Šta je novo?

Asus z97-k

coldej

Slavan
Učlanjen(a)
15.07.2008
Poena
375
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 3600
Matična ploča
Msi b450 Tomahawk max
RAM
Gskill trident z 3000 Mhz Cl16
GPU
Powercolor Hellhound rx6700xt
Storage
Ssd, hdd
Zvuk
Xonar dx
PSU
Corsair cx750w
Kućište
Cooler Master 690 III
Monitor
Dell 2722DGM
Miš & tastatura
Logitech
Mobilni telefon
Poco x3 pro 8/256
Pristup internetu
  1. Optički internet
Da li je ova plocica dovoljna za blagi clock i5 4790k procesora 4.3-4.4 ( hladjen hyper 212+) bez da se ide na z97-a koliko vidim A ploca ima vise faza ali preko doublera i 6000 je skuplja taj visak bi spakovao u gpu posto sada koristim integrisanu grafiku na ploci ?

Broj konektora i ostale specifikacije zadovoljavaju moje potrebe radila bi u cm 690 advance dobro provetrenom kucistu i ocz 600w napajanju iz potpisa a planira se r9 380x do jeseni posle neki pascal :-D .

Poslednja izmena:
Nije ploca za takav clock. Ima prilicno nekvalitetnu VRM sekciju, na stranu sto ima samo 4+1 faze.

Razmisljam da uzmem asus z97-a i i5 4460 za sada pa da zeminim proc kad se steknu uslovi za 4790k ako naleti polovan ili kasnije nov da bi uzeo za kes posto je puno jeftinije nego na rate. Ovo pod uslovom da je 4460 dovoljno jak za igre u recimo nekih pola godine godinu.

Poslednja izmena:
Bice jak i5 4460 i za par godina sigurno... Mozes i b85 plojku(asus b85m-g recimo) da uzmes...posle stavis i7 4790k i ostavis ga na stocku ionako radi na 4/4.4ghz...

Poslednja izmena:
Pravim raznorazne kombinacije ne bi bilo lose b85 i 4790k a kad zafali snage ili naleti z97 povoljno zamenim plocu i produzim vek konfiguraciji.

Shta se dobija onda overklokom sem licne satisfakcije ?

Ovako jutros sam pisao sa posla sve vreme sam pisao o i7 a mislio na i5 4690k interesovalo me kako bi se ponasao i5 4690k sa asus z97-k ? mislim na umeren overclock tipa 4 gigaherca, kasnije bih da bi mu produzio vek zamenio plocu ili cak platformu. Hvala na odgovorima.

Poslednja izmena:
sta cekas da ti kazemo?da je ploca dobra za OC?nije,i dzabe performulises pitanje kad to prosto nije slucaj.ako si bas toliko zapeo za OC haskija za male pare,z97 d3h ti je najsocijalnija plojka koja donekle moze da istrpi ozbiljnije akanje sa klokom.druga varijanta je h97 fatal1ty,ali nisam siguran kako stoji stanje sa biosem sad i dal' su ga kriplovali za OC...

sta cekas da ti kazemo?da je ploca dobra za OC?nije,i dzabe performulises pitanje kad to prosto nije slucaj.ako si bas toliko zapeo za OC haskija za male pare,z97 d3h ti je najsocijalnija plojka koja donekle moze da istrpi ozbiljnije akanje sa klokom.druga varijanta je h97 fatal1ty,ali nisam siguran kako stoji stanje sa biosem sad i dal' su ga kriplovali za OC...
To hocu da mi preporucite plojku jeftinu da moze donekle da klokne haskija za male pare. Znaci d3h z97 je najbolja socijala. Ili da ako hocu da klokujem dam tih 40 evra vise i to je to. Pomoc pri odabiru komponenti.

Poslednja izmena:
Kakva je GA-Z97X-UD5H ima na oglasima za 120e ?

Klot ploca bez garancije ne daje mi se 100+ evra za stvar bez garancije, ipak sam odlucio da uzmem fx-8320e zbodem u ovu moju plojku i kloknem pa sacekam kraj godine ,dotad ce ovo da zavrsi posao, da vidimo shta kaze zen pa da sledeca stepenica bude ddr4 platforma. Otatak novca zaboscu u 970 gtx gpu i jos 8 gb ddr-a da imam 16gb i mislim da cu biti miran neko vreme. Hvala svima na odgovorima. Moze lock.

Poslednja izmena:
Valja li ova z87 mpower sp (naponska je full ) sa oglasa ako se dogovorim za cenu ? vidim da je starija koja je razlika imedju nje i neke z97 ?

Nikakva razlika. Ploca je jako dobra, kolega tera 4690k na 4.5ghz vec duze vreme.

Dogovorio sam mpower za 90e. Hvala na savetima pozz

U garanciji do 07.2017 preko fante. Svidja mi se i izgled zift crna uz malo zute :) planiram i5 4690k na nju i nadam se da cu biti miran neko vreme nego sam razmisljao grafu neku da uparim cekao bih polaris ali to nece skoro izgleda ja sam mislio do leta da ce ali po svemu izgleda na jesen. Uzeo bih npr 380x nov pa da ga utopim krajem leta jeseni do izlaska neko mid range polarisa ( posto je nemoguce uzeti 970gtx za normalan novac cak i polovnu) da li je to pametno posto se igram na 1080p , da pitam ovde da ne otvaram novu temu ?

Poslednja izmena:
Vrh Dno