Šta je novo?

ASUS TV/FM Tuner Problem

MarNED

Slavan
Učlanjen(a)
03.07.2004
Poena
309
Ej, narode, moze l jedna pomoc od vas, treba mi za drugara, a skoro mi pade na pamet da bi vi mogli tu da eventualno pomognete (jer nigde drugde nije nasao pomoc do sada.

U pitanju je ASUS-ova TV TUNER kartica sa Philipsovim chipom SAA7134.

-Zna li neko mozda da li postoje za nju neki noviji drajveri (i softver uz njih) noviji od onih na CDu koji je isao uz nju. Ovaj softver je katastrofa los. Em nemozes da poredjas kanale po zeljenim brojevima (vec samo automatski po frekvencijama) niti da imenujes stanice. Da li mozda ima neka novija verzija sa tim izmenama, ili bilo koj drugi softver (hakovan i sl.) koji bi mogao da radi sa njom, jer stvarno, cak i mnogo gluplje kartice imaju bolje resenje istog.

-Kod snimanja zvuka sa FM TUNERA snimci su katastrofalno losi (cuju se seckanja, puckanja i neki put zavijanja, ko snimak sa KT talasa na zguzvanoj traci a ne FM u stereo tehnici), a , naravno, problem nije u jacini signala sa antene (ovo nije problem samo na ovoj njegovoj kartici, vec smo sretali i jos neke sa istim problemom)

Ako iko nesto zna o svemu ovome,
neka POMAAAAAAAAAGAAAAAA!!!!!!! :wall:

E, 'vako...
Batali taj Asusov softver. Uostalom, cini mi se da njima to i nije u prvom planu. Imam istu TV karticu i za gledanje programa koristim DScaler. U njemu mozes i da sortiras kanale (samo u listi prevlacis na zeljeno mesto) i imenujes (inace, program sam prepoznaje ako u signalu postoji i informacija o tome o kojoj je TV stanici rec). Isto tako imas i teletext (samo pritisnes T i voila!). :) Jedino sto ces mozda zameriti ovom programu je to sto ima milion podesavanja u kojima mozes da se izgubis (mada, najveci broj tih podesavanja je nama, obicnim smrtnicima, totalno nebitan :)). E da, program je besplatan, a od poslednje verzije (4.1.8) ima i ugradjenu podrsku za Philipsove chipove. Adresa: http://www.dscaler.org/downloads.htm
Ako nesto znaci, kartica radi i pod Linuxom. :)

Sto se tice snimanja radio programa, imam isti problem i nisam uspeo da ga resim. Pokusavao sam sa smanjivanjem jacine tona pri snimanju, ali ne ide. I dalje ima dosta shuma. :( Cudno je to, s obzirom da kad je rec o zvuku sa TV-a nemam primedbi.

Na kraju, za snimanje preporucujem VirtualVCR i to prvo u neki MJPEG ili nesto slicno, pa posle DivX-ovanje ili sta vec. :)

Uzdravlje!

Imam bas tu karticu a koristim FLY 2000 TV 2.38 beta3. Najbolji program za nju ubedljivo. TV i FM a bogami i teletext rade perfektno sa 1.6.00 ASUS WDM driverima. Dscaler je dobar ali u verziji 4.1.8. Koristi search, bilo je dosta pisanja o tome. Sjajna kartica sa uzasnim originalnim softverom.

Dscaler 4.1.9 meni radi stabilno mesecima. Pričalo se da može da ošteti EEPROM na kartici ali je to važilo za MSI kartice. Na Asusu radi besprekorno i ima podršku za snimanje u svim kodecima koji su instalirani. Radi i daljinski i teletekst. Uz pomoć filtera a bogami i bez njih ovaj program daje mnogo bolju sliku neko ostalih 5-6 koje sam probao. Ovaj program što Minja preferira Fly 2000 tv nije besplatan. Ja ga koristim za snimanje radio programa.

gagast je napisao(la):
Dscaler 4.1.9 meni radi stabilno mesecima. Pričalo se da može da ošteti EEPROM na kartici ali je to važilo za MSI kartice. Na Asusu radi besprekorno i ima podršku za snimanje u svim kodecima koji su instalirani. Radi i daljinski i teletekst. Uz pomoć filtera a bogami i bez njih ovaj program daje mnogo bolju sliku neko ostalih 5-6 koje sam probao. Ovaj program što Minja preferira Fly 2000 tv nije besplatan. Ja ga koristim za snimanje radio programa.
Nije besplatan, to je tacno, ali mislim.... kucno koriscenje...besplatan je jos kako:) Slika sa FLY 2000 (bez dodatnih filtera) ne zaostaje ni malo za Dscalerom, a FM radi besprekorno kao i vecina tastera na daljincu bez doatnih programa (sledeca verzija ce doneti sigurno i punu podrsku za ASUS daljinac)tako da kod mene dileme nema kada je SAA cip u pitanju.

Ej HVALA PUUUNO drustvo,
pomoci cu mu da danas skinemo pomenute programe pa da isprobamo sve to kako radi.
Javicu utiske,
JOS JEDNOM THANKS!!!!

Fenomenalni ste !

Minja je napisao(la):
Imam bas tu karticu a koristim FLY 2000 TV 2.38 beta3. Najbolji program za nju ubedljivo. TV i FM a bogami i teletext rade perfektno sa 1.6.00 ASUS WDM driverima. Dscaler je dobar ali u verziji 4.1.8. Koristi search, bilo je dosta pisanja o tome. Sjajna kartica sa uzasnim originalnim softverom.

Jel nije problem da mi posaljes link za download, jer sam nasao samo jedan ruski sajt, koji nikako da se digne od 400byta po sec.
A inace, ni na astalavisti nisam nasao za tvoju verziju.

[email protected]

MarNED je napisao(la):
Jel nije problem da mi posaljes link za download, jer sam nasao samo jedan ruski sajt, koji nikako da se digne od 400byta po sec.
A inace, ni na astalavisti nisam nasao za tvoju verziju.

[email protected]

http://members.home.nl/fly2000/index_e.html Ovo je mirror sajt istog onog koji se tesko otvara :) Imao si link ka njemu i na originalnom sajtu ali verovatno nisi video iznerviran sporoscu otvaranja.

Poslednja izmena od urednika:
Minja je napisao(la):
koristim FLY 2000 TV 2.38 beta3. Najbolji program za nju ubedljivo. TV i FM a bogami i teletext rade perfektno sa 1.6.00 ASUS WDM driverima.

Jel ti nije problem da mi posaljes i link za ove WDM 1.6.0.0 drajvere?
Jer izgleda da kod nas sve *****ava sa ovim 2.3.0.3 i nize ...
Ima neki eho u prijemu i sl...
Cak sa originalnim CD drajverom nije hteo ni sliku na TVu da prikaze ni sa Dscalerom i sa Fly-om

Jaooooooooj, znam da davim, al drug mi bas dobar, pa mi krivo sto se muci sa ovom glupom kartom vec 100 godina ... :crash:

Za Dscaler sa tim drajverom primeni sledeća setovanja:
HARDWARE (Setup Card/Tuner)
------------------------------------------
Card --- ASUS TV/FM
Tuner --- Philips FQ1216ME-MK3 (PAL/SECAM multi)

SETUP (Channel List)
------------------------------------------
Scan --- German Frequency
Format --- Tuner default

Sa ovakvim podešavanjima program kod mene pronalazi svih 52 kanala sa kablovske, brzo i bez ikakvih problema (u prijemu).

Ovde vidi za drajvere:
http://www.asus.com.tw/support/download/item.aspx?ModelName=ASUS%20TV%20FM%207134(PAL)

Uzeh da probam Asusa.U startu sam batalio njrgov software, vec sam koristio Chris tv software i deinterlace filter.Slika odlicna, ali se na kartici vise primeti los signal sa kablovske nego isti kanal na tv-u. Ton je u pocetku bio dobar a posle katastrofa. Grebovanje sa kablovske je korektno, u punom pal-u nema drop frameova. Grebovanje sa vhs-a takodje zadovoljava.Koristio sam xvid sa sliku i pcm za zvuk. Dobio sam sledece rezultate:
720x576 x 25fps > 1sekund= 1Mb; znaci za prebacivanje 180min mi treba oko 180minx60secx1MB= 10800MB= 10.8GB/ 700MB ( 1cd ) = 16 cd medija. A da ne govorim o utrosenom vremenu. Cini mi se ovakve kartice ipak nisu , mozda, za prebacivanje vhs-a na pc.Mozda neka firewire ili Pinnacle dv500? Mozda.

Umesto tog CrisTv-a probaj DScaler i to verziju 4.1.9. Ima implementiranu mogućnost snimanja u svim kodecima koje imaš instalirane u mašini. Nije mi baš jasna ova tvoja računica sa grebovanjem u Xvid-u. Ako si radio default bitrate-u od 900kbs nema teorije da za 180 min. dobiješ 10.8 GB. Toliko ne možeš da dobiješ čak i da koristiš maksimalan bitrate od 10000kbs. Evo kako stoji moja matematika u vezi sa tim.
Za grebovanje 5 minuta dobijem oko 100MB u Xvidu kodeku pri 7000kbs bitrate-u. Dakle za 180 minuta dobićeš 3,6 GB a to već može da se smesti na DVD što i nije tako mnogo, obzirom da će se danas-sutra DVD rezači useliti u naše računare. Ja sam do sada preko ovog programa snimio desetak filmova sa tv-a. Koristio sam daleko manji bitrate a preko Drdivix-a ponovo enkodirao da fajl smanjim na 700MB zbog rezanja na CD. Sve je to prihvatljiv kvalitet pogotovu za gledanje sa veće udaljenosti i na TV-u.
Pozdrav.

Da , radio sam u 6100 cbr.

pf ja sam izgleda ***** ... imam ovog najnovijeg asusa ali nijedan program sem windvr nije nashao nishta ... ili je slika crno-bela ... probao sam dscaler i fly tv 200 ali na dscaleru ne mogu da dobijem sliku uopshte a na ovome je slika crno bela ...

na dscaleru sam stavljao taj chip koji ste rekli ... tako mi je radila i proshla kartica ... ali ova nece da radi sa tim podeshavanjem ... skidao sam i te drajvere shto ste rekli ... ali kaze mi instalacija da ne moze da se instalira jer drajveri nisu od tog modela ...

help!

Nemi Fly radi sa radio odlicno a tv jos nisam mogao da namestim.

Imam isri problem sa dscaler-om. Pola opcija je zakljucano, a od slike ni traga. Oh, da. I standard video signala je automatski zakljucan na NTSC.

Samo da pojasnim, mene ne zanima snimanje video signala. Zelim samo da gledam TV i to je sve.

da to nije mozda novi asus sa philips 7135 cipom? :mad: :wall:

Koja je napisao(la):
da to nije mozda novi asus sa philips 7135 cipom? :mad: :wall:
Ja imam novi Asus sa 7135 čipom i slika je na većini kanala savršena sa Fly 2000. Prema tome, ako ne radi dobro ili je kartica neispravna ili je nešto loše instalirano.

Preporučujem da se umesto Asusovih drajvera instaliraju oni generički Philips drajveri koji se mogu skinuti sa sajta proizvođača Fly 2000. Ja sam pomoću njih uspeo da poboljšam par kanala koji su bili loši. I inače mislim da je slika s njima kvalitetnija. Interesantno da sam s ovim drajverima uspeo da uklonim vrlo neprijatan moare sa TV B92, što sa Asusovim drajverima nikako nisam uspeo da rešim, međutim nedavno se moare ponovo pojavio i sa Philips drajverom.

Problem je ponekad i to što je na kablu signal nekih TV stanica prejak. Postoje opcije u Fly 2000 kojima se ovo donekle može ispraviti.

A koliko sam ja video na DScaler forumu, još nije ugrađena podrška za 7135, mada je neko ovde napisao da jeste.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno