Šta je novo?

Asus VW222 - problem sa rezolucijom

gordan84

Slavan
Učlanjen(a)
10.10.2008
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
5800x
GPU
4070 Ti
Monitor Asus VW222 neće da prikaže rezoluciju koju bi trebao po specifikacijama da prikaže, tj. 1680x1050. Ako se aktivira ta rezolucija slika se pomjeri za desetak cm u desnu stranu, tako da lijevo ostane crna traka a s desne strane se izgubi slika iste širine.

Probao sam nadograditi drajver na integrisanoj grafici (Windows 7), mjenjati VGA kabl, "čačkati" po raznim podešavanjima ali bezuspješno.
U podešavanjim gradičke postoji mogućnost izbora 59 ili 60Hz. A u informacijama na monitoru piše da može raditi i na 70Hz. Da nije tu problem, možda hoće samo da radi na 70Hz?

Kada se stavi manja rezolucija slika se normalno prikaže.

Imate li ideju šta bi moglo biti?

Mislim da je na najvećoj rezoluciji normalno da radi na 60hz,jedino sa manjim rezolucijama ide na 70. Da li si pokušavao nakon postavljanja maksimalne rezolucije da ideš na auto adjust?
Koju maksimalnu rezoluciju ti podržava integrisana grafika?

Nisam našao opciju za auto adjust, pokušaću ponovo ujutru. A nisam gledao koliko je max. rezolucija grafičke, pogledaću i to, mada novija je ploča, trebalo bi da može podržazi tu rezoluciju.

Max refresh rate za taj monitor u 16x10 rez je 60hz zbog toga ti je slika pomerena.A inace monitor nema auto adjust dugme jer to radi automatski.

Nazad
Vrh Dno