Šta je novo?

Asus TV-FM card (uno problemo)

• Začetnik teme Začetnik teme smez
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

smez

Slavan
Učlanjen(a)
24.05.2005
Poena
310
imam ovu karticu vec nekoliko meseci i radila je bez problema. pre neki dan sam reinstalirao komp i skroz se poremetio njen rad. pojavljuju se neke vodoravne linijice po ekranu. bukvalno se slika razliva po tim mestima. TV gledam iz programa koji sam dobio uz tu karticu a to je InterVideo Home Theater. pre sam mogao da snimam iz tog programa, sada racunar blokira kada to pokusam. ukljucivao sam i Dr.Divx iz kojeg se takodje moglo da se snima i slika je ista.
ne razumem u cemu je problem. posle toga sam jos jednom reinstalirao ceo sistem i isto se desava. gotovo sam 100% siguran da sam zeznuo pri podesavanju nekog softvera ali nista novo nisam instalirao kao sto sam imao pre.
da li kodeci mogu predstavljati problem? da li drajveri za graficku mogu da smetaju? (imam radeon 9550ge) da li je imao neko slicnih problema sa ovom karticom?
pozz

Imao sam slican problem ( restart pri pokusaju snimanja), Pinnacle USB 2.0-Medion Radeon 9600 TX, problem sam resio tek pre neki dan, flashovao BIOS na grafickoj. Pre ove kartice sam imao Club 3D 9100 Pro i nisam imao problema dok nisam kupio gore navedenu karticu.
Da li si probao da nabodes karticu u drugi PCI slot?

Ja imam tu karticu i pravo da ti kažem par puta sam reinstalirao sistem i nisam imao problem koji ti opisuješ. Doduše ja imam FX5200 tako da za taj radeon ne znam šta da ti kažem. Redosled intaliranja je normalan (manje više) Win XP, SP2 itd i na kraju instaliram (poslednje) drajvere za TV karticu. Koristim čak i isti program, a od kodeka samo DivX 5.2 i AC3 Filter. Proveri drajver radeon, jedino mi to sada pada na pamet 🙂

Da li si probao da nabodes karticu u drugi PCI slot?
nisam pokusacu.

Redosled intaliranja je normalan (manje više) Win XP, SP2 itd i na kraju instaliram (poslednje) drajvere za TV karticu.

bas sam i ja drugi put pri instaliranju celog sistema namerno drajver za TV instalirao poslednji ali ne vredi. pokusacu da li radi kad instaliram one omega drajvere za moju graficku ali mi se oni nesto ne instaliraju... kazu ovde ljudi da greje mnogo graficku.

od kodeka sam bukvalno sve instalirao. ovo gore sto je Sale naveo plus Klite i Xvid. nemam pojma navika da imam sve... mozda to ne valja?

koje ******. sad sam provalio...
od skoro sam poceo da koristim onaj CPUIDLE, kada je ukljucen slika je pokvarena. kada je iskljucen sve je uredu. neznam ni sam kako mi je pala ta ideja da iskljucim pa da pokusam da gledam tv... logicki, ovo previse zauzima procesor i ne dopusta programu za tv da radi kako treba. kada pogledam taj program ne zauzima vise od 20% usage procesora tako da ne kapiram opet u cemu je problem.
u svakom slucaju, hvala na predlozima.

Nazad
Vrh Dno