Šta je novo?

ASUS VW222S problem sa ekranom

maremas

Slavan
Učlanjen(a)
28.09.2006
Poena
395
Moja oprema  
Monitor
BenQ ZOWIE RL2755T
Miš & tastatura
Logitech M280 i K400 Plus
Laptop
Asus N750J
Mobilni telefon
Pixel 6a
Pristup internetu
  1. Optički internet
Od pre neki dan mi se javio problem na monitoru, kad ga upalim boje mi vuku na crvenu i to je jaceg intenziteta na dodjem delu ekrana, vec ka vrhu je to slabije. To traje nekih 20ak sekundi, onda se ekran normalizuje i sve je ok dok ga ponovo ne ugasim. Predpostavljam da je to početak i da će biti sve gore, ali dok ne rešim da ga odnesem u servis voleo bi da znam šta bi mogao da bude problem i koji je kvar u pitanju?

Hvala

Ja sam imao slican problem sa Asusom 193D, isto kada sam ga palio par sekundi je bilo crvenkaste boje a posle toga nije davao signal i u pitanju su bile neke lampe. Popravka me kostala 2500 cini mi se.

@Mare1601 evo upravo se to i meni dogodilo sad, otisao je skroz! Prvo par sekundi bude crvenkas ekran, a nedugo zatim izgubi sliku.

Odneo sam juce monitor u servis, danas ga podigao, zamenili jednu lampu, monitor sad radi ali mi je donji deo ekrana (od polovine) dosta svetliji od gornjeg i prejako je probijanje bele boje na crnoj pozadini. Jel to nije odgovarajuća lampa, prejaka ili šta? Da ilustrujem brightness na gornjem delu ekrana je recimo na 40%, donji na 100%, tolika je razlika recimo.

Inače u svakom slučaju sutra ga ponovo nosim u servis jer im upala prljavština između ekrana, pa imam sad dve tačkice koje dobu oču, da očiste to.

Poslednja izmena:
I meni isto probija svetlost mnogo, ne znam da li je zbog druge lampe. Ja sam se pomirio s cinjenicom da je monitor dosta star i da je dobro sto jos uvek radi pa mi ne smeta toliko. Proslo je godina i dva meseca od popravke, za sad radi bez problema.
A isto i meni kad su popravljali ostavili otiske prstiju i neke tackice pa sam nosio da obrisu. :) Koliko je kostala popravka?

Poslednja izmena:
@Mare1601
Koji je to servis?

Uzeo sam malopre monitor iz servisa ali mi ga je upropastio, brisao mi je ekran sa nekim cudom i sad su ostali tragovi od ciscenja koji se vide. Verovatno nema adekvatnu tecnost i krpe za ciscenje tih stvari, pa ko zna sa cime je.
Jedino sto je sad sredio je to da mi donji deo ekrana nije svetliji od gornjek, sad je ok.
Da li su tebi dobro ocistili monitor ili i dalje ima nekih tragova i prljavstina.

U jednom servisu u Nisu su meni popravljali. Lepo su ga ocistili, ima samo par tackica mislim od prasine ali se bas jedva vide.

Nazad
Vrh Dno