Šta je novo?

asus vs. gainward

bobili

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2003
Poena
601
Dvoumim se izmedju asus v8440 deluxe GeForce 4 Ti 4400 tv-in-out i
Gainward GeForce4 Ti-4600 Ultra/750XP 128Mb DDR ViVo "GS"
obe su oko 300e i sad neznam za koju da se odlucim jer gainward je kao brzi ali ausus je asus
tako da ako neko moze da mi pomogne nek napise nesto

hvala,)

Jel možeš malo da pojasniš ovo "asus je asus"?

bobili je napisao(la):
obe su oko 300e i sad neznam za koju da se odlucim jer gainward je
Recimo Gainward Ultra/750XP-8X 128Mb DDR ViVo "GS" i uštedećeš bar 60-70€. GPU je Ti4800SE što će reći Ti4400 sa AGP8X, ostalo je gotovo sve isto kao kod modela Ultra/700XP koji je Max onomad testirao . Pogledaj sobu Domaće tržište, da se ne ponavljam.

Ja bi Abit-a ili Leadtek-a ako moram bas da biram. A sto rece Crni Asus zaista vise nije onako veliki kao sto je pre bio... :)

Da ne bude zabune...
Daleko od toga da je Asus los, ali nije vise onoliko dobar koliko je bio :(
A na racun stare slave, cene su im i dalje papreno visoke.
Uvek su imali malo vece cene od konkurencije na racun kvaliteta koji su nudili (na racun imena :)), ali su dosli u situaciju da ih je cak i Chaintech u nekim stvarima pretekao, a za mnogo manje para.
Suvise su dugo bili na lovorikama, ali svakako nece zbog toga propasti, jer ce i dalje biti ljudi koji ce po inerciji uzimati njihove proizvode :)

Crni je napisao(la):
Da ne bude zabune...
Daleko od toga da je Asus los, ali nije vise onoliko dobar koliko je bio :(
A na racun stare slave, cene su im i dalje papreno visoke.
Uvek su imali malo vece cene od konkurencije na racun kvaliteta koji su nudili (na racun imena :)), ali su dosli u situaciju da ih je cak i Chaintech u nekim stvarima pretekao, a za mnogo manje para.
Suvise su dugo bili na lovorikama, ali svakako nece zbog toga propasti, jer ce i dalje biti ljudi koji ce po inerciji uzimati njihove proizvode :)

To mu dodje isto sto i sony monitori. Jeste da su ultra kvalitetni, ali su zato i ultra skupi.. Ne vrede bas te pare koliko se ja pitam:)

Ja bi na tvom mestu uzeo Gainwardovu kartu, sigurno neces pogresiti, jer su trenutno u samom vrhu i njihove karte osvajaju prva mesta na mnogim testovima.

Broz je napisao(la):
Zaobidji asusa...
A zasto, jel losa slika, ili sta, i ja razmisljam da uzmem ASUS GF4 Ti, Ali ono "zaobidji asus"... Objasnite zasto, ili samo kao skupe su???

U nekom od threadova ovde na forumu procitah da je ATI 9700 oko 300 E, e sada ne znam da li je to bila Pro ili obicna varijanta ali sto i ovo ne uzmes u razmatranje?!

Pozdrav

Ne zameri mi ali ne mogu da objasnjavam. Uzmi samo ako nadjes one asuse sa bord/ljubicastim pcb-om...

poz

TazDeVil je napisao(la):
A zasto, jel losa slika, ili sta, i ja razmisljam da uzmem ASUS GF4 Ti, Ali ono "zaobidji asus"... Objasnite zasto, ili samo kao skupe su???

nije nista lose. Asus i dalje ima najbolji kvalitet izrade grafickih kartica
samo je stvar u tome sto je razlika u odnosu na druge daleko manja nego ranije, a to nije zbog slabijeg kvaliteta asusa, vec znatno povecanog kvaliteta ostalih proizvodjaca. Razlog zasto je smanjena njihova popularnost kod nas jeste samo visa cena i nista drugo. Mozda je glavna razlika koju Asus odvaja od ostalih proizvodjaca jeste kristalno jasna 2d slika, pa onome kome je stalo do perfekcije sigurno zna sta ce kupiti. Mislim da je nepotrebno preterano razmisljanje u vezi izbora izmedju kartica pomenutog proizvodjaca i Gainwarda, jer koja god da se pazari 100% nece doci do greske. Abit, Chaintech, Leadtek i ostali su takodje jako dobri ali po kvalitetu izrade slabiji od ova 2 proizvodjaca koji mozda i dele prvo mesto na trzistu grafickih kartica.

Ma ja mislim, da ovbe na benchu ne vole asus, da znaju sta imam upakovano u kuciste... Asus bi poslao njihovu zastavu :D :D :D

bobili je napisao(la):
obe su oko 300e i sad neznam za koju da se odlucim jer gainward je kao brzi ali ausus je asus

hvala,)

Koliko se secam,ovaj Gainward je proglasen za naj-hardware prosle godine,tako da....

bobili je napisao(la):

hvala,)

Ja prodajem istu tu kartu samo je TI4200 za 175 eura pa ako si [email protected]

Nazad
Vrh Dno