Šta je novo?

ASUS XONAR DS i LM4562NA vs OP270GP

phoboskv

Slavan
Učlanjen(a)
09.12.2007
Poena
425
Planiram da zamenim op amp. Vidim da ih u Microprincu imaju oba, s tim sto je OP270 oko 880din., a LM4562 413 din.

E sad videh negde da je ovaj 4562 bolji, a jeftiniji je.

Molio bih forumase koji imaju iskustva s oba da mi pomognu.

Unapred zahvalan.

Ja sam stavio skoro LM4562, uzeo u Silkenu i moram da priznam da mi se svideo zvuk koji on daje. Pustao sam je na nekim Acoustic Energy zvucnicima, tako da se oseti razlika , meni je recimo bio cistiji zvuk. Za op270 ne mogu da kazem nista, jer ga nisam probao.
Nadam se da ti je barem malo pomoglo ovo.

Ne bacaj pare, ako bas hoces da menjas uzmi jeftiniji.

Nisam neki strucnjak ali slucajno posedujem oba i Xonar DS. LM4562 stvarno daje prijatan zvuk ali se meni licno op270 vise svidja i on je ostao u kartici. E sad ja sam ih oba vec imao jel sam ih kupovao za pojacalo za slusalice u kom op270 nije bio stabilan a LM4562 je izgubio od opa2228 koji mi se licno vise svidja e sad ako bih davao pare sad razlika u ceni nije jednaka razlici u kvalitetu.

Poslednja izmena:
imam oba . zapravo 270gp i 49720MA / malo muzikalnija verzija 4562 /. male su razlike . slobodno uzmi jeftiniji .

Ljudi, imam problem, nadam se da mi možete pomoći jer ja baš ništa ne znam o pojačalima za slušalice, pa vas molim da imate razumevanja.

Imam odlične slušalice, Sennheiser HD598 a nažalost sada ih teram na integrisanoj zvučnoj kartici sa ploče. Recite mi šta treba da gledam i da li se baš moraju davati neke velike pare za kvalitetno pojačalo ili kako ? Koji modeli su odgovarajući za moje sluške ? Ako nije problem neki linkovi da mi se daju.

@ kosta, blagoizvoleo si promašiti temu ovde se ne govori o head-ampovima , nego o op-amp ovima , tj operacionim pojačivačima koji se inače ugradjuju u razna pojačala.
da sam na tvom mestu , kupio bih asus xonar DG i na njega zalemio LME 49720MA.

@johambin , razlika izmedju MA i NA je u veličini čipa , tj . pakovanju . NA je dip8 /taj tebi treba jer pasuje u slot na DS kartici/, a MA je soic8 , duplo manji, i lemi se direktno na karticu pošto se stari odlemi duvaljkom.

mod koji tebi treba ne zahteva bukvalno nikakvu veštinu, dok lemljenje soic8 čipa na karticu /postupak koji sam savetovao kosti/ može da izvede samo izuzetno uvežban i talentovan lemilac .

edit, -evo i linkovi... nadam se da moderatori neće da me gadjaju pištoljom zbog kršenja oglasnih pravila...

http://www.mgelectronic.rs/product.php?action=list&group_id=3975

http://www.itsvet.com/proizvod/asus-xonar-dg-cmi8786/comp_comp_soundcard/20/114

Poslednja izmena:
Koji opamp bi mi predlozio za xonar ds tj. da li da kupujem LME49720NA?

da . to je najbolji opamp na našem tržištu .

Pozdrav svima da ne bih otvarao novu temu moze li i jedan savet za mene, naime imam Asus Xonar Essence ST kartu pa me zanima koji opamp da kupim i da li trebam vise komada ili ova karta koristi jedan opamp, pitam posto do sada nikad nisam menjao i dalje mi stoje fabricki opamp-ovi?
p.s. samo da dodam da bolim otvoren zvuk sa velikom pozornicom i brze jake i precizne basove, prijatne srednje i detaljne visoke tonove pa ako ima prema tim afinitetima da se nadju dobri opampovi bilo bi super!?

Poslednja izmena:
evo ti link , pa proceni šta možeš da nabaviš, gde i po kojim cenama . moja preporuka 49720NA ili 4562.

http://vc-junk.blogspot.com/2010/11/asus-xonar-essence-stx-swap-op-amp.html
Hvala ti druze na informaciji, samo mi jos kazi na osnovu slike koju prilazem, koliko opamp-ova ja treba da kupim tj koliko njih se menja? I zanima me koji od svih onih na tom sajtu mogu da se nadju kod nas i gde u kojim prodavnicama, posalji mi PM ako nije dozvoljeno da se javno napise. i jos molim te kazi mi LME49720HA ili LME49720NA koji je bolji prema mojim afinitetima koje sam naveo u proslim postu ili da idem na LM4562? Hvala unapred...
2c0c6d79_ju505.jpg

Ako neko zna molim za savet koliko opampova treba da se zameni na Asus Xonar Essence ST kartici kao na slici gore ima tri komada pa me zanima da li se menjaju sva tri ili samo ova dva desno, ili mozda da idem sa kombinacijom ovaj jedan levo opamp da zamenim za LME49720NA a ova dva desno da zamenim za LM4562? Na gore postavljenoj slici je slika kartice kao sto je moja samo ne znam posto je slika sa neta da li su vec promenjeni opampovi ili su to originalni koji dolaze fabricki ali ako neko zna cenio bih savet koliko komada da promenim 2 ili sva tri i koju kombinacuju 4562 ili 49720?

Poslednja izmena:
@lepi kokan: hvala na savetu posto sam procitao na nekom stranom forumu da je lik promenio sva tri cak i ovaj sa leve strane i stavio 49720 i kaze da je poboljsanje super, pa bolje da pitam nego da pogresim eto da nisam pitao zamenio bih mozda sva tri tako da ipak je dobro sto sam pitao.

Jos jedno pitanje i unapred se izvinjavam svima ako sam dosadan op270gp kakav je on i da li je bolji od 4562, za 49720 sam u ovoj temi procitao da je muzikalnija verzija 4562 opampa, pa me zanima ne vezano za razliku u ceni sa kojim opampom je najbolji dobitak u sirokoj pozornici da se tako izrazim, brzom preciznom ali jakom basu tj niskim tonovima, uniformnim srednjim i cistim i detaljnim visokim tonovima? Jos jednom izvinjavam se svima sto sam dosadan.

p.s.@lepi kokan: Druze tek sad sam video tj procitao onaj prvobtni link koji si mi ovde postavio i rekao da pogledam i da vidim sta mogu da nabavim i po kojim cenama, tek sad sam video da je taj lik koji je radio ta testiranja tih opampova napisao da najbolji koji je probao do tada je LT1028 to je napisano plavim slovima na toj stranici pa mi nije jasno objasnjenje za taj opamp i kakav je pa taj u odnosu na ove do sada pomenute?

Poslednja izmena:
Ja sam se zbog pojacala za slusalice nakupovao op ampova i sad imam bb2134, bb 2228, ne5532 (koji je isao iz Xonar), ad 712, ad 270 i 4562. BB 2228 je u pojacalu za slusalice (znaci zadjna stanica).
Na samoj kartici sam probao sve kombinacije i nekako se ad 270 zadrzao na njoj jer meni izgleda najvise odgovara. Srednji i visoki su izrazeniji od niskih tonova ali je AD generalno takav. Sustinska razlika izmedju AD 270 i 4562 skoro i da ne postoji u slusanju jedino imam subjektivni osecaj da je ad 270 precizniji ali neznatno.
E sad ovo je sve sa mojim setup-om i nekim mojim misljenjem kako sve to treba da zvuci.

P. S. Najbolji koji ima da se kupi kod nas je OPA627AP ali ti trebaju dva komada i adapter :) sto izadje na mnooogo.

ima ga u mikroprincu 4 i kusur iljade ... mnooogo kume

Ja sam se zbog pojacala za slusalice nakupovao op ampova i sad imam bb2134, bb 2228, ne5532 (koji je isao iz Xonar), ad 712, ad 270 i 4562. BB 2228 je u pojacalu za slusalice (znaci zadjna stanica).
Na samoj kartici sam probao sve kombinacije i nekako se ad 270 zadrzao na njoj jer meni izgleda najvise odgovara. Srednji i visoki su izrazeniji od niskih tonova ali je AD generalno takav. Sustinska razlika izmedju AD 270 i 4562 skoro i da ne postoji u slusanju jedino imam subjektivni osecaj da je ad 270 precizniji ali neznatno.
E sad ovo je sve sa mojim setup-om i nekim mojim misljenjem kako sve to treba da zvuci.

P. S. Najbolji koji ima da se kupi kod nas je OPA627AP ali ti trebaju dva komada i adapter :) sto izadje na mnooogo.
Izvini na smetnji samo da pitam u kojoj meri tj sta mislis pod tim da je 270 precizniji od 4562? Kakvi su sa donjim tj niskim tonovima basovima ima li ih da li su brzi jaki precizni ili su "muljavi" basovi kod oba opampa?

Ne nego sam ja navikao na BB op ampove koji uek imaju malo izrazeniji bas u odnosu na AD. Da kazem da su basovi dobri na oba srednji i visoki su mozda malo izrazeniji ali ja licno i kazem samo licno vise volim BB zvuk.

Ne nego sam ja navikao na BB op ampove koji uek imaju malo izrazeniji bas u odnosu na AD. Da kazem da su basovi dobri na oba srednji i visoki su mozda malo izrazeniji ali ja licno i kazem samo licno vise volim BB zvuk.

Ja nisam slusao ni jedan od tih opampova ali preferiram zvukk gde je bas ili uniforman tj izjednacen sa celom zvucnom slikom ili je neprimetno jaci znaci volim da je prisutan brz jak precizan i da kad zatreba ima i dubinu a ne da je neki muljav ako me razumes pa sad ako bi prema tome mogao i ti da mi preporucis koji opamp sa kojom tacnom oznakom bi u potpunosti zadovoljio moje afinitete slobodno mi preporuci prihvatam svaki savet i na kraju cu da sumiram zakljucke i da se odlucim samo su mi potrebni predlozi??!??!!?

Poslednja izmena:
Nije problem 2000 din nego problem je izabrati 2-3 opampa treba napraviti izbor a sad ni sam nisam toliko strucan da izaberem ili da se raspitujem koji kakvu zvucnu sliku daje zato sam pitao za par konkretna primera... procitacu malo te tekstove sa tih linkova pa da vidim sta cu...

Da li je normalno da na ovim mojim zvucnicima se cuje neko slabo zujanje? Cuje se iz ovih malih pomalo i iz subwoofera, nosio sam ih kod jednog lika i on mi rece da je to normalno za te zvucnike, da subwoofer ima neko napajanje u sebi i da je to zbog toga. Da li je to tako ili da ih reklamiram i uzimam pare? Ili ako uzmem xonar ds to zujanje ce nestati?

Nije ti bas tema za to zujanje ali ajde. losa napajanja po pravilu zuje ali sta si ocekivao od tih zvucnika???
Prvo ulozi pare u neke zvucnike/slusalice na kojima mozes da cujes razliku izmedju integruse i neke kartice pa tek onda u dalju kupovinu.

Ja teram OP270 u Xonar DS-u već dve godine i prilično sam zadovoljan. Bas je jasan i utegnut, generalno zvuk je dosta kvalitetan.

Hoce li se cuti razlika izmedju integruse i xonar DS na ovim zvucnicima?

najverovatnije .

što se tiče prethodnog pitanja sa zujanjem sabvufera na neo/bluberi/mikrolab zvučnicima ( to je inače sve mikrolab ), problem je ili struja u tvojoj kući, ili loš trafo koji se nalazi u kutiji sabvufera , a služi za napajanje pojačala . rešenje je zamena trafoa .

to zujanje ne zavisi od izvora zvuka, tj. bilo koje zvučne karte .

Nazad
Vrh Dno