Šta je novo?

Asus TV FM - odvratan software

fragXpert

Čuven
Učlanjen(a)
28.12.2001
Poena
609
Kupio ja juce Asus TV FM Tuner (nova verzija, rev 2.00), instalirao ga, i gadno se iznervir'o. InterVideo (Asus) Home Theater = najvece g*vno od software-a koje sam u zivotu video! E sad, da li imate neki download link za programe u stilu Borg-a (ChrisTV 3.51 Pro Trial -- ne 3.55! -- bi bio najbolji), neki stand-alone prg za Remote koji se moze konfigurisati za razne programe (kao oni za Miro PCTV Remote), i mozda nesto za FM... Bio bih jako zahvalan jer ovaj Asus-ov Tuner nema smisla terati sa programom koji na AMDXP2GHz+512MB+Radeon9100 masini reaguje sporije nego kad sutnes mrtvog konja.

S obzirom da imam TV Tuner od 98-99,mislim da tvoj problem nije konkretno u software-u (mada sam i ja isto mislo)..
Evo ti kratko objasnjenje,dakle,davne 99 uzeh Miro PCTV (obican),daljinac,sve strava....
Tada je bila aktuelna verzija pctv 4.nesto cini mi se,i kanali su se menjali odredjenom brzinom.....Tada je bio aktuelan analogni dekoder chip (imas oznaku negde u review-ima na benchmarku).........

Pre 6 meseci sam uzeo Miro PCTV Pro,i kanali se menjaju duplo sporije nego pre (tada sam isto imao xp2000,1gbram,i gf4mx).....citao sam dosta o tome,i objasnjenje je sledece....

Sada se koriste digitalni dekoder chipovi (opet imas tacnu oznaku na istom mestu),koji znatno sporije dekoduju sliku,i tu se javlja problem sporog menjanja kanala....(naravno kazu da je zato slika kvalitetnija,ali ja licno to nisam bog zna sta primetio).
Uvek sam naravno imao akutuelno neki od jacih procesora cak i sada (p4 2,6 fsb 800,asus p4c800,2gb ram,i gf fx5900)......Tako da konkretno to nema veze sa software-om koji koristis za gledanje tv-a...(naravno jedino gde ima veze taj softwer je lakoca koriscenja,i ostale propratne stvarcice....)

Elem Pinnacle (miro) se dosetio u cemu je stos....stos je u slaboj propusnoj moci PCI magistale (kod svih TV Tunera,ne samo kod Mira),pa je izbacio program koji se zove Pinnacle PCI Performance Enhancer.........to naravno malo pomaze (ali nazalost samo malo)....

To je moje iskustvo,tako da lek za to nisam nasao vec se prilagodio :) jer drugo resenje ne nadjoh....

Poz.

Vrh Dno