Šta je novo?

ASUS x53Sg-AP200 web kamera

Sime

Čuven
Učlanjen(a)
28.12.2001
Poena
619
Da li neko zna koja web kamera je na ovom modelu ili jos bolje gde mogu da nadjem XP drajver za istu?

Skinuo sam sva tri drajvera koje ASUS daje za ovaj laptop ali nijedan ne odgovara.

Imam isti problem ako ti je za utehu. Doduse nisam nesto posebno ni trazio.

Daj mu da proba da nadje drajver online prilikom instalacije to zna cesto da pomogne.

Uf! Imam isti! Kod mene je Chicony! Samo po njihovom upustvu ima ispod računara, sa njegove donje strane, serijski...! Nema! Ima za sve, al' za nju nema!
Ja sam sebi instalirao vistu 64bit SP1! Drajvere mi sam instal. sa diska! Kad sam probavao rad sa xp-om onda sam svukao sve drivere sa sajta... za kameru Chicony!
Još nešto, nvidia je konačno izbacila drivere za 9300M G! Beta! Rade odlično!
Računarčić je extra! F3SG ili X53SG je sa intelovim čipsetom 965, mislim da je neko pitao... Računar je za svaku preporuku...
Jedina zamerka je lcd, koji je isti kod svih 15.4"... "solidna slika"... može to i bolje, al' opet koliko para toliko muzike!
Ima sličan model od toshibe, samo je skuplji za 130€!

Pozzz...:)

Asus X53SG-AP200

Ako se dosad vec nisi snasao, imam sve drajvere za ovaj model i koristim XP. Radi odlicno i koristim kameru :)

MEM.?

Da sad ne otvaram novu...
Za ovaj procesor T5800 kazu da podržava 800MHz (T5750/667) , tako da sam dokupio mem 2X2GB Kingstone, 800MHz... ali on i dalje pokazuje u biosu 667!
Kako da rešim ovo i dal' je to ok?:mad:

Asus F3SG

Ima chipset 965, ne podržava preko 667MHz!

Podrzava 800. Ja imam x52sg i procesor radi na busu od 800MHz.

Podrzava 800. Ja imam x52sg i procesor radi na busu od 800MHz.

Piše ti 800MHz?
Ne 667MHz?!
Siguran si?!

Pošto ovi iz ASUS-a TVRDE DA JE 667MHz MAX!

Poštovani,
Po serijskim broju racunara vidim da maticna ploca Vašeg racunara podržava brzinu maksimalno do 667MHz. Kad stavitite RAM memoriju sa brzinom 800MHz, racunar koristice je sa brzinom 667MHz.

S poštovanjem,
Luka Wojtowiec
Technical Support Engineer L1
---------- Original Message ----------
From : [email protected]
Sent : 2009-01-30 08:11:53
To : "[email protected]"
Subject : <TSD> Notebook X53Sg

MOŽEŠ LI DA MI DOČARAŠ NAČIN, NA KOJI SI SVOJ ASUS(F3SG)X53SG-AP200, "NATERAO" DA RADI NA 800MHz, UMESTO NA 667MHz!
PROCESOR RADI NA 800MHz, AL' KOMUNICIRA SA MEM. (KOJA JE NA 800MHz (Kingston2X2GB)), SA 667MHz!

C2D Intel T5750(667) I T5800(800) SE RAZLIKUJU SAMO U TOME!

Poslednja izmena:
Ne razumem u cemu je problem? Meni je u laptopu T7100 koji radi na 800MHz i nema nikakvih problema. Laptop je X52Sg (F3Sg).

Ne razumem u cemu je problem? Meni je u laptopu T7100 koji radi na 800MHz i nema nikakvih problema. Laptop je X52Sg (F3Sg).

Da ne širimo priče...
T7100(1.8GHz) radi na 800MHz, isto kao i T7250(2GHz)T5800)!
Samo matična ploča sa čipsetom PM965 (koju i ti verovatno imaš na X52SG), citat;
Po serijskim broju racunara vidim da maticna ploca Vašeg racunara podržava brzinu maksimalno do 667MHz.S poštovanjem,

Luka Wojtowiec
Technical Support Engineer L1 ASUS

Asusova podrška!Pitaj njega, ako meni ne veruješ!
Ne podržava! Dakle možeš imati mem. na 800MHz i procesor koji koristi FSB800..., ali sama ploča asusa X53SG podržava 667MHz.
Dakle...
Zaboravi nije važno!;)

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    111.3 KB · Pregleda: 65
Poslednja izmena:
Izvini, tek sad vidim da nije problem u fsb-u vec u komunikaciji sa memorijom. Proverit cu na laptopu pa cu da ti javim (valjda se vidi u cpu-z-u).

Izvini, tek sad vidim da nije problem u fsb-u vec u komunikaciji sa memorijom. Proverit cu na laptopu pa cu da ti javim (valjda se vidi u cpu-z-u).

Vidi se! Tako ako upgraduješ memoriju, kupi sebi mem. na 800MHz jer je jeftinija od 667MHz.
;)
Poooozzzz!

KAMERA

Da li neko zna koja web kamera je na ovom modelu ili jos bolje gde mogu da nadjem XP drajver za istu?

Skinuo sam sva tri drajvera koje ASUS daje za ovaj laptop ali nijedan ne odgovara.

Evo za web kameru.

Prilozi

• Proverava...pdf
    378.1 KB · Pregleda: 507
C2D

Kako smanjiti "buku" ventilatoram, osim da se smanje C2D perf. uz pomoć P4G.

Prilozi

• Asus M51SR 20.jpg
    Asus M51SR 20.jpg
    547.9 KB · Pregleda: 57
I mene to nervira, kod mene je non stop na maksimalnom broju obrtaja (otvarao i skidao vent. i nema nimalo prasine).

Vrh Dno