Šta je novo?

Asus Trinity 3850X3 1536MB

Jerry[NS]

Slavan
Učlanjen(a)
03.04.2005
Poena
319
Posto je ovo prva i jedina kartica sa 3 Gpu-a na sebi rekoh da otvorimo temu.
Mozda neki ne znaju,ali ovo je Asus sam napravio,znaci Radeon 3850 sa 3 gpu-a ce za sad stizati samo od Asusa,videcemo sta ce druge kompanije predstaviti.

Asus Trinity je trenutno najjaca single slot kartica sa 1536MB memorije i 960 Shadera sto se da videti iz rezultata :

Cpu Intel QX9770 @ 4.6ghz Water Cooled
Asus Rampage Formula X48
Asus Trinity 3850X3 @ 769/1053 - default je 668/828
Os - Vista Ultimate

3dmark 03 - 94110

3dmark 06 - 24909

http://www.itx.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=5362&Itemid=1

http://www.nordichardware.com/news,7559.html

Prilozi

• image3.jpg
    image3.jpg
    234.6 KB · Pregleda: 172
  • image4.jpg
    image4.jpg
    248.5 KB · Pregleda: 155
Poslednja izmena:
Koja je poenta ove kartice. Jedan 3870X2 na steroidima (cak nije ni 3870). Mislim da ovo nece imati prodju pored 9800GX2. (Mada sam spreman da se ugrizem za jezik).

Ima li nekih slika ovog cuda?

Sa linka jedino ovo od slika,mada ni meni nije bas najjasnija.

Prilozi

• image5.jpg
    image5.jpg
    98.2 KB · Pregleda: 257
[QUOTE='Jerry[NS]Cpu Intel QX9770 @ 4.6ghz Water Cooled[/QUOTE]

Koja kartica ne bi napravila fenomenalan rezultat na ovakvom procesoru?

Skoro svaka bi napravila dobar skor sa takvim procesorom,ali vidi u 3dmarku 06 SM2.0 i SM3.0 score,pa uporedi sa ostalim karticama,recimo 9800GTX ima negde oko 7k,mozda malo preko.

Jos jedna stvar,kartica se nije mogla clockovati vise jer CCC nije dozvoljavao vise,a kako kazu sigurno moze jos.

Skoro svaka bi napravila dobar skor sa takvim procesorom,ali vidi u 3dmarku 06 SM2.0 i SM3.0 score,pa uporedi sa ostalim karticama,recimo 9800GTX ima negde oko 7k,mozda malo preko.

Jos jedna stvar,kartica se nije mogla clockovati vise jer CCC nije dozvoljavao vise,a kako kazu sigurno moze jos.

1. U 3Dm06 Shader score-ovi rastu sa brzinom procesora, pogotovo kod jacih karti.

2. Vec je ranije vishe puta receno da se ovakve kombinacije fantasticno ponashaju u 3Dmarku, ali da u igrama i nije bash tako sjajno.

3. Kolko ce da koshta ovaj frankeshtajn, sa sve vodenim hladjenjem na grbaci (poshto vidim da se taj aspekt potencira u poslednje vreme u High-high end segmentu ovde na forumu) ?

Poslednja izmena:
Vodeno hladjenje i 3 mobile RV670 GPU-a povezana u on-board CrossFireX :S:
Ajoj koja budzevina...

Sve u svemu nista... Isto bi bilo kada bi GeForce-u 9800GX2 dodali jos jedan 9800 i povezali SLi konektorom... Isplativost = 0

Sto su se zadrzali na 3 karte ? Mogli su odma sa 10 karti napraviti pa da zavrsimo vise sa time...

U svakom slucaju cestitke ASUS-u koji ocigledno drzi do svoje politike "uvek ispred svih".

Pitam se koliko trosi i cime _moze_ da se hladi (tiho), ali extra kartica za SINGLE SLOT!

Hladi se vodeno.

''Prema saopštenju za novinare, dizajn sa MXM modulima dozvoljava korisniku zamjenu MXM VGA modula pri niskim troškovima, bez obzira na GPU i količinu memorije, te ujedno dolazi sa vodenim hlađenjem koje se može nositi sa novim GPU-om i memorijom.''

Koliko vidim gore ce se mogi stavljati i drugi MXM moduli poput 3870m (u kucnoj radinosti :d).

Poslednja izmena:
Ovako mi izgleda mnogo bolje:

SplendidMA3850M_1.jpg

Ako još bude povoljna cena <3870x2 razmislio bih o kupovini...

Još na: VR-Zone

@pixell izgleda bolje ali to na slici koju si okačio nije Asus Trinity već ASUS Splendid MA3850M,

tek sam posle video da sam okačio isti link kao i ti, pa sam ga i izbrisao...

Poslednja izmena:
U svakom slucaju neisplativo... Multi GPU jos uvek nije toliko napredan...

@vlab
U pravu si. Hteo sam da otvorim novu temu ali u svom razmišljanju oko mobility kartica i znajući da je ista tehnologija upotrebljena i kod Trinity postovao sam ovde.

Iz samo meni znanog razloga :S ...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno