Šta je novo?

Asus Xonar Essence STX

MixMaster

Slavan
Učlanjen(a)
16.11.2006
Poena
304
Pozdrav svima, imam Asus Xonar Essence STX zvučnu karticu pa me interesuje može li se na njega spojiti pojačalo (Pioneer) analognim putem preko stereo ili RCA veze i preporuka za kvalitetne slušalice.
Hvala.

Može da se poveže, naravno. Koliko bi novca izdvojio za slušalice?

Koji vrstu muzike najvise slusas? Za te pare mogu da se kupe veoma dobre slusalice, samo je problem naci to u Srbiji posto retko ko uzima nesto iz tog cenovnog ranga. Ako bih licno birao, Beyerdynamic DT880 250-600Ohm verzija. Pojavljivala se u nasim cenovnicima za koko 320e, samo treba proveriti gde ima na lageru.

Pa za muziku i igre, znaš kad si u stanu i kad dođu gosti ne možeš slušati glasno muziku a i kad igraš igre smanjenim tonom ne možeš čuti baš sve.
Znači kvalitetne slušalice za muziku i za igre, bitno mi je samo da su stereo slušalice a ne neke 5.1 ili 7.1 virtual i tako to.

Pa za muziku i igre, znaš kad si u stanu i kad dođu gosti ne možeš slušati glasno muziku a i kad igraš igre smanjenim tonom ne možeš čuti baš sve

Pazi, koliko sam upucen obicno slusalice sa otvorenim/poluotvorenim dizajnom imaju sirok soundstage a to je ono sto je pozeljno za igre (zbog osecaja prostora i sl.). Ali takve slusalice obicno imaju losiju izolaciju od zatvorenih a i sire zvuk u okruzenje. Takodje otvoren/poluotvoren dizajn moze da znaci i slabiji bas sto za igre i nije bas dobro. Ali imas i takve modele koji imaju odlican i jak bas, evo recimo ove

Od zatvorenih za mnogo manje pare (150-180e) tu su AT M50x, ima ih kod nas i to su odlicno ocenjene slusalice ali ne znam kakve su za gaming. http://www.innerfidelity.com/content/legend-continues-audio-technica-ath-m50x-page-2

Imas jos i ove Shure ali ne znam da li ih ima kod nas http://forum.benchmark.rs/showthread.php?313444-Preporuka-slusalice-150e&p=3879439&viewfull=1#post3879439

Naravno ko zna koliko ima jos dobrih slusalica za 300e ali treba naci ono sto ti odgovara (da dobro izoluju i da je kvalitet zvuka odlican za te pare a da su dobre i za igranje).

Znači mogu povezati pojačalo na zvučnu karticu preko RCA veze ?
Pitam zato što na uputstvu piše da može se povezati na pojačalo digitalnim putem preko optičkog ili koaksialnog kabla a ništa ne piše za analogno (RCA) povezivanje.
Prema uputstvu RCA izlaz je za stereo 2.0 ili 2.1 zvučnike.

Od zatvorenih za mnogo manje pare (150-180e) tu su AT M50x, ima ih kod nas i to su odlicno ocenjene slusalice ali ne znam kakve su za gaming.

AT M50 nisu za igre, soundstage je veoma slab na njima. Za sličnu cenu mnogo bolji izbor su Beyerdynamic DT990 (poluotvorene, 250 ili 600 Ω), nešto skuplje su DT880 (poluotvorene, 250 ili 600 Ω), ili ako je izolacija jako bitna, onda DT770 (zatvorene, 250 Ω) izolacija ide na štetu soundstage, koji je još uvek veoma solidan za zatvoreni model.

Philips Fidelio X1 su odlične, i uklapaju se u budžet koji je MixMaster odredio (300 evra), ali mislim da ne mogu da se nabave kod nas, možda neka nabavka iz inostranstva.

Eventualno kao opcija za kupovinu kod nas - headset Kingston HyperX Cloud (oko 100 evra).

Ok hvala svima pogledaću šta od ovih predloženih može da se kupi kod nas pa ću već uzeti nešto.

Vrh Dno