Šta je novo?

Asus Xonar D2 sa bench akcije.

xper

Slavan
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poena
320
Evo da se pohvalim da sam uzeo ovu kartu i da vec grizem prste,
naime zvuk je stvarno vrh meni na 5.1, ali imam veliki problem koji je
mozda neko resio jer ja nikada asus ovu kartu nisam posedovao, sada
mi je malo krivo sto nisam otisao na x fi.

Evo u cemu je problem, kada sam u 2d modu microfon radi super ali cim udjem u 3d mod (u mom slucaju world of warcraft) krece zujanje koje se prenosi na mikrofon tj
nemogu da koristim ni jednu aplikaciju tipa ventrilo i team speak sto meni puno znaci.

evo kratak snimak u 2d i 3d modu preko mic inputa.

Da se razumemo nije do microfona ili do igre, na realteku toga nema.
Ne bih pisao ovde da nisam apsolutno sve isprobao, i bash mi je bedak sada.
Da li je ovako nesto normalno uopste ili da RMA kartu.

uzorak wav u attach.

Prilozi

• 3d mod noise problem.rar
    346.6 KB · Pregleda: 31
Poslednja izmena:
Da li si skinuo poslednje drajvere?:)

Naravno da jesam, poslednji drajveri za d2 su na zalost iz Januara 2010. 2010/01/08
Reinstalirao sam win evo bash sada ista stvar kako udjem u 3d mode mic channel flooduje sa noisom.
Povadio sam iz kompa sve sto mi ne treba, pogasio on board.. itd. Nesto sa ovom kartom nije u redu,
bilo da su drajveri sama karta sta god, zvuk i mic moraju da budu u mogucnosti da rade simultano potpuno
je bzvz da ne shljaka. Cak sam i ubo mic u realteka a zvuk preko d2 i norml radi. Ali to mi nije resenje.

Poslednja izmena:
Ако то мени ради нормално на најјефтинијој карти из серије мора и теби на тој, мора да је карта нешто фалична.

ПС. чисто ради реда пробај да изгасиш GX.

Jos jedna gadna stvar je da ti tokom celog snimka imas taktove magistrale i hardova. To je odlika losih integrusa koje nemaju nikakvu EMI zastitu. Bas ocajno zvuci i bez onog brzog bruma.

Gx i nemogu da koristim za wow ali i on i off nema razlike.

Tako to zvuci Vuch-e, ali samo preko mic-a. Ti zvuci magistrale i hdd ova sto kazesh tj hardwera
se ne cuju osim kada snimam - koristim mic in jack, tj sve je sajlent i tu nema problema.:wall::wall::wall::crash::crash:

Poslednja izmena:
Gx i nemogu da koristim za wow ali i on i off nema razlike.

Tako to zvuci Vuch-e, ali samo preko mic-a. Ti zvuci magistrale i hdd ova sto kazesh tj hardwera
se ne cuju osim kada snimam - koristim mic in jack, tj sve je sajlent i tu nema problema.:wall::wall::wall::crash::crash:

kupi lepo neki M-Audio eksterni i zavrsi sa svim tim trashom

Naravno da jesam, poslednji drajveri za d2 su na zalost iz Januara 2010. 2010/01/08
Zasto nazalost?:trust: Za zvucne karte drajveri ne izlaze svaki mesec kao za graficke.;)
Svakako probaj kartu na drugoj masini, pre nego sto je reklamiras.

Probacu ja na drugoj masini ali meni treba na mojoj :(

Meni se to desavalo ranije nebitno sa kojom karticom... Problem je bio u tome sto komp nije bio uzemljen, steker je imao naizgled uzemljenje ali kad sam proverio nije bilo niceg... Cim sam usteko tamo gde ima redovno uzemljenje odma su svi shumovi i brumovi ucutali! Eto, mozda deluje kao glupost ali moj muz vise ne hrce!

:beat:

Proveri za svaki slucaj, meni je cak glimerica ladno svetlela kad je prislonim na kuciste...

Poslednja izmena:
Provericu sve sto predlozite pre nego sto odustanem naravno. Takodje sam dobio predlog da mu assign IRQ samo za njega posto win 7 koristi neki irq sharing.
Javljam kad probam fala momci.

Nakon svega i svacega odustao sam, i prikljucio mic na Realtek, verovatno je do mog napajanja ili maticne.

Sem toga karta je vrh. Asus verzij Alchemija radi sasvim ok dobijam svih 128 kanala prepoznato u igri bez problema u hardware modu, sto me je ponovilo nisam ni znao da postoje neki zvuci u igrama do sada!

Zasto si odustao? I kako znas da je do tvog napajanja ili maticne? Zato smo ti predlozili da probas na drugom racunaru.

Е има много добра фора коју сам извалио тек пре пар дана везано за игре.

Све асусове карте имају SVN смарт волјум менаџмент, е ја сам триповао да та опција само врши обичну нормализацију и одбацио као непотребно. Пре дан два случајно налетим на објашњење опције на асусовим странама и испостави се да није у питању обична нормализација.

SVM динамички појачава тихе звуке у игри а стишава гласне. То је много добра фора и тотално решава редован проблем са многим играма у стилу "појачам да нормално звуче гласови и музика ал кад запуцам комшије скачу у шанац " :D

Ево сад шурим Mass Еffect 2 и прави огромну атмосферну разлику јер се сад чује све исбалансирано, кренувши од пратеће музике која је била превише тиха до прегласне пуцњаве.

Zasto si odustao? I kako znas da je do tvog napajanja ili maticne? Zato smo ti predlozili da probas na drugom racunaru.

Probacu na drugom racunaru za vikend, a evo sta sam probao pre odustajanja na savet mnogih, assus supporta kao i djordja.

1. Proverio uzemljenje svih komponenti do napajanja multimerom, produzni isto, promenuo par stekera po kuci za kraj toga.

2. Iskljucio sve integrisano mreznu, zvuk, i resetovao na default, otpetljao sve kablove kao i uklonio sve power izvore, radio telefone i transmitere oko kompjutera.

3.Iskljucio sve power menagment funkcije u biosu i windowsu eist, c1e, c&q, win na max performance.

4. Dodao IRQ priority 1 u registriju za irq karte.

5. Probao vishe vrsta drajvera , kao i originalne oxygen hd sa cmi sajta.

6. ukljuc spread spectrum i ostale novotarije.

Nasao sam na sajtu asusa da su morali da rade upgrejd firmera zbog Gigabyte ploce
koja je jako slicna mojoj, koja je izasla posle. evo sta pishe doduse firmver je za D2x
Kod:
Xonar DX/D2X firmware
Fix sound track is abnormal while using certain motherboard. 
- Motherboard: 
Gigabyte GA-MA770-DS3
Gigabyte GA-MA790FX-DQ6
Te sam ostavio mogucnost da je ploca, a isto sam ostavio mogucnost da je napajanje zato sto taj broom i shum se pojavljuje samo kada graficka uleti u 3d mode i pocne da srche struju, sa obzirom da je d2 pci nema neke kolizije signala sem struje kapiram manje vishe, i sum se javlja samo na ulazu analogno u digitalni dok izlazi su dead silent i odlicno shljakaju. Mikrofon ulaz shljaka fantasticno kada sam samo u windowsu ili u skypu i ventrillu.
Takodje nasao gomilu mic related problema a i jedan topic i reshenje koji tacno opisuje moj problem u detalj evo ovde Klik

eto tako da vishe nema sta da probam pa sam "odustao".

Poslednja izmena:
Gigabyte GA-MA770-DS3 je moja ploca i nikakvih problema nemam... Doduse, moja je DS kartica...

Nazad
Vrh Dno