Šta je novo?

asus tv kartica - problem

Učlanjen(a)
28.11.2005
Poena
304
e ovako: nabavio sam neku asusovu tv karticu bez drajvera i interesuje me kako da saznam koji je model i interesuje me kako se zove program za gledanje tv-a za ovu karticu. ako neko moz da pomogne, ja bi bio veoma zahvalan.... :)

Ako se ne varam asus nema tako velik broj kartica u ponudi i sskoro sve su zasnovane na Philipsovim cipovima", pa ti preporucujem da pre svega posetis njihov sajt i pokusas da pronadjes odgovarajuci model i drajver za njega, a od softvera ti preporucujem FlyTV2000 ili ChrisTV jer su mngo brzi i komotniji za koriscenje od softvera koji obicno dolazi uz njih...

Program koji zvanicno ide uz karticu je Home Theater dok je DScaler za moj ukus najkomotniji za koriscenje. :)

Sa tim sto ces sa mukom naterati daljinski da proradi, koriscenjem Girdera ili uICE-a. Pa nek' ti Bog pomogne :) .

Inace, ako ti Home Theater zavrsi posao, nema potrebe da koristis DSCaler i Chris TV, mada se meni ne svidja Theater, iskreno. Prenabudzeno izgleda. Dok ukljucis TV, prodje emisija :d .

Sa tim sto ces sa mukom naterati daljinski da proradi, koriscenjem Girdera ili uICE-a. Pa nek' ti Bog pomogne :)
Pa zavisi koja je... Moja Asus kartica preko daljinskog šalje "keystrokes" nezavisno od same kartice, njenih drajvera i softvera (ima poseban USB dodatak), tako da ja koristim taj daljinac i za BS Player i ViPlay i svašta drugo. Ali kod ovih novih Asus kartica to radi na sasvim drugi način.

Ta sa usb dodatkom i velikim daljincem bi trebala da bude analogna 7134 i prilicno kvalitetnija od 7135. Jesi li siguran da imas 7135?

Ta sa usb dodatkom i velikim daljincem bi trebala da bude analogna 7134 i prilicno kvalitetnija od 7135. Jesi li siguran da imas 7135?
Jeste sa USB dodatkom, ali nije sa velikim daljincem. Naravno da sam siguran. A zašto misliš da je 7134 "prilično kvalitetnija"? (ima "prilično kvalitetniji" daljinac, ovaj uz 7135 je "a piece of crap", potraži sliku tog daljinca u nekoj od mojih starih poruka ovde, sliku sam jedva našao jer je toliko bedan da ga Asus nije ni slikao). Ali ne vidim da je po nečem drugom "prilično kvalitetnija".

Razlika je na prvi pogled uocljiva,kako hardverski tako i u prikazu.7135 je siromasnija digitalna varijanta sa losijijom slikom.
Ja posedujem vec pet godina 7134, dok sam ovih novijih ugradio drugima bar tri.
Sada sam zbog Viste morao da je vratim u kutiju, teska srca i predjem na Leadtek expert.
Na fotkama su digitalna(tjuner)7135 i analogna 7134.

Prilozi

• 7135.jpg
    7135.jpg
    4.4 KB · Pregleda: 64
  • 7134.jpg
    7134.jpg
    7.4 KB · Pregleda: 57
Poslednja izmena:
Po čemu je siromašnija, po tome što nema tu analognu "budžu"? Bilo bi zanimljivo da ti postiraš screenshot svoje "dobre" slike, a ja screenshot svoje "loše", pa da uporedimo.

e ovako: nabavio sam neku asusovu tv karticu bez drajvera i interesuje me kako da saznam koji je model i interesuje me kako se zove program za gledanje tv-a za ovu karticu. ako neko moz da pomogne, ja bi bio veoma zahvalan.... :)

Imam Asus Analogni, i imam sve cd-je koji stizu sa njom. Ako se dobro secam, na cd-jima se nalaze driveri za vise tipova kartica. Ako ti treba vici. Samo ja sam u NS, pa ako si u blizini nije problem da ti narezem, a ako ne, javi se na PM pa da smislimo nesto.

Vrh Dno