Šta je novo?

Asus tusl2-c i memorija

ugvozden

Čuven
Učlanjen(a)
10.01.2002
Poena
604
Na navedenu plocu stavio sam 256 MB NCP/133 memorije u komadu. Ploca vidi samo 128 MB. Memorija je OK posto je radila na drugoj ploci skoro godinu dana i proverena je svojevremeno sa GM. U prirucniku za plocu pise da podrzava 256 MB u komadu i to i jednostrane i dvostrane.
Da li je u pitanju revizija biosa ili je nesto drugo? Voleo bih da se javi neko ko ima iskustva sa ovom plocom.

Stavi drugu memoriju pobogu. Recimo kingston ili hynix....Probaj redom dve tri...

Izem ti asusa ako mu nije po volji memorija koja je godinu dana radila pod W2K na ploci AK73(a) sa T-Bird-om na 1 GHz. I gde da nadjem dve tri razlicite memorije od 256MB pa da probavam?:mad:

Meni ncp na tom asusu radi savrseno...Pa pozajmi od ortaka, neke firme daj im tu za par sati ces im vratiti cisto da probas pa ako druga radi ostavi im tvoju a uzmi tu koja radi...

pozdrav

dejandj je napisao(la):
Probaj u drugom slotu.
Uze mi rech iz usta. i815 ne podrzava dvostranu memoriju u trecem slotu, tako da bi to mogao da bude problem.

Broz je napisao(la):
Meni ncp na tom asusu radi savrseno...Pa pozajmi od ortaka, neke firme daj im tu za par sati ces im vratiti cisto da probas pa ako druga radi ostavi im tvoju a uzmi tu koja radi...

pozdrav

U pravu si, vec sam nesto organizovao i probacu za dan ili dva. Nego, koliko imas memorije i kojim slotovima.
Vrlo zahvalanboom

magick je napisao(la):
Uze mi rech iz usta. i815 ne podrzava dvostranu memoriju u trecem slotu, tako da bi to mogao da bude problem.

Gde ima nesto opsirnije o tome?:confused:

Gvozdeni sta bi nakraju? Jesi probao u slotu koji je najblizi procesoru(slot1)?

Broz je napisao(la):
Gvozdeni sta bi nakraju? Jesi probao u slotu koji je najblizi procesoru(slot1)?

U tom slotu stoji od pocetka, jos sam se i potrudio da procitam koji je prvi slot. Uradio sam i flash biosa mada nepotrebno posto je na ploci bila verzija koja je i na asusovom sajtu (1011), ima i neka beta ali nisam hteo da ekperimentisem. Ostaje mi da promenim slot ali mi je muka od izvlacenja kompa ispod stola i otkacinjanja svih onih kablova i kablica a ima ih stvarno mnogo.
Nego, kazi mi tvoju kombinaciju memorije i koje napajanje koristis?

Napajanje je leadman 250w...
Imao sam prvo samo ncp u slotu1...
Pa sam onda imao ncp u 1 a kingston u 3, pa ncp u 3 a kingston u 1 a sad imam trenutno samo kingston u 1...
U svim kombinacijama sve je radilo savrseno, dakle memorije su prepoznavane u punom kapacitetu. Inace oba ova modula su po 256mb...

pozdrav

PS nema potrebe da probas u drugim slotovima jer je 100% u pitanju modul koji nije bas najsrecniji...zameni modul...

Broz je napisao(la):
Napajanje je leadman 250w...
Imao sam prvo samo ncp u slotu1...
Pa sam onda imao ncp u 1 a kingston u 3, pa ncp u 3 a kingston u 1 a sad imam trenutno samo kingston u 1...
U svim kombinacijama sve je radilo savrseno, dakle memorije su prepoznavane u punom kapacitetu. Inace oba ova modula su po 256mb...

pozdrav

PS nema potrebe da probas u drugim slotovima jer je 100% u pitanju modul koji nije bas najsrecniji...zameni modul...

kad vec pominjes kingston-a dokle si uspeo da ga teras ako si uopste i pokusavao ( i na kojoj ploci)?

Do 150 bez problema inace kupljena je u usa...na tusl2c....

Kao sto smo i pretpostavili, promena slotova nije dala nikakve rezultate, uvek vidi samo 128 MB umesto 256, problem sam resio tako sto sam stavio 2x128 MB a ovaj stapic sam vratio na AOpen AK73(A) i tamo radi normalno. Ukoliko nekoga interesuje, na cipovima na ovom stapicu od 256MB pise sledece:
NCP
NP33s324256K-7,5
0110
32Mx4 SDRAM-8-1

Hvala svima koji su pokusali da mi pomognu.:wave;

Samo da dodam da kingston 2x256 na toj ploci radi odlicno.

dejandj je napisao(la):
A i nikad se nezna koji je prvi a koji treci!
Trebalo bi da piše pored svakog slota DIMM x ( gde je x broj ).

ugvozden je napisao(la):
U tom slotu stoji od pocetka, jos sam se i potrudio da procitam koji je prvi slot. Uradio sam i flash biosa mada nepotrebno posto je na ploci bila verzija koja je i na asusovom sajtu (1011), ima i neka beta ali nisam hteo da ekperimentisem. Ostaje mi da promenim slot ali mi je muka od izvlacenja kompa ispod stola i otkacinjanja svih onih kablova i kablica a ima ih stvarno mnogo.
Nego, kazi mi tvoju kombinaciju memorije i koje napajanje koristis?

Poslednja verzija bios-a za tu plocu je 1012 beta 007, samo da znas :)

Nazad
Vrh Dno