Šta je novo?

Asus TVFM card (philips 7135) na Windows 7 64bit!

Tiosav

Slavan
Učlanjen(a)
27.02.2007
Poena
319
Win 7 ima drajvere za karticu i tu je sve ok,ali ne radi windvr,dscaler,chris tv-skeniraju kanale ima zvuka ali crn ekran-jel ima neka caka ili jednostavno ne moze?pozz

Probaj u ChrisTV-u da promenis brightnes,saturation i ostalo kod mene je sve bilo na nuli i imao sam cen ekran a dobar zvuk.Kad sam promenio sve je ok.

Ja sam isto imao taj problem sa Win 7(na drugom racunaru) i nikakva podesavanja mi nisu pomogla u Chris TV.Morao sam se vratiti na stari sistem.

Дигни осветљење и контраст у подешавањима на максимум. Имао сам исти проблем.

Contrast,saturation i brightness skoro do kraja i radi-hvala učitelju!

Sada ne radi zvuk:wall::wall::wall::wall:audigy se je u pitanju - windvr i ostali vide mic,line in ,spdif , ali ne i aux na koji je kablicem prikacena tv kartica-jel moguce nekako prepraviti kablic da ga ubodem spolja u mic koji ne koristim (imam 3,5 mm jack viska)?

Zaboravih da kazem da dizanje osvetljenja i kontrasta moram da radim za svaki kanal posebno!
U pitanju je Win7 7600.
Ali sta sa tonom?

Ha, ha, ha..., svasta! Evo sada kada sam aktivirao teletext, automatski sam dobio ton!

За подешавање звука, ван програма, у Control Panel-у, у Sound опцијама, треба да се подеси јачина звука. И мени је то правило проблем, и даље не могу ни из једног програма да контролишем јачину.

Ja sam ovo radio na verziji 5.20, a evo sada vidim da pocev od verzije 5.35, ChrisTv ima podrsku za Windows 7RC.

Evo ovako treba podesiti:
Yes, under Windows 7 color, bright and other like these settings was incorrect if use by default settings.
Here is my settings with Pinnacle PCTV 310i with ATI HD 3850 AGP card and EIZO LCD:
- Brightness: 140
- Contrast: 206
- Saturation: 190
- Hue: 128
- Sharpness: 102
This last a small optical fix for WMR-9 resize problem.

Problem resen- tv-av kablic presecen(kod mene 4 zice -debela crna,crna,bela,crvena)crvenu i belu(ostale nisam dirao) spojio sa zicama istih boja na 3.5 jack-u i ubacio u zvucnu u mic i sve radi...pozzz

Imam TV karticu Intex TV card 7130 i problem sa daljinskim. Sve ostalo radi ok. Instalirani drajeveri sa cd-a podesen daljinski sa 32 tastera, baterije u redu, prijemnik prikacen ali ne funkcionise. Da li je neko imao slicnih problema i kako ih resiti?

Ako još neko ima slične probleme, evo kako sam ja rešio (ASUS 7135 & Audigy):
-Instalira se drajver za TV karticu, koji se može skinuti sa ASUS-ovog sajta ali za VISTU x64!!!
-Sa Creative-ovog sajta sam skinuo drajver (win 7 x64) za Audigy i to instalirao, a ne onaj preko win update-a.
-Posle se podesi kod opcija za audio podešavanja, da prikazuje i AUX, pa se aktivira i to (enable).
-Instalira se najnovija verzija Chris TV-a, urade se podešavanja da se dobije slika kako je već prethodno objašnjeno i sve radi kako treba.
Nadam se da sam pomogao.
Pozdrav !

i kod mene je bio isti problem na win 7 ali sam ga rijesio podizanjem na max vrijednosti saturation,brightness i contrasta.tek sad sam to probao i pali.sad samo da vidim dal ce biti bolja slika ako te vrijednosti malo spustim ispod max!

nakon malo cackanja evo i da okacim vrijednosti na kojima sam ja postavio christv na win7:
brightness - 135
contrast - 55
saturation - 55
hue - 0
volume - 100
e sad ja sam ovako ostavio za svaki kanal.naravno opet zavisi od kanala do kanala i moze to jos malo da se uredi ali meni je ovako ok.nisam imao zivota da sad sredjujem u sitne detalje.e da i kao sto neko rece ton se gubi maltene pri svakoj promjeni kanala ali se dobija pozivanjem teletexta.ne znam zbog cega dolazi do ovoga ali se nadam da ce se u nekoj novoj verziji programa i ovaj problrm rjesiti!
p.s.trenutno koristim 5.50 verziju programa

dajte preporuku za program za gledanje tv-a na ovoj kartici.odustao sam od christv-a zbog nemogucnosti da se crack-uje.

Ja lično koristim Fly2000TV na XP x86, a koristio sam i na vista & 7 x64 ali je malo tripovao (navodno zbog x64). Ovaj program bi trebalo da radi na svim x86 operativnim sistemima. Nema silnih podešavanja kao kod ostalih, a sasvim je solidan kvalitet slike.
Samo se u opcijama izabere: Video=>Video renderer=>Video mixing renderer 9 (VMR9)

Ja lično koristim Fly2000TV na XP x86, a koristio sam i na vista & 7 x64 ali je malo tripovao (navodno zbog x64). Ovaj program bi trebalo da radi na svim x86 operativnim sistemima. Nema silnih podešavanja kao kod ostalih, a sasvim je solidan kvalitet slike.
Samo se u opcijama izabere: Video=>Video renderer=>Video mixing renderer 9 (VMR9)

sad sam se sjetio da sam ga vec koristio,doduse naku stariju verziju i slika mu je bila losija nego na christv-u.skinucu najnoviju verziju pa cu probati.najradije bih ostao na christv ali sta da radim kad mu je trial nekih 20-ak dana.a ne mogu da obaram sistem tako cesto samo radi tv-a.

@TazDeVil
e a koju verziju programa koristis(fly2000tv)?

juce sam deinstalirao christv i onda sam skinuo lite verziju sa neta jer sam vidio da je freeware pa sam je instalirao.sve radi kako treba osim zvuka:S: jel zna neko zasto?da nije mozda lite verzija osakacena po tom pitanju ili je nesto trece po srjedi.da dodam da dok sam koristio trial pro verziju tona isto nije bilo ali sam dobijao nakon aktiviranja teletexta a sad ni to ne pali.
ako je neko koristi/o lite verziju i ima/o slicnih problema nek javi kako ih je rjesio.

LJUDI, HVALA VAM STO POSTOJITE!!!
taman sam bio u bedaku zbog Windowsa 7 i moje TV kartice, i razmisljao kako treba da dam silnu kintu za novu, dobru karticu... a onda naidjem na vas!
jos jednom, hvala vam!

Imam problem sa ASUS 7135.
U WIndowsu XP mi radi ok, ali u sedmici 64 se samo cuje ton, a slike nema samo crni ekran.
Vec danima jurim drivere po netu i bez nekoga uspeha ponasa se isto.
Dali neko ima neku ideju ili ipak cu morati da se pomirim sa kupovinom novoga tunera?

Vrh Dno