Šta je novo?

Asus X50SR Problem?

Mulahmic

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2009
Poena
330
Naime pri pokusaju instalacije operativnog sistema naisao sam na problem:

BOOTMGR is missing, prest ALT CTRL Del to restart.

Petljao sam po BIOSu, podesavao Boot sa DVD, integrisao SATA drivere preko nLite software i opet sam nailazio na isti problem. Pokusavao sam da bootujem sa Win XP Sp3 kao i sa Vista Home Premium Edition ali je i dalje isto :) Jedino u cemu sam video razliku je kada sam ostavio da samo bootuje sa DVD ali mi tada izbaci poruku:

Select proper media to boot, tako nesto. Isto tako sam petljao po forumima i svi preporucuju repair console ali moj problem je da ja uopste ne mogu da dodjem do Boot-a sa CD/DVD :)

Ako je neko imao slicnih problema bio bih mu zahvalan na pomoci.

Naime pri pokusaju instalacije operativnog sistema naisao sam na problem:

BOOTMGR is missing, prest ALT CTRL Del to restart.

Petljao sam po BIOSu, podesavao Boot sa DVD, integrisao SATA drivere preko nLite software i opet sam nailazio na isti problem. Pokusavao sam da bootujem sa Win XP Sp3 kao i sa Vista Home Premium Edition ali je i dalje isto :) Jedino u cemu sam video razliku je kada sam ostavio da samo bootuje sa DVD ali mi tada izbaci poruku:

Select proper media to boot, tako nesto. Isto tako sam petljao po forumima i svi preporucuju repair console ali moj problem je da ja uopste ne mogu da dodjem do Boot-a sa CD/DVD :)

Ako je neko imao slicnih problema bio bih mu zahvalan na pomoci.

u principu nestao ti sistem moras preinstalirati verovatno si petljao sa sata modom probaj da ga stavis u native mod ako ima to u tvom biosu ako ne onda format

Nisam video mogucnost u biosu da prebacim u native mod. Probao sam sa integrisanim SATA RAID driverima uz pomoc Nlite programa i dalje mi se pojavljuje isto.

P.S. Ne mogu da formatiram jer ne mogu da pristupim uopste bootu :), tj. kao da ne prepoznaje DVD medij.

Nisam video mogucnost u biosu da prebacim u native mod. Probao sam sa integrisanim SATA RAID driverima uz pomoc Nlite programa i dalje mi se pojavljuje isto.

P.S. Ne mogu da formatiram jer ne mogu da pristupim uopste bootu :), tj. kao da ne prepoznaje DVD medij.

Probaj da mu učitaš default vrednosti, BIOS-a.

Hm, imao sam i ja takav problem na jednom starijem kompu. Ispostavilo se da CD sa Win-om nije bio boot-abilan, pa sam koristio drugi 100% proveren.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno