Šta je novo?

Asus workstation ploce....?

off

Slavan
Učlanjen(a)
02.08.2007
Poena
304
Pozdrav

Imam ponudu da kupim jednu asuus s775 (P5K WS) workstation plocu. Da li su te ploce generalno bolje od 'obicnih'? Treba mi pre svega stabilna sprava nebitnih OC potencijala......

Sta bi generalno bilo najbolje za s775 (ne mogu da predjem na noviju platformu, a polovnih, dobrih(?) ploca ima dosta po oglasima za pristojne novce

Ono sto mi je takodje bitno je postojanje FW na ploci (po mogucstvu sa TI chipsetom)

Hvala!

Poslednja izmena:
Pa trebalo bi da su WS bolje, P35 i P45 ploce su najbolje za 775,
od asusa su to
P35 - P5K PRO je najslabija sa firewire-om
P45 - P5Q PRO

Gigabajtove oznake ne znam, napisace neko drugi ili nadji sam.

Svaka moja ploca do sad je imala FW i to je uvek bio VIA chip, znam da bi TI trebalo da bude bolji ali i VIA mi je do sad radila bez problema.

Hvala.
A da li neko zna u cemu je konkretno prednost tog WS prefiksa?

Glavna razlika(ako ne i jedina ne secam se bas) je da ova ima PCi-X slot koji se koristi u serverima za kojesta tebi totalno nebitno. Ima malo bolje odradjeno hladjenje vise Sata portova. Na kraju i nije jedino razlika slot :). SIgurno pouzdanija ploca istina i P5K su radile fino.

Glavna razlika(ako ne i jedina ne secam se bas) je da ova ima PCi-X slot koji se koristi u serverima za kojesta tebi totalno nebitno. Ima malo bolje odradjeno hladjenje vise Sata portova. Na kraju i nije jedino razlika slot :). SIgurno pouzdanija ploca istina i P5K su radile fino.

Znaci mogu i neku plocu Gigabyte (ima DS3 u oglasima sa cini mi se p45chisetom)... nema tu bitnih razlika? Gigab sigurno ima TI chipset, sto mi je jako bitno

Hvala.
A da li neko zna u cemu je konkretno prednost tog WS prefiksa?

Asus pod WS podrazumeva da su ploče namenjene za dve godine(garancijom pokrivene) neprestanog rada 24/7(u praksi naravno više). Ovo u praksi podrazumeva bolje hlađenje naponske, masivnije pasivne hladnjake kako bi ploča bez problema izgurala kontinuiran rad na duže vreme.

kazi nam koji CPU imas jer ako imas neki E8xxx ili Q6xxx bolje je da to prodas(dok se jos moze za pristojne novce) i kupis bilo Intel ili AMD noviju masinu sa DDR3.sve u svemu kazi sta imas od masine pa da predlazemo dalje

kazi nam koji CPU imas jer ako imas neki E8xxx ili Q6xxx bolje je da to prodas(dok se jos moze za pristojne novce) i kupis bilo Intel ili AMD noviju masinu sa DDR3.sve u svemu kazi sta imas od masine pa da predlazemo dalje

imam q9550 i 8 gb DDR2......

imam q9550 i 8 gb DDR2......

prijatelju moj ti je predlog da to lepo prodas lepe ces pare uzeti i za CPU i za ram(u najgoru ruku za koliko prodas ram za toliko ces isto da uzmes i DDR3 8gb).za proc mozes da dobijes sigurno oko 120-140e mozda i vise te za to mozes lepo da dodas pare od ploce i da kupis neku AM3+ sa 970 chipsetom i 955BE ili jaci ako imas potrebe.al naravno to je tvoj izbor ovo je sta bi ja uradio da imam to sto imas.

Hvala na savetu..... ne znam ni sam..... a opet, sto bi neko kupio od mene procesor za 140 e kad moze da kupi taj neki i5 za malo vecu lovu koji bi ja kupio (moram intel, iz drugih razloga)....... :)...
da znam da cu sve to prodati, ne bih se libio da uzmem novu makinu

Imam istu konfiguraciju kao ti, drugaru sam sastavljao zimus SB sa i5 2400 i ne primecujem neku razliku u brzini. Jeste i5 malo brzi ali ako malo overklokujem Q9550 veoma su blizu. Testirano u main concept encoderu i premieru cs5.
P35 i Q9550 ce prilicno brzo da izgubi cenu ali ja ovo moje necu da menjam zato sto mi zavrsava posao i za malo brzu masinu ne zelim da imalo rizikujem stabilnost. Nisam rekao da je SB ili i5 nestabilan nego da sa svakom promenom kompa moze da se desi da nesto ne radi kako treba pa treba vremena da se to ispegla.
Ako nije neka tajna zasto ti treba bas TI FW, neki specifican hardware koji radi samo sa TI FW ?

Imam istu konfiguraciju kao ti, drugaru sam sastavljao zimus SB sa i5 2400 i ne primecujem neku razliku u brzini. Jeste i5 malo brzi ali ako malo overklokujem Q9550 veoma su blizu. Testirano u main concept encoderu i premieru cs5.
P35 i Q9550 ce prilicno brzo da izgubi cenu ali ja ovo moje necu da menjam zato sto mi zavrsava posao i za malo brzu masinu ne zelim da imalo rizikujem stabilnost. Nisam rekao da je SB ili i5 nestabilan nego da sa svakom promenom kompa moze da se desi da nesto ne radi kako treba pa treba vremena da se to ispegla.
Ako nije neka tajna zasto ti treba bas TI FW, neki specifican hardware koji radi samo sa TI FW ?

Fora je sto zapravo to tek treba da ugradim u makinu. Imam trenutno DFI infiniti 965, koji je polu ispravan (radi samo jedno memorijsko podnozje), i 6420, ovo mi je naletelo (P5k i q9550), u nekim kombinacijama, i tek treba da ugradim....... da je vec u makini ne mih ga dirao posto mi instalacija i setup sistema traje bar 7 dana, sa nadom da ce sve biti ok. FW TI je bitan za profi zvucne kartice (imam profesionalni muzicki studio, sa 3 FW uredjaja), i na TI uvek sve radi.... VIA je pitanje...

Hvala na savetu..... ne znam ni sam..... a opet, sto bi neko kupio od mene procesor za 140 e kad moze da kupi taj neki i5 za malo vecu lovu koji bi ja kupio (moram intel, iz drugih razloga)....... :)...
da znam da cu sve to prodati, ne bih se libio da uzmem novu makinu

nema na cemu...te komponente su na ceni i jednostavno se za toliko i prodaju(znam da su skoro ljudi prodali Q9550 za 160-170e) al da dobijes oko 120-130e i bas te briga...na tebi je da odaberes posle AMD ili Intel(ako bas mora)

AMD ne treba izabrati jer je Q9550>=Phenom II X4 na istom kloku, dok su i5 750 ili i5 2500k jachi.

samo mu je dat predlog sta moze da uzme za iste pare...naravno moze da uzme i bolje AM3+ plocu i neki AM3+ cpu cim izdje(privremeno da bude na 955BE) ili intel ako mu se vise svidja to je vec stvar ukusa :D

pa u ovome sto ja radim nema mesta ukusu :(..... AMD procesori jako cesto nisu podrzani (ma kako to danas bez veze zvucalo) od odredjenih pro audio HW proizvodjaca (TC electronics i neki dualcore modeli AMD uopste ne rade zajedno)..... tako da je Intel apsolutni standard u obradi audija, studijskom radu i sl...

pa u ovome sto ja radim nema mesta ukusu :(..... AMD procesori jako cesto nisu podrzani (ma kako to danas bez veze zvucalo) od odredjenih pro audio HW proizvodjaca (TC electronics i neki dualcore modeli AMD uopste ne rade zajedno)..... tako da je Intel apsolutni standard u obradi audija, studijskom radu i sl...

Ok...onda neki I5 2500k ili nesto slicno sa nekom P8P67 ili Z68 plocom min 4gb rama...Kad vec ne moze AMD :D

Nazad
Vrh Dno