Šta je novo?

Asus Tv, DScaler - pitanje?

drincca83

Slavan
Učlanjen(a)
05.01.2005
Poena
319
Imam Asusov cip 7134 i gledam tv preko DScaler-a. Prilikom gledanja tv-a procesor je opterecen 100%. Sad zanima me da li je uvo uobicajeno kod DScaler-a ili sam ja negde pogresio u setovanju istog(ne mogu da provalim gde).
Jos jedno pitanje koji je najbolji program za recording za ovu kartu?
Pozz

Nije normalno kod mene je do 50% u pikovima

Oterećenje procesora će se smanjiti bez posledica po kvalitet slike kada dečekiraš deinterlace/judder terminator. Dodatno smanjenje kada umesto deinterlace/TomsMocomp čekiraš video greedyhigh motion. Od filtera je najbolja kombinacija po mom mišljenju, noice reduction gradual (pojačan do daske ili nešto malo manje na oko 90%) i sharpness (umanjen sa default vrednosti 128 na 90). Takođe u video adjustments treba pojačati color za 15-20% i možda malo smanjiti brightness. Na nekim programima koji se isporučuju zatamnjeni treba upaliti gamma filter i setovati ga po ukusu.
Što se tiče snimanja programa ja preporučujem ponovo Dscaler koji može snimati u full height gotovo 800x600u u PIC video M-JPEG3 VfW kodeku i kasnije kompresovanje u divix ili za manje zahtevne rezultate AP video kodek ili XVID bez naknadnog kompresovanja.

Poslednja izmena:
meni kombinacija dscaler + xvid ili ffdshow zapucavaju |[

zato sa picvidom radiiii ko zmaj... 20% opterecenja, a masina jos pod cnq...
ne mogu jedino za desinhronizaciju da tvrdim, jer nisam nista duze od par minuta snimao skoro...

Ni meni ne radi novi XVID. Starije verzije XVID-a i neka starija verzija DScalera su dobro sarađivali. Nažalost snimanje u divix nikada nije proradilo na Dscaler-u. Desinhronizaciju nisam primetio prilikom snimanja u PIC video kodeku međutim ovde je ograničenje na veličini fajla od 2 GB problem. Ipak veličina fajla se može smanjiti kada se ne snima u full hight i kada se pojača kompresija u setovanju samog kodeka.

@gagast hvala uspeo sam da smanjim opterecenje,tj da decekiram - deinterlace/judder terminator,sada ne prelazi 40%.
Nisam danas imao vremena da kombinujem opcije za snimanju,ali javicu sta sam uradio

gagast, ko ima ogranicenje?? picvid nema sigurno ja sam svojevremeno imao fajlove od 10+ gb, a za dscaler se ne secam takvog podatka, mada nisam verovatno ni obracao paznju...

Meni Dscaler prekida snimanje kada veličina fajla dostigne 2 GB iako mi je čekirano no limit u recording options, bez obzira na kodek.

da ne otvaram novi topic.
imam neku pixel view karticu sa connexant 2388x cipom i kod mene dscaler uopste ne radi.ne mogu da nadjem dobar softver za istu.
kodeci su k-lite 2.35
ima li neko preporuku?

Poslednja izmena:
gagast je napisao(la):
Meni Dscaler prekida snimanje kada veličina fajla dostigne 2 GB iako mi je čekirano no limit u recording options, bez obzira na kodek.
Možda gloopo pitanje, ali da li ti je hdd pod NTFS-om?

Meni se ta ista kartica jako cudno ponasala, cpu bude zauzet 40% pa onda skoci na 100% pocne da secka pa tako par dana, pa onda opet magicno padne itd.
Zato sam odavno presao na flytv
A snimanje je bilo jako mucno(nikad ga nisam ni osposobio u dscaleru)

Vrh Dno