Šta je novo?

Asus Vs Sapphire

zmaj011

Čuven
Učlanjen(a)
21.10.2003
Poena
619
Kolika je razlika izmedju Asus 9600xt i Sapphire 9600xt

Nikakva , sve zavisi kakav te primjerak zavati ;)
Pozdrav...

Ma sta pricas bre ti vise o tim primercima!!!!!!!!
Da znas da si mi se vise smucio sa tom pricom. Ali stvarno! :)

Pa kartica je kartica, po tebi je kupovina smrdljive graficke kartice umetnost.....
Kada se prave te kartice, valjda se napravi milion istih komada, sta ti znaci to "zavisi od primerka" sto NON STOP pricas?

zmaj011 je napisao(la):
Pa za razliku u ceni nisam siguran ali mislim da je asus malo skuplji.Safir bi trebao da bude brzi posto radi na 500/325 i ima overdrive opciju gde bi trebao da radi na 535 cini mi se.Dok asus radi na standardnih 500/300 ali zato ima VIVO pa ti odluci sta ti je potrebnije ;)

Poslednja izmena:
Ogi. je napisao(la):

Pa kartica je kartica, po tebi je kupovina smrdljive graficke kartice umetnost.....
Kada se prave te kartice, valjda se napravi milion istih komada, sta ti znaci to "zavisi od primerka" sto NON STOP pricas?

Predlazem spustanje lopte, pogotovo kad takav flejm dolazi od nekog tako zelenog na forumu.
Inace...

Ogi. je napisao(la):

Šta se buniš, zaista je tako. Razlika u nivou maksimalnog overkloka između dva primerka Radeon 9600 XT kartice istog proizvođača može iznositi i 100 MHz, što svakako nije malo.

zmaj011 je napisao(la):

Da sublimiram: ako ne nameravas da OC-ujes onda smatraj da su te dve karte IDENTICNE. Jedino o cemu mozemo da razgovaramo je slucaj da imas providnu bocnu stranu kucista i da ti treba lepsa karta i u tom slucaju moj glas ide asusu...

Svakako ne preporučujem za kupovinu safirovu 9600pro kao ni 9600xt, od 10 karti na 7 je riknuo tv-out. Uvažio sam reklamacije jer mi je i samom crkao izlaz na safirovoj 9600xt u firmi. Asusovi za sada rade bez greške, sve varijante SE i XT...

Kakve sad veze ima TV-Out sa proizvodjacima? Zar isti nije implementiran u sam "VPU"?

Nezavisno od tv-out asusova kartica je jednostavno bolja! Moja lična statistika mi to kaže... vrlo malo mi ih je vraćeno... ni jedna... pa tako ako bih birao između asusa i safira odabrao bih asus, a o lažnim oznakama na kutijama tipa 9800pro na kutiji unutra 9800se kod safira da i ne govorimo... ovu tvrdnju potvrđuje i novi digital...

O kakvim laznim napisima na kutijama pises? Uvek postoji Atitool, kojim mozes to da proveris, a zatim nazad kod isporucioca kartice.E sad ako su flashovali bios, nisu valjda brisali i oznaku sa Gpu?Kod mene u firmi je stanje sledece:
kada god mogu prosecnom korisniku isporucim Saphire Atlantis karticu sa kojim , bar do sada , nisam imao problema.Bila je i jedna 3D Club 9200se, koja je u visim rezolucijama imala duhove.

Pise na kutiji:
A S U S
pa onda 9600
pa onda XT
e onda je to to.

Poslednja izmena:
Ogi. je napisao(la):
Kako ja da proverim kada sutra budem uzeo Asus 9600xt da je TO TO ?

Osim natpisa na kutiji ne bi bilo lose da malo obidjes net i da nadjes testove te karte i pogledas malo slike kako izgleda kakvo je pakovanje sta u njemu dolazi i slicno...

Jaksa, jako duhovito.

Ako si moderator i imas pravo da brises postove, zakljucavas teme itd. odakle ti pravo da ismejavas ostale? Ko ce sada tebe da opomene?

Zakljucao si mi jednu temu i rekao mi da odem na www.google.com. Koja je poneta foruma onda? Na taj nacin mogu sve da nadjem, ali jednostavno mi ne pada na pamet da gubim vreme trazeci neki tekst na engleskom jeziku jer mi je mnogo interesantnije da mi ljudi odavde napisu nesto o tome koji znaju nesto o tome ili su imali iskustva.

A sada nesto o temi... dakle, neko je odavde rekao da se moze desiti da JEDNO PISE NA KUTIJI a da se UNUTRA NALAZI NESTO SASVIM DRUGO... tako da ti stos i nije nesto...

Niko ovde nikog ne ismeva. Nije mi to bila namera, ja bih opet to isto napisao, lepo uzmes i vidis da li ono sto je na kutiji pise i na samoj gk, i da li si to trazio.

Savet za upotrebom google-a je generalni, a smisao je da se ljudi upoznaju sa materijom i malo sire, a ne samo preko ovog foruma.

Thread je zakljucan jer sve sto bi se tamo pisalo, vec se pise ili moze da se pise ovde.

Savet: okaci ovde oglas da kupujes sta ti treba i neces imati problema.

Edit:
pogledaj ovde:
http://www.google.com/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=asus+9600xt+review
http://www.extremetech.com/article2/0,3973,1522124,00.asp
http://www.tweakzone.nl/extreviews/1301

Poslednja izmena:
Znači poručiš BMW M5, daš' pare koliko košta i oni ti isporuče M5 koji u sebi nema motor MPower od nekakvih tričavih 415 konja već klasičan redni šestocilindrični od 530 ili 530d od nekakvih "jadnih" 188 konja (+jedan za volanom) i ti ukapiraš da su te malo zeznuli i odeš' kod Radulovića i on ti kaže da ga je on uredno poručio i ne zna kako se to dogodilo. Potom ti odeš na nijihov sajt i vidiš da M5 nema u toj varijanti, a pogotovo ne dizel (sem alpina D10, D= dizel). Da ne lupetam dalje činjenica je da se "ne bi" trebalo dešavati da jedno piše na kutiji, a da je savim drugo u njoj. Pogotovo ne ozbiljnim firmama kao što je safir. Uglavnom to nema nikakve veze sa nama prodavcima već kao u ovom slučaju sa proizvođačem... Nema ljutiš Mihael?

Voodoo_NBGD je napisao(la):
jeste, ali svhs konektor i provodnici do njega nisu... :)

Jaka razlika... :S:
BTW, kada bi mene neko pitao sta da uzme oda te 2 kartice, uvek bi mi preporucio "Safir". ;)
- Zasto?
- Zato sto ne radim tamo gde prodavci ubedjuju svoje potencijalne musterije da uzmu nesto za sta mi oni kazu da je bolje (u takvim "firmama" 99% prodaju neko s**nje) i da to samo oni imaju (zato sto je to bilo najjeftinije kod dilera pa preprodavci otkupise svo djubre da drze monopol), svi ostali imaju falsifikate ( :D ) i po toj ceni (zato sto se tu ugradjuju do yaya)... Cim osetim takvu atmosferu izadjem i vise ni ne prolazim pored njih! ;)

Molim da se ne shvati da se ovde nekom obracam licno, govorim sve ovo prijateljski, ja sam ovde toliko naucio i osecam makar malu potrebu da se oduzim na ovaj ili onaj nacin.

"Safir" je firma koja drzi do svog imena (sto se tice gore pomenute "prevare": "Safir" je ponudio svakom ko je ostecen da im se obrati...), pravi exclusive primerke ATI kartica (bas kao i HIS) ne menja tabore tako cesto kao ASUS...

End:
M3 je napisao(la):
Nikakva , sve zavisi kakav te primjerak zavati...

Sve zavisi koliko dobar primerak "Safira" za`vatis. ;)

U opisu Asusove kartice na ovom sajtu pise:

Uz odličan kvalitet izrade, kvalitet slike, hardverski monitoring napona i temperature i visoku overklokabilnost (hlađena memorija od 2.8ns), tu je i kupon za originalnu verziju Half Life 2 igre

1) Da li se kupon nalazi u svakoj kutiji 9600xt kartice i ako je odgovor pozitivan, postoji li neki nacin na koji bi ljudi sa nasih prostora mogli da dodju do ove igre?

2) O kakvom hardverskom monitoringu napona i temperature se radi?

3) Kolika je optimalna temperature grafickog procesora?

4) Da li programcic za o/c graficke postoji u novijim ATI drajverima? Ako ne, koji je drugi program dobar za te stvari? Ne zelim da koristim Omegine drajvere.

Da li se kupon nalazi u svakoj kutiji 9600xt kartice i ako je odgovor pozitivan, postoji li neki nacin na koji bi ljudi sa nasih prostora mogli da dodju do ove igre?

Pretpostavljam da svaki 9600XT koji se nalazi barem u nekom lite pakovanju (znaci, u kutiji, a ne samo u kesici) ide sa HL2 kuponom. Ja sam Sapphire 9600XT dobio u najsiromasnijem pakovanju, nije imao cak ni knjizicu, samo drajveri kablovi i kupon.

Procedura je malo komplikovana, evo koji su naknadni zahtevi posle uspesne elektronske aktivacije:

-------------------------------
Photocopy of the Half-Life 2 Coupon showing your activation key code - exposed
Original UPC (bar code) or the full product name cut from the ATI or Partner product package (Photocopies will not be accepted)
Photocopy of sales receipt with the qualifying ATI or ATI partner 3D graphics board purchase circled
Signed copy of this form
-------------------------------

Nasa zemlja, inace, nije podrzana ali sam nekako prosao taj deo tako sto sam izabrao "other", pretpostavljam da ce da salju na adresu cim su ubacili other kao mogucnost. Sve fotokopije, potpisan formular i bar kod (ili isecen natpis) sa kutije spakujes i posaljes u Kanadu. Ako hoces mozda mozes da se dogovoris sa njima da ti isporuce igru preko nekog kurirskog servisa.

Vrh Dno