Šta je novo?

ASUS VX279Q

ZeXx

Cenjen
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poena
170
E ovako planiram da narucim ovaj monitor, prethodno sam imao ASUS MX279H koji je imao problema sa zvucnicima i to izgleda da su zvucnici bili lose pozicionirani ili mozda i prejaki za sam monitor. Sto se VX279Q tice koliko sam na brzinu video isti panel je u pitanju kao i kod monitora koji sam imao i to mi se svidja posto sa samim ekranom nisam imao problema i extra je bio, i ima nekih novina i manje konektora za povezivanje i slabije zvucnike u odnosu na monitor koji sam ja imao. E sad sta me zanima, ima li neko ovaj monitor i moze li mi nesto vise reci o njemu ili jel neko nasao neki pouzdaniji test ili nesto slicno ? Hvala!

https://www.asus.com/Monitors_Projectors/VX279Q/

..bo ga mis, ja pre neki dan narucio mx varijantu sad vidim da ima i ovaj, vise mi se svidja crna varijanta, videcu da mozda otkazem porudzbinu... i jos jedna varijanta - https://www.asus.com/Monitors_Projectors/VX279N#overview , bez zvucnika i sa dvi-em, a dvi mi vise odgovara.. jel za povezivanje konzola obavezan hdmi?

Poslednja izmena:
..bo ga mis, ja pre neki dan narucio mx varijantu sad vidim da ima i ovaj, vise mi se svidja crna varijanta, videcu da otkazem porudzbinu... i jos jedna varijanta - https://www.asus.com/Monitors_Projectors/VX279N#overview , bez zvucnika i sa dvi-em, a dvi mi vise odgovara.. jel za povezivanje konzola obavezan hdmi?

Koliko vidim to je samo osiromasena verzija naspram VX279Q ( manje konektora i nema zvucnika ), ali ne videh da ga ima kod nas, mozda gresim jer sam samo na itsvetu bacio pogled > A za hdmi ce ti neko drugi odgovoriti, nisam u tim vodama :D

Nisam ni ja, al nek se nadje :)...

Jedna bitna stavka koja mi se bas i ne svidja je odsustvo Trace Free Tehnologije, koliko sam nasao po testovima to znaci da bi onda bilo vise ghostinga ...

Edit: Sad nadjoh na jednom stranom forumu malo iskustava sa monitorom i nema zalbi na ghosting tkd cu ga verovatno kupiti.

Poslednja izmena:
Ma nista, uzecu ovo sto je poruceno, javicu kako zvucnici funkcionisu, mada ih necu koristiti uopste...

Ma nista, uzecu ovo sto je poruceno, javicu kako zvucnici funkcionisu, mada ih necu koristiti uopste...

Iskreno ni ja moje nisam koristio u 99% slucajeva u onih 1% nisu radili kako treba, a ako sam vec i njih platio u sklopu monitora onda bi trebali da rade kako treba. Sacekacu par dana sa ovom kupovinom, cisto eto da vidim hoces li ti imati problema sa zvucnicima pa mozda na kraju opet uzmem mx varijantu, eto mozda je meni zapao monitor iz neke falicne serije ko ce ga znati..... p.s samo baci kom negde u neku temu za mx279h cisto oko zvucnika sta se desava.

Izbor je pao, kupicu na kraju ovaj monitor, posle procitanih dosta komentara zadovoljnih korisnika odlucio sam se ipak za njega, nadam se da ce zvucnici barem raditi kako treba jer su slabiji od onih na mx279h, jos samo da odlucim gde da ga kupim i tjt, javljam utiske kad stigne nadam se vec u sredu/cetvrtak :)

Moj najverovatnije stize sutra...

Moj najverovatnije stize sutra...

Bices zadovoljan i ja sam mojim :) Msm osim zvucnika, ali posto ih ti neces koristiti sve 5 :) Verujem da sam ja dobio neki falican ili iz neke lose serije ili ko zna sta, ne verujem da mogu sebi dopustiti da izbace na trziste monitore sa takvim problemom sa zvucnicima kakve sam ja imao. Pretpostavljam da ovaj nece imati te probleme jer su duplo slabiji zvucnici u pitanju. A kad mi vrate mx279h pre slanja prodavcu cu snimiti sta se desava , steta sto se nisam setio ranije.

Monitor stigao danas, ja prezadovoljan, nema duhova, probao sam Metro LL, zvucnici su primetno slabiji nego na mx279h ali zato nema problema sa njima. Boje preeeeeeeeedobre, cak mi se i vise svidja sto je crna donja lajsna nego ona siva na mx verzijama sta reci osim svaka preporuka :) Zeleo bih da se zahvalim Marku iz Atoma na brzoj nabavci monitora :)

cheers

Vrh Dno