Šta je novo?

AT&T kupio T-mobile USA

iphonemanija? :d

inace dobra vest za USA korisnike...

Ja baš mislim da je loša. Polako se smanjuje konkurencija. A po priči drugih, rekao bih da je Tmobile bio najbolji veći provajder.

---
Ttalk

Kakva crna konkurencija izmedju T mobile i ATT :)

aj da si rekao verizon i ATT...

T mobile nije bio najbolji... a zasto je ovo dobro? prosto jer je wireless range u USA jako ogranicen, operateri nisu imali dovoljno spectra da rasire svoje usluge, odnosno, svako je drzao dovoljno veliki deo kolaca... ovako ce korisnici najvise profitirati, prvenstveno zbog bezicnog prenosa podataka i kvaliteta veze...

Ja nisam pomenuo izmedju koje firme su konkurenti. Generalno gledano, što manje većih provajdera, slabija konkurencija.

---
Ttalk

Pa ne mozes da gledas generalno... moras da uzmes u obzir situaciju na trzistu... Lose ce biti ako se Sprint sada spoji sa Verizonom jer ce biti duopol, mada, i tu se moze diskutovati da li je bolje ili losije jer ne postoji drugi nacin da se rascisti spektar...

FCC je, doduse, pre neki dan najavila da moraju hitno da srede spektar i da otklone prepreke razvoju mobilnog broadbanda...

^ AT&T je ubedljivo najveci i najgori mobilni provajder u USA, kako je dobro za korisnike da bude josh veci kupujuci nekog drugog, ma koliko on mali bio ?

Ja sam se slogirao kad sam procitao cifru od 39 milijardi $ ! Koliko bre jak taj AT&T ? Kolikom kapitalom raspolazu ?
T Mobile ima najbolje reklame za vreme NBA tekmi, uvek se slatko nasmejem. :)
AT&T nisam uopste ni primetio da se reklamira.

najgori ako gledas iz ugla kvaliteta usluga... ali dugo imaju iPhone... cene su im ok, pogotovo sa promocijama... recimo, ATT nudi za 2 dolara unlimited text and calls a verizon za 1.99 samo call...

izgleda da ne kapirate situciju u USA... ATT mreza se raspada jer su prodali previse iPhone-a, prvenstveno, ciji korisnici masivno koriste net... mreza je opasno preopterecena i cesto u mnogim delovima je brzina smesna...
kupovinom T mobile dobija se dodatni spektar i mogucnost da se znacajno unapredi kvalitet mreze... a to im je prvi prioritet... zbog njih samih, jer gube kintu, drugo zbog FCC-a koji je do sada bio poprilicno indiferentan ali usled potrebe za novim rasciscavanjem spektra zbog vojske itd...

long story short, u Americi stanje sa mobilnim mrezama uopste nije krasno kako vecina misli...

Pa ne znam jel ste gledali cene paketa koje nude uz iPhone 4 ?
Oko 60$ kosta ono sto kod nas kosta 1000-1200din+PDV. Jeste da njima to nije neka velika cifra, ali isto tako pokazuje da je kod nas telefoniranje smesno jeftino. Govorim o ovom periodu kako je VIP dosao kod nas.

nije bas tako... najjeftinije sto mozes da uzmes iphone 4 je za 199 dolara uz paket od 55 dolara... 15 za data plan od 200 mega i 39 za 450 minuta... ali u tim minutima imas unlimited att 2 att i nesto suludo mnogo nocnih i vikend minuta, mrzi me sada da gledam... tako da nije bas kod nas telefoniranje smesno jeftino, jer ti dobijes tel koji ovde vredi 500-600 eura za 140 eura i opet imas i vise nego sto mozes da potrosis... naravno, uzeti u obzir da je vecina na att...

Previše ti to gledaš kao korisnik, ili još gore radnik att. :p
Ja kada kažem da je lošije, mislim iz ugla potencijalnog korisnika, ili korisnika nekog drugog provajdera.
Nikada nije dobro kada neki veliki igrač pokupuje sitniju konkurenciju.
Ipak, sve ovo treba da odobri FCC.

---
Ttalk

jel ti citas sta ja pisem ili pises po automatizmu? :d

lepo objasnih sto je ovo dobro za korisnike al ako ti nije jasno uprosticu, nije problem...

jel ti citas sta ja pisem ili pises po automatizmu? :d

Ovo sam i ja tebi hteo da napišem, ali nisam hteo da ispadnem nekulturan. :/
Ja razumem sve tvoje argumente, ali to što si rekao će biti dobro samo za att kao firmu i možda, ali možda korisnike. Ne vidim kako bi ovo bilo dobro za postojeće korisnike t-mobile-a. Još ako deutche telecom kupi verizon, nešto se šuškalo da i zato prodaje t-mo (skuplja lovu), eto ti 2 firme, koje su u prijateljskim odnosima i odma tu ima mogućnosti za dogovaranje.
Stvarno nema potrebe za tako snishodljivim komentarima.

Nazad
Vrh Dno