Šta je novo?

Asus Tv Fm

• Začetnik teme Začetnik teme Gagy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Gagy

Čuven
Učlanjen(a)
22.04.2005
Poena
610
Problem:

Sveze instalirana, kartica radi lepo. Medjutim, nakon par dana, tv opcija u kartici prosto nestane :trust:
Znaci, u WinDVD Creatoru vidi karticu, ali tv opcije prosto nema. U Home Theatru prve opcija za TV nema, sve ostale rade normalno (muzika, DVD, radio,...). U FlyTV 2000 ne moze da nadje kanale....
nista mi nije jasno.
Drajveri su zadnji, na sajtu nema novijih. Jedini nacin na koji uspem da resim problem jeste reinstalacija celog windows-a. Medjutim, ne mogu to da radim svaki drugi dan, a koristim je redovno.

Neko sa slicnim problemom?

znaci, samo moja kartica ima gremline... 🙂

Sve mi se desavalo sa ovom karticom,ali to nije nikad.
Koji je to chip?Procackaj Fly2000 probaj da iskombinujes razne varijante, ja sam jedino sa njim i ChrisTV-om(probaj obavezno) uspeo da nadjem kanale i da budem zadovoljan slikom.

Cipset je 7135, znaci sve zivo sam probao ali je samo reinstalacija windowsa resenje. Probao i ChrisTV i Fly2000, ali nista, uopste ne prepoznaje tv opcije kartice

skini ovaj program koji ja isto koristim i super je,radi i daljinski i 100 puta je bolji od tog softwera sto se dobija uz asus.Skini veziju 4.1.15 i pilaj 🙂

Ok, skapirao sam preko googla da se radi o dscaler-u, preko verzije koju si napisao, ali to nije resenje mog problema. Naime, meni sve lepo radi u fly2000, pa i u onom buljavom home theatre koji ide uz njega, ali mi nakon par dana nestanu tv opcije, skroz nelogicno. Zanimljivo je da je komp i dalje vidi kao video card, sve normalno radi, ali opcije za tv se skroz izgube.

uostalom, da je neko imao slican problem verovatno bi se vec javio, tako da, prezivecu...
evo prekljuce sam preinstalirao ceo windows, pa cemo videti do kada ce da stoji. Ako se opet desi, zakacicu slike da vam pokazem o cemu se radi.

Hvala u svakom slucaju svima

Ne razumem "nestanu tv opcije". U kom smislu. Dugme "TV" neaktivno, fly ne radi ...?
Koju verziju fly2k imas? Da li imas probleme jos negde (virus!?).
Objasni malo.

Upravo kao sto sam rekao, kao da imam tv karticu koja nema tv, vec samo radio opcije....
Uostalom, preinstalirao sam prosle nedelje windows, ukoliko bude bio isti problem opet ilustrovacu to slikom...

Ja imam tu karticu.
Da ne prepricavam (ima i na es i na sk forumu moja tema o ovoj kartici) skini DScaler instaliraj, ako u njemu nece da radi, vrati karticu.

Otkad to DScaler radi sa 7135?

Hiljadu puta je rečeno, Asusov drajver je šantav, skini Philips generički drajver za 7135 (sa Fly2000 sajta) i koristi Fly. Ako ni tada neće, najverovatnije je kartica neispravna.

Radi odavno. Ima vise od godinua dana, od v4.1.14. OK je ali je i pitanje da li je bolji od fly. Ako nista drugo fly je mnogo komotniji i laganiji i sve lepo radi.Uz ffdshow mozes da koristis i dscaler deinterlace filtere ili sta god hoces drugo.
Gagy, pazi od sada sta instaliras. Mozda si necim ostetio instalaciju fly-a, HW nije jer sada radi.

Poslednja izmena:
Da ne prepricavam (ima i na es i na sk forumu moja tema o ovoj kartici) skini DScaler instaliraj, ako u njemu nece da radi, vrati karticu.

Eh, voleo bih ja to, ali sam je kupio pre odprilike 2 godine, i lepo je radela do pre dva-tri meseca....

Gagy, pazi od sada sta instaliras. Mozda si necim ostetio instalaciju fly-a, HW nije jer sada radi.

To i pazim sada. Od kako sam preinstalirao win, nakon instalacije svakog programa pazim sta se desava, kako bih eventualno nasao program koji mi ubije drajver... ako je uopste do drajvera...

Ako si klokovao masinu pazi na PCI clock... kartica je vrlo kvalitetna i ne bi trebalo da imas bilo kakvih problema sa njom sto se hardverskog dela tice.Ja imam nesto stariju SAA7134 i sa FLY2000TV i Dscalerom radi savrseno.

To je neki problem u vezi tjunera valjda softverski kad se resi reinstalacijom, probaj stvarno neke genericke drajvere i vidi podesavanje tjunera (ono philips, LG, T1. g1 ili tako nekako).

Nazad
Vrh Dno