Šta je novo?

asus tv ili leadtek winfast xp2000 expert

dexter

Čuven
Učlanjen(a)
06.04.2003
Poena
609
koju od ove dve tv karte da kupim i koja antena bi za njih bila najbolja.
pozdrav

Leadtek bez razmišljanja, a što se antene tiče - bilo koja sa dobrim pojačivačem, od obične antene nema 'leba na TV karticama.

Meni Asus TV FM radi besprekorno na kablovskoj televiziji sa programom Dscaler. Slika je da se isećeš. Jedan ortak me pitao, jel' to DVD? Ipak uzmi u obzir iskustva ljudi sa antenskim prijemom jer je signal slabiji i moguće je da je slika bolja na nekim drugim karticama.

dexter je napisao(la):
koju od ove dve tv karte da kupim i koja antena bi za njih bila najbolja.
pozdrav

Sinko, ASUS JE ASUS, svugde kralj pa i ovde. Daljinac ce ti sluziti kao bezicni mis, stvarno kod svih TV kartica daljinac je obicno njesra, dok je kod ASUS-a savrsenstvo...

PS. Najbolja bi bila kablovska ali moze i dobra antena sa pojacivacem posluziti :D

q3railer je napisao(la):
Sinko, ASUS JE ASUS, svugde kralj pa i ovde. Daljinac ce ti sluziti kao bezicni mis, stvarno kod svih TV kartica daljinac je obicno njesra, dok je kod ASUS-a savrsenstvo...

PS. Najbolja bi bila kablovska ali moze i dobra antena sa pojacivacem posluziti :D

Da, a Sony je Sony. Ili Nike je ipak Nike (tako je pisalo onomad na bilbordu)...Mitsubishi je ipak Mitsubishi (takodje reklama)...

Inace, ASUS TV/FM kartica (i nova i stara) je, sto se tice softvera, jedna od najgorih TV kartica koje sam probao...

Glomazan softver (posebno ovaj novi, bese Media Centar ili tako nesto - kao kod Digimatrix-a). Ma tuga jedna. Ako moze da radi sa DScalerom - toplo preporucujem cimanje i podesavanje kartice za rad sa njime i bataljivanje ASUS-ovog softvera. Mada u tom slucaju moze odmah da se pazari Leadtek koji "po defaultu" ima solidan softver, a koji bi takodje trebalo da radi sa Dscalerom...

Poslednja izmena:
U pravu si. Softver koji dolazi uz karticu (home thether) je prespor a slika je dosta lošija u odnosu na DScaler. Nema puno cimanja oko DScaler-a. U novoj verziji 4.1.9 podržano j snimanje u svim formatima (divix, xvid, mjpeg itd). plus teletext radi odlično. A slika je, već sam rekao da se isečeš. Probao sam bar još 5 različitih programa ali se ovaj pokazao ubedljivo najbolji.

Mislim da je svima dobro poznato moje misljenje o TV karticama, ali dugo nisam nista postovao na tu temu, jer mi je iskreno dosadila, pa cu sada malo objektivnije (sa distance) :-devil-:

Sta ja znam... nikada se nisam primao na software koji dolazi uz TV kartice. Jednostavno, svi oni imaju neke svoje "bubice"; uglavnom su nedoradjeni (cast izuzecima kao sto je Terratec), jer cim dobijes nesto "dzabe" znaj da ima neka "falinka". :)

Mnogo bitniji faktor koji gledam jeste (1) kompatiiblnost drajvera i kvalitet prijema - jer time sam u startu oslobodjen originalnog softwarea i slobodan da koristim daleko podesnija resenja na trzistu prema licnim potrebama (freeware/payware); zatim (2) daljinski upravljac (zasto da ne, pa to je "glavni sporedni deo" svakog TV aparata u kuci :d), i na kraju neke (3) egzoticnosti (konektori, povezivanje, itd...).

Dscaler. Sve kartice preko njega rade prakticno identicno, naravno, ne sve (KWorld i slicne) koje imaju razne interferencije na nekim kanalima, ocajan ("krestav", neprirodan) zvuk, a koje su kod Asusa, Leadteka ili Terrateka "mislena imenica". To vam je kao nero + rezac. B*li vas briga koje je marke, sve dok je interfejs korektan i zavrsava posao. Tako je i sa Dscalerom...

Opet, nekome je presudan FM radio. Ja se ne secam kada sam ga poslednji put pokrenuo, iako je stereo zvuk prilicno kvalitetan u mom slucaju, a sa novim windowsom cak nisam ni instalirao FM software...

Odgovorno tvrdim da je novi revidirani Asus daljinac najkvalitetniji od svih trenutno ponudjenih resenja, identican kvalitet izrade koji dobijate uz savremene TV aparate novije generacije, kvalitetnije izrade cak i od samog ATi Remote Wondera! Gumeni crni tasteri, mat-plastika sive boje, ergonomski dizajn... Sa druge strane, promena interfejsa (IR 503 device) je osakatila ovo chudo za jednostavno i brzo reprogramiranje i kreiranje licnih preseta preko Remote Mastera, te vas primorava na upotrebu daleko komplikovanijeg Girdera (payware). To ga, sa moje strane, u mojim ocima dosta umanjuje po vrednosti, jer bez RM - fnkcionalnost mog racunara opada za citavih 50% (DVD, TV, DivX, Mouse emulacija, Winamp, Email = sve to radim iz kreveta... preko jednog zajednickog preseta).

Pinnacle daljinac je smejurija i po kvalitetu dugmica i po bucmastom dizajnu (cak i u odnosu na stari Asusov daljinski). Da, ono sto vi kod njega ne vidite na reklamnim fotkama sa testova je "donja hauba" koja je glomazna zbog AA baterija, totalno ne-ergonosmki oblikovana za drzanje. Svi dugmici su uglavnom monotoni, orijentacija u mraku moze biti veliki problem i trebate da "nabadate". Kod Asusa su dugmici posebno oblikovani prema svojim spec. funckijama (Volume +/-, Prog +/-, Rew/FFw, Mute itd... sto ga cini idealnim za orijentaciju dodirom i kontrolu palcem). Sa druge strane, Terratec daljinac, na zalost, nije doziveo svoj redizajn jos od pre 2-3 godine kada se pojavila prva Cynergy kartica, raspored je slican kao kod Leadteka i prava je steta za takvo parce hardvera/softwarea/tunera, ali je njegova funkcionalnost ipak, korektna. O kvalitetu izrade ne mogu licno da sudim, nisam se interesovao da ga probam.

Ima tu jos mnogo toga, uticaj antene/kablovske moze biti presudan (poguban), a izbor se, u glavnom, svodi na licni ukus i opredeljenje, cenu, traceve, reklame itd... i zbog toga je tesko konstruktivno diskutovati. Danas je i cena ovih uredjaja maltene svima pristupacna, sto kod mnogih uvodi jos vecu konfuziju pri izboru.

Na kraju bih samo napomenuo da u poslednjih nekoliko testova TV kartica uopste nisam zadovoljan izgledom screen-shotova. Jednostavno, mislim da vecnia nas ima daleko bolju sliku od prilozenih (narocito kod Terrateca C-600). Ne mislim da je to realnost koju ta kartica pruza, ali u testu se mora napomenuti da li je koriscena antena, kabl (i koji operater) i sl. Jednostavno, treba obezbediti optimalne uslove i prikazati bar 90% kvaliteta koji ta kartica pruza. Ovo naravno, nije samo moje usamljeno misljenje, razgovarao sam sa nekoliko ljudi sa foruma koji su mi rekli isto...
:wave:

Moj kablovski operater I-kom isporučuje 56 kanala i njihov kvalitet prijema nije ujednačan. Pravilo je da su strani kanali koje operater preuzima sa satelita odlični (Rai 1 je skoro DVD kvaliteta) dok su domaći nešto lošiji.
Moje iskustvo sa Asus TV karticom u saradnji sa DScalerom je takvo, da slobodno mogu reći, kvalitet prijema (posle podešavanja filtera u DScaler-u) je upadljivo bolji nego na TV-u.

hvala puno

odlucio sam se i kupio najnovijeg ASUS-a, onog Leadteka nije ni bilo na trzistu!
Znate li neki dobar link gde mogu skinuti najnoviji dscaler??? :type:

Jel ima neko ideju zašto mi preko dscalera zvuk šušti? Miro PCTV pro, preko PCTV Vision-a sve bude normalno.

Ako je totalno sustanje bez tona TV kanala, onda je fora u TV standardu koji ti je podesen (pisao ja vec o tome;)).

Ne, čuje se zvuk programa, ali preko toga ide jako šuštanje.

Jeli neko probao Leadtek TV2000XP (ona sto su skoro dobili u PIN-u samo nema FM, st i nije vazno) a kosta samo 32€ bez p.p.

Koji softver koristite za slusanje FM radia na Asusu, obzirom da je Home Theater uzasan?

Moguće je da treba onaj tv patch za direct x 9b

Ne bih rekao, jer je taj patch vezan za TV tuner, a ne FM.

Pigeon je napisao(la):
Koji softver koristite za slusanje FM radia na Asusu, obzirom da je Home Theater uzasan?
Axife FM player 2.35 deluxe (najnoviji). Treba mi samo ***ck za njega tj trebace za 30 dana pa ako neko naleti na njega PM mi funkcionise :). Axife radi savrseno samo se malo kolje sa Dscalerom tj ne moze se odmah pustiti Dscaler posle njega i on odmah posle Dscalera ... Ali nije strasno. Vremenom ce valjda i ove tripove srediti. Slazem se, Home theatre je najgori softver na svetu :mad:
E da, i ja imam ovu noviju ASUS karticu.

Poslednja izmena:
Meni posle wizarda ispiše 10 stanica sa okruglim brojevima 91.0 92. 0 93.0 itd. Nisam dobio nikakav signal. Imam TV Asus. Slično je i sa Radiator.om i još nekim programom.
Dakle radio slušam preko Home teather-a koga bi rado uninstal ako mi nešto od ovih programa proradi.

Vojkan je napisao(la):
Ne, čuje se zvuk programa, ali preko toga ide jako šuštanje.
Vidi prvo da li ti je audio input čekiran tuner (desni klik/card/audio input) zatim audio standard B/G stereo.
Pogledaj na šta ti je priključen kablić koji ide iz TV kartice do zvučne. Ako je priključen na CD ili nešto drugo, pokušaj da čekiraš mute za sve ostale ulaze (line in, mic, aux itd.) u Volume control.

Hvala ti što si me podsetio da opet čačkam oko toga :)
Elem, mora da se postavi mono zvuk, sa stereom krči, mono radi ok.

Axife je samo muka podesiti ali kada jednom provalis kako radi odlicno. Verovatno opcija lines nije dobro podesena.Evo skinuo sam i Fly 2000 TV fenomenalan je !! Podrzava kartice sa SAA71xx sto ce reci nesrecne Asuse. Treba imati samo drajvere 1.6.00 a ne najnovije. Radi i TV i FM mod perfektno, nesto je losiji teletext ali radi i on. Opcija za grebovanje ima podosta. Pozdravio sam i Axife i Dscaler :d . Fly 2000 TV rulez !

Pitao sam i na drugom topiku isto pitanje. Meni Fly 2000 ne radi ni sa starim drajverima1.6.00. Kako podesiti autoscan da pronađe kanale.

gagast je napisao(la):
Pitao sam i na drugom topiku isto pitanje. Meni Fly 2000 ne radi ni sa starim drajverima1.6.00. Kako podesiti autoscan da pronađe kanale.
Fly 2000 2.38 beta3 (nije mi jasno zasto je beta kada radi savrseno) perfektno radi sa tim drajverima. Skeniranje kanala radi savrseno bez ikakvih posebnih podesavanja: pusti samo full frequency scan (ne cable ili TV). Ako nema slike (crn ekran) u podesavanjima ukljuci forced overlay (ipak ne bi trebalo da bude nikakvih tripova cak ni tu)
Fly 2000 2.36 radi samo u WDM modu sa ASUSOM tako da preporucujem zaobilazenje te verzije.

Posle autoscana, pronašao mi je sve kanale. Vidim ih u preview modu. Sačuvam to što je pronađeno međutim kada krenem da menjam kanale dobijam samo crn ekran. Uključio sam forced overlay i opet ništa. U device menager-u za Asusa tv su instalirani 1.6.00 drajveri. Možda ga kolje DScaler ali ja nemam nameru da deinstaliram taj program.

A kava je ono TV kartica na zvanicnom Asus site-u! Cini mi se da ima 7135 Philips cip i uopste ne lici na karticu sa Benchmark testa? Kad se onako pogleda ima manje cipova i elektronike na sebi od misa.

To je nova kartica (7135 je NTSC verzija, 7134 PAL) koja je i kod nas u prodaji u PAL verziji. Odlicna je i nema nikakvog manjka elektronike. I Leadtek expert je low profile karta pa niko nije rekao da je losa. Nisu to graficke karte pa da low prof odmah asocira na neko ******.

Poslednja izmena:
Vrh Dno