Šta je novo?

Asus TV/FM tuner-problemcici i pitanja...

bojanakov

Čuven
Učlanjen(a)
28.09.2002
Poena
619
Pozdrav svima!
Procitao sam sve teme vezane za ovu kao i druge tv kartice i danas sam je kupio.Instalirao sam drajvere i onaj glupi Asus-ov softver i prvo sto mi je zafalilo je to da daljinac ne radi...Za njega nisam nista instalirao jer nisam ni siguran da postoji softver za njega.Kada onaj USB deo ubodem u USB port,komp ga detektuje ali nista vise od toga.
Upravo sam skinuo i instalirao i DScaler 4.1.8 i kod njega ne radi daljinac a on cak nece ni da mi prikaze nikakav tv program,nego kada odem u Channels i skeniram ih,pa potom pokusam da pustim neki kanal on mi prijavljuje No Channels poruku...(Inace sam podesavanja podesio po preporuci jednog clana iz neke ranije rasprave da mi u Channels bude German Frequency i da format bude Tuner Default)
Pomagajte kako resiti ova dva problema?
Poz!

Poslednja izmena:
Biraj Tuner Philips MK3
a za daljinski mozda da sve ponovo instaliras

Evo linka za novu berziju Dscalera. Ima mogućnost programiranja snimanja u zadato vreme i još po nešto.
http://prdownloads.sourceforge.net/deinterlace/DScaler4110.exe?download
Što se tiče daljinca, pogledaj da li posle zadavanja komandi preko daljinca imaš crveno svetlucanje u prijemniku. Ako nemaš proveri baterije na daljincu. Ako je to uredu promeni USB port. Za dobijanje slike, kao što je rečeno moraš promeniti tuner type a zatim pri skeniranju kanala zadati da bira German frequency. Evo kako:
HARDWARE (Setup Card/Tuner)
------------------------------------------
Card --- ASUS TV/FM
Tuner --- Philips FQ1216ME-MK3 (PAL/SECAM multi)

SETUP (Channel List)
------------------------------------------
Scan --- German Frequency
Format --- Tuner default

U Dscaleru od funkcija na daljinskom, radi menjanje kanala, pojačavanje tona. Naravno i gašenje računara, gašenje programa, miš ali te funkcije ionako nemaju veze sa Dscalerom. Ostalo treba da se programira preko Gridera.

Sredio sam problem oko daljinca;stvar je bila oko baterija koje su me OPASNO *****avale celog dana :smash:
Takodje i oko DScalera sam uspeo da sredim kanale ali mi se cini da je slika preko Dscaler-a losija i sa vise snega nego preko ovog Asus-ovog softvera,a sto je jos cudnije cini mi se da slika nije nista bolja od KWorld-a koga sam do juce imao...
Da li se nekako preko onih filtera ili na neki drugi nacin ovo moze srediti?
Najveci je problem sneg koji se manje-vise skoro svuda javlja.Doduse i kod TV-a u dnevnoj sobi je situacija slicna...Verovatno je do lose kablovske ali se mozda moze nekako popraviti?
Imate li linkove za download nekih dobrih programa za FM,i za Capture?
Pozdrav!

Poslednja izmena:
bojanakov je napisao(la):
Sredio sam problem oko daljinca;stvar je bila oko baterija koje su me OPASNO *****avale celog dana :smash:
Takodje i oko DScalera sam uspeo da sredim kanale ali mi se cini da je slika preko Dscaler-a losija i sa vise snega nego preko ovog Asus-ovog softvera,a sto je jos cudnije cini mi se da slika nije nista bolja od KWorld-a koga sam do juce imao...
Da li se nekako preko onih filtera ili na neki drugi nacin ovo moze srediti?
Najveci je problem sneg koji se manje-vise skoro svuda javlja.Doduse i kod TV-a u dnevnoj sobi je situacija slicna...Verovatno je do lose kablovske ali se mozda moze nekako popraviti?
Imate li linkove za download nekih dobrih programa za FM,i za Capture?
Pozdrav!

E da i zaboravio sam da pitam za sta sluzi onaj DIN kabel sa onim ulazima/izlazima ne znam ni sam sta su...?
A trebao bi mi i link za download tog Grider-a za daljinac...
POZ!

Google :D

Evo ti prvo link gde ćeš videti kako se podešavaju filteri.
Benchmark Forum - ASUS TV/FM, da li daljinski radi sa DSCALER-om???
[ http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=50064 ]
Međutim ako ti je i slika na TV-u snegovita, možda je bolje da prvo ponovo namestiš spliter kablova. Isto uradi i na antenskom konektoru na TV kartici.
Taj priključak na kartici nije DIN već S-VHS a drugi je kompozitni i služe da karticu povežeš sa nekim drugim uređajem (video rikorder, satelitski risiver itd) i preko kartice snimaš video sa tih uređaja.

gagast je napisao(la):
Evo ti prvo link gde ćeš videti kako se podešavaju filteri.
Benchmark Forum - ASUS TV/FM, da li daljinski radi sa DSCALER-om???
[ http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=50064 ]
Međutim ako ti je i slika na TV-u snegovita, možda je bolje da prvo ponovo namestiš spliter kablova. Isto uradi i na antenskom konektoru na TV kartici.
Taj priključak na kartici nije DIN već S-VHS a drugi je kompozitni i služe da karticu povežeš sa nekim drugim uređajem (video rikorder, satelitski risiver itd) i preko kartice snimaš video sa tih uređaja.

Epa dobro,primenom ovih filtera sam znacajno poboljsao sliku,mada to najvise zavisi od trenutnog signala kablovske mreze koji je ovde(u Jagodini) najcesce los...zvacu i ove likove iz kablovske da mi oni poprave te instalacije da ne bi ja majstorisao :crash:
Nego zanima me dge po defaultu Dscaler skladisti skinute video zapise posto nikako ne mogu da ih pronadjem?
POz!

Pa u C:\program files\Dscaler

Hm, ako neko već nije probao, Asus i FlY 2000 TV rade odlično zajedno.

Dobar program je taj Fly 2000 tv. Slika odlična, uporediva sa Dscalerom. Taman kada sam počeo više da ga koristim, istekao mi je trial a lek za to nikako da nađem.

Kako li se samo toga nije setio??? :d

p.s. Si ti luuuuud? :D

Pa i meni je to zivotno opredeljenje i za godinu-dve treba da se "komercijalizujem", ali sam u isto vreme i realista! ;)

Vrh Dno