Šta je novo?

Asus Transformer T100HA

Markic

Čuven
Učlanjen(a)
15.02.2013
Poena
555
Moja oprema  
Laptop
Macbook Air M1, HP Pavilion 17
Mobilni telefon
Google Pixel 8 Pro
Pametni uređaji
Galaxy Watch 4 Classic
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Asus je predstavio par novih Transformer uređaja,a među njima je reklo bi se naslednik popularnog modela T100TA
U pitanju je T100HA uređaj.

Specifikacije:

Processor:Quad-Core Intel® Cherry Trail X5 X8500 Processor
Operating System:Windows 10 Pro
Display:10.1" 16:10 IPS HD (1280x800) with Multi-Touch Screen
Graphic:Integrated Intel® HD Graphics
Storage:up to 128GB eMMC
Card Reader:card reader (Micro SD )
Camera:2MP front and 5MP back camera
Networking:Integrated 802.11 a/b/g/n
Built-in Bluetooth™ V4.0
Interface:1 x Microphone-in/Headphone-out jack
1 x USB Type-C 3.1
1 x Micro USB
1 x micro HDMI
1 x USB 2.0 (docking)
1 x Micro SD card slot
Audio:Built-in 2 Speaker(s) And Array Microphone
SonicMaster
Battery:30 Whrs Polymer Battery
Power Adapter:Output : 9 V DC, 2 A, 18 W
Dimensions:Tablet: 10.3 x 6.7 x 0.4 inch (WxDxH)
Dock: 10.3 x 6.7 x 0.5 inch (WxDxH)
Weight:Tablet: 1.2 lbs
Dock: 1.0 lbs

aa.png

Poslednja izmena:
Stigao mi je ovaj 2u1 Tablet.
Prvi put sam kupio ovako nesto, i videcemo kako će služiti kad ga budem malo više koristio.
Utisci o izradi, sasvim ok, jedino je tastatura nesto lošije izrade i kvaliteta plastike. Mada neće se nesto ni preterano koristiti, tako da će završavali posao.
Uzeo sam model od 4GB RAM-a, i 64gb interne memorije, što je moze se reci malo, ali ovaj jači model mi je bio skuplji, mada i ovo će biti dosta kad se ubaci Sd kartica. Preteran je kojekakvim asusovim glupostima, pa misli m da će morati neko čišćenje. Posto vidim da ima i sta treba i ne treba. Slobodnog prostora imam samo 37gb, očekivao sam barem 45gb, no kao što napisah, sledice delete onoga nepotrebnog.
Pakovanje skromno, punjač i USB.

Trenutno se puni, i vidim da mu treba oko 3 sata da se napuni, što je kao mobilni telefon, što uopšte nije strasno, očekivao sam 6 sati xD

Drugar mi poslao iz Nemačke.
Nisam mogao da čekam, posto pitanje je kad ce kod nas stići, i po kojoj ceni. A mislim da je best buy, trenutno, sve ostalo je dosta skuplje.

Ma kakvi, nema tu skoro ništa.
Sistem mi zauzima 14 GB, plus 1,4 GB virtualna memorija, i 1,6 GB neki "hibernation file" . Sta ima u sistemu da zauzme 14 GB?
U folder other 3,3 GB, od čega je većina vezano sa update, boot itd.
Ukupno zauzeto 23 GB.

Imaš 64bit OS, on malo više zauzima od 32bit varijante.

Ja sam na mom T100TA (32GB, 2GB RAM) uradio clean install za Win 10 Enterprise 32bit, imam instaliran Office 2016 Pro, RSAT tools, VMware vSphere client, Operu, Firefox, Skype, TeamViewer, VPN klijenta, MPC-HC, Acrobat Reader, 7zip, 200MB mailbox fajl i još nešto malo dokumenata, odrađeni svi update-ovi.

Od 28,5GB dostupno mi je 10,8 slobodno, tj. sve ovo je ukupno zauzelo 17,7GB:

space.jpg

Pritom mi ni sistemski fajlovi nisu compact.

Na SD kartici mi samo muzika, slike i sl. Mada sada ima jeftinih 64GB microSD kartica, pa je lako proširiti kad zatreba prostora za fajlove.

Poslednja izmena:
Pročitao sam tvoje postove, posto sam planirao taj uredjaj isto uzeti, mada ovaj si mi preporučio, pa sam uspeo nekako da ga nabavim.
Ocekivao sam više prostora da cu imati, mada ni je ovo nije loše za to što mi je potrebno, samo da uzmem neku Sd od 64gb claas 10, vidim ima na sniženju,cisto da se nadje.

Kako Asus Srbija rece na FB stranici, 100ha je stigao. Trenutno samo slabiji model, 2GB rama i 64gb interne memorije, a cena malo jaca 46 990 din.

Poslednja izmena:
Ma kakvi, nema tu skoro ništa.
Sistem mi zauzima 14 GB, plus 1,4 GB virtualna memorija, i 1,6 GB neki "hibernation file" . Sta ima u sistemu da zauzme 14 GB?
U folder other 3,3 GB, od čega je većina vezano sa update, boot itd.
Ukupno zauzeto 23 GB.

Hibernacija je nepotrebna na ovakvom uredjaju i samim tim ćeš dobiti i tih 1,6 gb

Odakle da obrišem tu particiju? Posto u storage kad udjes nemam nikakvih pristup, samo info koliko je zauzeto.

Jel ovi tableti uopste imaju podršku za OTG? Posto meni ne prihvata flash.

Odakle da obrišem tu particiju? Posto u storage kad udjes nemam nikakvih pristup, samo info koliko je zauzeto.

Jel ovi tableti uopste imaju podršku za OTG? Posto meni ne prihvata flash.

A koju to particiju hoćeš da obrišeš?

Mislio sam na te fajlove koji su u hibernaciji... Njima nema pristup za brisanje.

Da isključiš hibernaciju otvori elevated Command prompt (desni klik na Command prompt, run as Administrator) pa u njemu kucaš powercfg -h off

Windows posle toga sam briše fajl.

Nema nekih negativnih posledica brisanjem tog fajla?

I ako mi mozes odg jel funkcioniše OTG kabal na tabletu, posto kod mene ne radi, dok na N5 radi.

Ja imam T100TA, ali radi mi OTG na microUSB portu na tablet delu ako to pitaš.

Zakačio sam na njega USB flash , vidi ga normalno (standardni OTG kabl koji koristim i sa Nexus 5 i sa Samsung Galaxy Tab S 8.4).

Znam koji tablet imas, u principu slični su. Ne znam zasto kod mene nece da ga prepozna, a u tastaturi ga očitava normalno.

Kakva su iskustva sada kad je vec proslo neko vrijeme da koristite ovaj laptop/tablet ?

Sta te konkretno zanima?
Mogu referat skoro napisat'.

Pa taman me referat i zanima :D

Konkretno vise ce cura da koristi taj lap top, a ona koristi komp za web browsing, youtube, muziku, office, poneki pdf i jos par programa, i ne vjerujem da tu funkciju s lakocom ne bi mogao da obavlja. Takodje bi ja ponekad nosio taj komp da ne vucem svoj od 17 incha, za remote, par programa za razvoj (Netbeans isl.). Kako mu traje baterija, kakav je ekran? Zanima me i taj trackapad da li je upotrebljiv(mada je touch). Sto vise informacija napises to bolje, i hvala ti vec unaprijed :)

Kupio sam ovaj tablet pretežno za surf, posto nisu predviđeni za neke ozbiljnije stvari, ponesto ako se nadje da odradim u nekom programu, za tu svrhu, mogu reći da sam zadovoljan. Tako da će tebi i tvojoj curi takodje vršiti pos’o. Nisam instalirao neke zahtevnije programe niti igrice, niti ga forsirao, da bih mogao reći kad počinje da dostiže kritičnu temperaturu. Posto sam pre kupovine gledao review-e, i javljao se throttling, jer se podosta greju Cherry Trail procesori prilikom opterećenja.

Da pređem na izradu i ostalo…

Kvalitet izrade je mogao biti bolji, jeste zadnji deo metalni, ali prednji panel, nekako ima delova kao da nije sasvim uklopljen,da ima praznog prostora, to se oseti ispod priključaka za slušalice. Jacim priskom prstima po ivicama bezela javlja se krckanje, ne strašno, ali mogli su bolje uklopiti za te pare. Ne krcka da će se nešto polomiti, ali takav sam, svemu nadjem zamerku.
Micro USB mi se nimalo ne svidja što se njime puni uredjaj. Imam osećaj da ce se jednog dana odlomiti ulaz. Mogli su neko bolje rešenje naći.
Kartica koja se ubacuje u SD slot viri za oko 1mm, što nije baš praktično, mogli su je uvući i ubaciti neki poklopac, jer ovako postoji šansa da se izgubi nekim slučajem.
Tastatura (mislim na tastere) je kao sto sam odmah naveo loša, mada je retko kad i koristim. U samoj tastaturi su mogli ubaciti bateriju, mozda i neki externi hard uvrstiti kao opciju doplate, kao sto neki uredjaji poseduju.
Prikopcavanje uredjaja za dock, je veoma jednostavno, ali ako nekome dajete zaklopljen uredjaj morate mu naglasiti da se otvara do određenog ugla, jer ga mogu polomiti ako nastave. Taj ugao je predviđen da "ekran" ne bi prevagnuo.

TouchPad (trackpad, kako god) je precizan i veoma osetljiv, ima istu funkciju kao na lapu, samo što nema scroll sa strane. Takodje ima levi i desni klik. Izrada je lošija u odnosu na lap, mada i sama tastatura je takva, loša.
Kamere po meni nisu toliko ni bitne na ovakvim uređajima, ali glavna završava posao, a pomoćna, moze služiti za video pozive, nisam ih koristio, samo isprobao.
Baterijom sam jako zadovoljan, izdrzi ceo dan kad ga koristim, i ostane još %. Nisam tačno merio, ali čini mi se da izdrži 12h SOT surfovanja. U standby režimu preko noći nije trošio skoro ni 1%, ali prilikom update-a su nešto zeznuli i potroši oko 8%, tako da sam ga podesio da ide u hibernaciju, tj da se gasi nakon 100min neaktivnog korišćenja. Baterija se vise troši ako je spojen sa tastaturom.
Ekran je po meni sasvim dobar, ni na rezoluciju nemam zamerke. Da je veća, samim tim bi se i baterija više crpila.
Taster za gašenje je dosta tvrd i treba jači pritisak da bi odreagovao.
Zvučnici su dosta glasni i jasni, mada koristim Bluetooth zvučnik, ipak manje troši bateriju, a i bolje se čuju.

Sistem Win 10 je dosta dobro prilagođen za dodir (ne baš kao Android), ali na dobrom su putu. Postoji tablet mod, postaje kao Android OS za korišćenje sa tasterima za back, ali ga ne koristim, jer u krajevima ekrana treba jače da se pritisne, ili čak više puta da bi odreagovao, pa izbegavam taj mod. Kao da nije precizan, ili je manje osetljiv po ivicama, to je barem neko moje iskustvo.

Mozda sam preterao sa kritikama, ali praktično svemu nadjem manu. Sve u svemu, u trenutku kupovine bio je Best buy, trenutno ne znam dal ima nešto bolje za ove pare, ako gledam cenu koju sam ja platio, tako da moja preporuka. Ako planiraš kod nas u radnji da ga kupis, onda bolje gledaj nesto bolje da ti neko donese od preko.
Toliko od mene, ako ima jos pitanja, tu sam.

Kupio sam ovaj tablet pretežno za surf, posto nisu predviđeni za neke ozbiljnije stvari, ponesto ako se nadje da odradim u nekom programu, za tu svrhu, mogu reći da sam zadovoljan. Tako da će tebi i tvojoj curi takodje vršiti pos’o. Nisam instalirao neke zahtevnije programe niti igrice, niti ga forsirao, da bih mogao reći kad počinje da dostiže kritičnu temperaturu. Posto sam pre kupovine gledao review-e, i javljao se throttling, jer se podosta greju Cherry Trail procesori prilikom opterećenja.

Da pređem na izradu i ostalo…

Kvalitet izrade je mogao biti bolji, jeste zadnji deo metalni, ali prednji panel, nekako ima delova kao da nije sasvim uklopljen,da ima praznog prostora, to se oseti ispod priključaka za slušalice. Jacim priskom prstima po ivicama bezela javlja se krckanje, ne strašno, ali mogli su bolje uklopiti za te pare. Ne krcka da će se nešto polomiti, ali takav sam, svemu nadjem zamerku.
Micro USB mi se nimalo ne svidja što se njime puni uredjaj. Imam osećaj da ce se jednog dana odlomiti ulaz. Mogli su neko bolje rešenje naći.
Kartica koja se ubacuje u SD slot viri za oko 1mm, što nije baš praktično, mogli su je uvući i ubaciti neki poklopac, jer ovako postoji šansa da se izgubi nekim slučajem.
Tastatura (mislim na tastere) je kao sto sam odmah naveo loša, mada je retko kad i koristim. U samoj tastaturi su mogli ubaciti bateriju, mozda i neki externi hard uvrstiti kao opciju doplate, kao sto neki uredjaji poseduju.
Prikopcavanje uredjaja za dock, je veoma jednostavno, ali ako nekome dajete zaklopljen uredjaj morate mu naglasiti da se otvara do određenog ugla, jer ga mogu polomiti ako nastave. Taj ugao je predviđen da "ekran" ne bi prevagnuo.

TouchPad (trackpad, kako god) je precizan i veoma osetljiv, ima istu funkciju kao na lapu, samo što nema scroll sa strane. Takodje ima levi i desni klik. Izrada je lošija u odnosu na lap, mada i sama tastatura je takva, loša.
Kamere po meni nisu toliko ni bitne na ovakvim uređajima, ali glavna završava posao, a pomoćna, moze služiti za video pozive, nisam ih koristio, samo isprobao.
Baterijom sam jako zadovoljan, izdrzi ceo dan kad ga koristim, i ostane još %. Nisam tačno merio, ali čini mi se da izdrži 12h SOT surfovanja. U standby režimu preko noći nije trošio skoro ni 1%, ali prilikom update-a su nešto zeznuli i potroši oko 8%, tako da sam ga podesio da ide u hibernaciju, tj da se gasi nakon 100min neaktivnog korišćenja. Baterija se vise troši ako je spojen sa tastaturom.
Ekran je po meni sasvim dobar, ni na rezoluciju nemam zamerke. Da je veća, samim tim bi se i baterija više crpila.
Taster za gašenje je dosta tvrd i treba jači pritisak da bi odreagovao.
Zvučnici su dosta glasni i jasni, mada koristim Bluetooth zvučnik, ipak manje troši bateriju, a i bolje se čuju.

Sistem Win 10 je dosta dobro prilagođen za dodir (ne baš kao Android), ali na dobrom su putu. Postoji tablet mod, postaje kao Android OS za korišćenje sa tasterima za back, ali ga ne koristim, jer u krajevima ekrana treba jače da se pritisne, ili čak više puta da bi odreagovao, pa izbegavam taj mod. Kao da nije precizan, ili je manje osetljiv po ivicama, to je barem neko moje iskustvo.

Mozda sam preterao sa kritikama, ali praktično svemu nadjem manu. Sve u svemu, u trenutku kupovine bio je Best buy, trenutno ne znam dal ima nešto bolje za ove pare, ako gledam cenu koju sam ja platio, tako da moja preporuka. Ako planiraš kod nas u radnji da ga kupis, onda bolje gledaj nesto bolje da ti neko donese od preko.
Toliko od mene, ako ima jos pitanja, tu sam.

Hvala ti na ovako opsirnom odgovoru, i iskreno pohvale za uredjaje su mi manje bitne, koliko je bitno da se znaju lose strane. Iskreno za ovaj model se najvise mislim jer ima 4gb ram memorije, a po meni 2gb npr koje vidim u nekim modelima ne moze da bude dovoljno za jedan windows. Trenutno je cijena oko 46k, ne znam da li ima neka bolja kupovina u ovom trenutku, pogledacu jos, ali trenutno mi se cini kao da ce da zavrsi posao u sledecih par godina.

Nema na čemu [emoji4]
Tu sam ako te interesuje još nešto.

Za Windows 10, je potrebno 4GB RAM-a, ne znam kako bi funkcionisali sa 2GB.
Ako je ta cena za 4/64 to je ok, mada pogledaj još i uporedi sta se moze kupiti za taj novac.

Nisi morao ceo post da citiras, posto si odg nakon mog posta, ali nema veze [emoji1]

Poslednja izmena:
da li ste imali problema sa pokretanjem nekih igrica i aplikacija sa interne (emmc) memorije na windows tabletima, da iste rade perfektno sa usb flesha ili usb hard diska? imam asus t100ta i imam problem sa nekim aplikacijama, da li imaneko voljan ovde da skine igricu od 400m i da testira i na svom modelu da li se ponaša isto kao kod mene, (da znam da li je problem do mog modela pa da ga vratim)? :)

mighy, ako sad oces da uradiš factory reset, oce ti vratiti na win 8 ili na win10?

Nemam pojma, verovatno 10, budući da nisam radio upgrade, nego clean install sa USB-a, pobrisao sve particije i ono što je Asus preinstalirao.

Svoju, za Win 10 Pro.

Windows 10 odlično radi i sa 2Gb RAM-a na tabletima; koristio sam Tesla H890W desetak dana sa 32-bit Windows 10, i Toshiba Click 10 sa 64-bit verzijom već mjesec dana. Rade savršeno i jedan i drugi i nema kočenja,
trzanja i zastajkivanja... Nikad se RAM ne puni "do vrha", sam sistem jedva da pređe gigabajt.

Sličan T100HA je Toshiba Click 10, takođe sa X5 procesorom ali malo slabijim (Z8300), 10" 1920X1200 displejom, i dodatnom baterijom u tastaturi... Nešto je skuplji od Asusa, ali ako je autonomija prioritet onda je Toshiba šampion.

Vrh Dno