko je nesto pobrkao. Prelazak sa ATA33 na ATA66 je VEOMA primetan u brzini, dok je sa ATA66 na ATA100 malo prinetan.
Skorashnje licno iskustvo. WD 8,4 Gb HDD je na BX Masteru (Promise ATA66 kontroler) radio 2X brze nego na HPT ATA33 kontroleru na Abit-u BF6 ploci. OK, ima tu i malo toga sto je na BX Masteru Promise kontorler a na Abitu HPT, ali u svakom slucaju je razlika velika, chak i da sam presao na neku plocu sa HPT ATA66 ili ATA100.

HPT ATA33 kontroler, tako nesto ne postoji.
Da nije slucajno HPT-366 cip?

Re: Re: Re: Ata 33->66->100...

laxduke je napisao(la):
HPT ATA33 kontroler, tako nesto ne postoji.
Da nije slucajno HPT-366 cip?

Pa, zna se na sta se misli. Ne treba cepidlachiti. HPT firma, ATA33 standard za kontroler.

P.S. Mnogo se druzis sa Acom. :p

Vrh Dno