Šta je novo?

Asus vs Gigabyte

• Začetnik teme Začetnik teme zeko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

zeko

Čuven
Učlanjen(a)
31.10.2005
Poena
660
Ko pravi bolje graficke kartice Asus ili Gigabyte?

Zapale su mi za oko Gigabyte 7600GS 256MB AGP (GV-N76G256D-RH) i Asus 7600GS 256MB AGP (N7600GS SILENT/HTD/256M). Obe imaju pasivni hladnjak. Na oko su istih karakteristika (?). Znaci, trebalo bi da je presudno koja je kvalitetnije izrade.

p.s. Kada sam vec tu, da pitam, da li ce raditi na napajanju 400W frontier bez problema (sada imam asus 6600 koji takodje zahteva 400W i ima dodatni konektor za napajanje i on radi bez problema)? I jos jedno pitanje, da li treba da me brine pasivno hladjenje za gaming bez klokovanja u ne bas provetrenom kucistu (nemam nikakvih ventilatora u njemu i pretpostavimo da ih nebih stavljao)?

Naravno, svaka pomoc je dobrodosla, pa pomazite... ja sam vama rekao da si izasli novi whql 169.21 driveri :d

Poslednja izmena:
Znaci, trebalo bi da je presudno koja je kvalitetnije izrade.
Svejedno ti je.
I jos jedno pitanje, da li treba da me brine pasivno hladjenje za gaming bez klokovanja u ne bas provetrenom kucistu (nemam nikakvih ventilatora u njemu i pretpostavimo da ih nebih stavljao)?
Ne bi trebalo da pravi probleme, naravno ako se ne igras 24/7. Ali bilo bi preporucljivo da porvetris kuciste.

Ja bi zaobisao GA(cisto subjektivno misljenje)jer sam imao problema sa njihovim kartama.

Kako bre sve jedno? Pa jel znate vi ono: Nije sve jedno!🙂 Hvala na dosadasnjim odgovorima, ali bih voleo da cujem jos neko misljenje. Hajdete ljudi, pomozite...:type:

Kako bre sve jedno? Pa jel znate vi ono: Nije sve jedno!🙂 Hvala na dosadasnjim odgovorima, ali bih voleo da cujem jos neko misljenje. Hajdete ljudi, pomozite...:type:

ASUS definitivno. Jos ce ljudi iz Gigabyte-a morati "dosta pasulja da pojedu" da bi imali tako dobre grafike kao ASUS. Ako ti nesto govori cinjenica da u zivotu nisam video "mrtvu" ASUS graficku, za razliku od Gigabyte bice ti dovoljno da se odlucis.

Poslednja izmena:
Ne bi trebalo da ti predstavlja problem pasivno hladjena graficka,ne brini.Frontier ce raditi strava,meni frontier na 450w gura masinu kloknutu iz potpisa 24/7 vec nedelju dana bez problema.A za graficke izbor se svodi na to koja ti je lepsa!

Posedujem gigabyte 7600gs ali pci-e i kartica radi i u slabo provetrenim kucistima, mada je svakako dobro doslo ohladiti je dodatnim coolerom jer temperatura zna da predje 80 stepeni.

Molim Brzu Pomoc

Sutra treba da odem da uzmem novu grafu, PA BIH MOLIO BRZ odgovor!
Odlucio sam se za asus http://www.asus.com/products.aspx?l1=2&l2=7&l3=320&l4=0&model=1479&modelmenu=1

Moje pitanje je:

1. Da li je moguce da 7600gs ne trazi dodatno napajanje?!? Ja evo sat vremena gledam u sliku (vidi attach) i nema nigde dodatni molex konektor, a moj stari 6600 ima!!!

2. Na kojim frekvencijama radi ova kartica posto nigde nemogu da nadjem tu informaciju?

HVALA UNAPRED NA BRZIM ODGOVORIMA

Prilozi

• 1479_l.webp
    1479_l.webp
    20.4 KB · Pregleda: 52
Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
@ zeko

default za 7600gs je 400/800mhz, pa je tako vjerovatno i za ovu...imao sam gigabyte 7600gs sa pasivnim hladjenjem (koje je bilo malo drugacije odradjeno) i imala je referentne klokove....
i ne treba joj dodatno napajanje....

To je molex, odnosno ima ga na grafickoj. Neki put joj ne treba dodatno napajanje, a neki put nece da radi bez njega. Sve zavisi od ploce, odnosno kolicine komponenti, napajanja i ostalih cuda...

Nazad
Vrh Dno