Šta je novo?

ASUS VG248QE

eXVeRiTo

Cenjen
Učlanjen(a)
23.01.2012
Poena
159
Pozdrav forumasi.
Kupio sam navedeni monitor prije nedelju dana.
Prije njega sam imao Dell 2312hm ( sa kojim sam zadovoljan bio i htio sam bolji,pa sam uzeo ovaj)

I kad sam ga upalio bio je previse bljestavo..
Djelovalo mi kao da sam uzeo NULU od monitora,a ne skupi monitor.
Da bih brajtnes spustio na 35 i bilo OK donekle...
Al mi ipak bolje bilo na 2312hm (ljepse boje i sve)
Ubacio CD da vidim drajvere ,kad ono ima samo za graficku.
Skinuo sa sajta neko ... ,a to nema funkciju.

Pa hoce li mi neko reci kako ovaj monitor treba da se podesi,posto mi je bila boja prejaka..
I glava me od njega boli danima i ako je na 35 brajtnes...
Hvala

Zezaj se sa kontrastima gama ,modovima(game standard teatar itd...)

Meni su samo boje kristalno ciste i previse bljestave,pogotovo bijela boja.
Toliko da koliko sam na net (google,fb bla bla) bijela boja me kida..
Blijesti mi...
E sad ko ga ima i ostalo,volio bih da mi pomogne da ga sredim kako treba..

Najprirodnije boje su mu na standard modu, ja ga uvek na njemu držim i samo podešavam brightness po potrebi.

@eXVeRiTo
Ako nije tajna, koliko si ga platio???

350e u Podgoricu.
320e je kod vas najniza cijena.
a 300dolara je u Ameriku

Mnogo skupo. Mislim za nase a ni tvoji nisu nista blazi.

U pocetku nisam vidio razliku izmedju obicnog monitora i ovog,al danas kad sam na obicni sjeo da odigram jedan mix na cs go ,ko da mi koci cs sam imao osjecaj

Da li si probao lightboost?

Kakvi su ti generalni utisci u vezi monitora . Vredi li te pare i prelzaska za IPS panela na TN ? Kakav je za gaming ?

Sraaaaanjeeeeee....
Ne valja nistaaa...
Koce heroji (dota),koce igrac(cs)...:p

Sve ide ko po loju,tako glatko..
Ne vidis razliku bez tu ..Al' kad posle par dana predjes na neki drugi monitor,tebi sve bude kao gore sto sam naveo.:)

Pa ti sad vidji :)

A ljepse su meni bile boje na Dell 2312hm nego na njega..Al vrijedi preci na ovaj !!! Ne kajem se.

^
Koji mod koristis ?

^ Daj podesavanja , obecao si :p

^
Postavicu podesavanja, trenutno se igram sa svakim od modova posto je potreban dodatni softver koji nema veza sa asusom uz pomoc koga je moguce menjati odredjene vrednosti u sRGB modu, posto je sRGB mod najbolje izblanasiran po pitanju prikaza boja ali je slika suvise isprana zato sto niste ne moze da se menja u meniju samog monitora, tako da je potreban ovaj dodatni softver koji uz to otkljucava i neke skrivene vrednosti pomocu kojih se postize daleko bolja vrednost kontrasta nego sto to moze iz onoga sto je ponudjeno u podesvanjima monitora. Kada se jednom promene podesavanja ostaju trajno takva ne vezano na kom se racunaru koristi monitor, znaci softver pristupa da tako kazem biosu monitora i tu menja podesavanja, a mogu i da se resetuju na fabricke vrednosti.

Postavicu veceras vrednosti za moj monitor. Imam 2 ips ekrana pomocu kojih pravim poredjenje tako da sam veoma blizu toga da dobijem gotovo identican prikaza... Narano uz sve mane koje prate TN panel :p

Poslednja izmena:
Vazi,samo mi posalji to.:)I ja malo da se ''igram'' :)

Nazad
Vrh Dno