Šta je novo?

asus v7700 deluxe problem

M1ka

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2002
Poena
604
problem sa Asus v7700 deluxe. U w98 jos kako/tako radi, medjutim pod XP-om,NT-om ili
w2000 nikako. Jednostavno pored imena u display properties ne stoji nista, a monitor je
naznacen kao default. U device menageru kartica je pravilno upisana, u driver detail su svi
drajevri pobrojani, medjutim kao da se ne koriste.U XP-u dozvoljava rezoluciju po zelji,
medjutim nema referesh-a. I to sve sa originalnim Asus drajverima
(6.32c za WIN98 tj. 6.49 za ostale. Nvidiine drajvere ne prihvata uopste.
Sta je probano?
Skinut zadnja verzija BIOS-a ( KT7), zadnja verzija 4in1 drivera( bese 4.37),probano
i sa nvidia 23.12 probano i sa beta Asus drajverima (14.62) ali se ponasa kao sa
Nvidijinim generickim tj ne ponasase uopste.
Probana i ponovna instalacija XP-a i w2000 ali sa istim rezultatom i naravno
vrsena i deinstalacija prethodnih drajvera, sve po propisu , ali negde ipak gresim
(ili ja ili ASUS). Pre toga je u comp-u bio mx 400 i radio je savrseno.
Verzija VGA biosa je 2.15
Cini mi se da je neko imao slican problem na forumu.
Izvinjavam se na necitkom tekstu i ima li pomoci

Pojasni ono da u win98 kako-tako radi. Znachi jel' radi ili ne? Ako ni tu ne shljaka kako treba onda problem moze biti dao same karte? Ako si vec sve to radio kako treba i dalje nema rezultata nista ti drugo ne preostaje nego da je utaknesh u neku drugu machinu i vidish da li radi.

Znaci da podrzava promenu refresha, slika je divna, dobar je prateci softver, kad radi sve je super, zato sam i ulozio truda oko
nje. Medjutim zna da zamrlja sliku, ne prihvata nvidijine drajvere
i moram reci kad bi tako raddilo u XP-u bio bi sasvim zadovoljan.
Sad nek te cudi ali ja sam navikao da masina radi besprekorno i
uvek sam uspevao da to postignem. W98 mi i nije toliko bitan
( mojo cerki jeste) ali sam ga spomenuo upravo u sklopu da kartica nije totalno nefunkcionalna (jos jednom radi ali ne kako sam ja navikao sto mose biti i posledica starih drajvera, ali sta vredi kad druge ne prihvata). Ukratko cela prica bi da nekog podseti ako se sreo sa takvim problemom i ako je nasao resenje da ga podeli samnom. Cini mi se da bi mogao biti u pitanju
Bios na VGA karti, neka nekompabitilnost sa ABIT-om KT7 (!?!) a
mozda je i kartica delomicno neispravna

Probati to na drugoj masini, ako tamo pravi probleme obavezno vratiti (ako je to ikako moguce). Nova kartica mora da radi cakum pakum, pogotovo znojem placeni asus.

Nemojte Asus da mi dirate.....

Salu na stranu, imam tu kartu Asus AGP 7700 Deluxe (tv in out i cvike) i radi pod svim OS savrseno. Jedan moj drug je istu tu kartu pretvorio u kvadru (ustvari, zajedno smo) i radi savrseno pod 2000 / XP....

Problem je u Asusu 7700 i Abitu KT7 (KT7A) to je kombinacija koja jako tesko, gotovo nikako ne radi. Ima cak primera da ne moze ni da se inicijalizuje kartica. Svaka druga kartica na tim plocama radi i Asus na svakoj drugoj ploci radi, ali sa Abitom jednostavno ne. Mislim da ima neki faq na Abitovom sajtu za resenje tog problema pa procitaj. Probaj napon cipseta da dignes na 3,5-3,6V. :wave;

Vrh Dno