Asus Strix RX 470 iz rudnika...

CaptainCrash

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
06.08.2012
Poruke
1,662
Poena
63
Pre vikenda pazarim R9 380 i otvarao sam temu ovde i znate problem koji sam imao. Vratio coveku bez problema, vratio mi novac.... Nadjem kartu iz naslova minersku i covek mi kaze da nije siguran za gaming i da. ce namestiti da. radi, ja zapeo kao BIK da uzmem, da namesti i namesti, vrati bios, proba, nema problem, test furmark lagano bez problema i klinac mu laze igraocmalo igre i sve supwr.
Meni atigne danas, ja je pustim u furmarku i super, nema bljesova, nema strafti, sve kao podmazano. Klinac dodje iz skole i pusti PES19 i 3x ga izbaci iz igrw posle nekog vremena 😒😞😞 smorio sam se najstrasnije. Sta da radim i ima li leka, simptomi su drugaciji od prethodne sem sto isto izbaci u toku igre.
Evo i slika i podataka...
Ne znam d ali vredi nesto pokusavati ili da i nju vracam, ali bas sam pop. izdeo i sad opet sve iz pocetka 😟
 

Prilozi

  • IMG_20210316_124107.jpg
    IMG_20210316_124107.jpg
    322.5 KB · Pregleda: 25
  • IMG_20210316_124101.jpg
    IMG_20210316_124101.jpg
    388.1 KB · Pregleda: 25
  • IMG_20210316_124046.jpg
    IMG_20210316_124046.jpg
    507.7 KB · Pregleda: 28

CaptainCrash

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
06.08.2012
Poruke
1,662
Poena
63
Ima tu jedna zanimljivost... ranije sve igre u koje sam ulazio sam stavljao na ULTRA i cak u Nvidia panelu no limit za FPS...
Klincu sam rekao da u PES settings stavi 30 fps i igru i replay i igrao je sat vremena, izasao i snimio. Nike ga izbacilo, da li mozda kojim slucajem se to na taj manifestuje jer je rx. 470 sa 4gb slabija od prethodnih 1070 i 3070 koje sam imao? 🤔
Da li bi me zbog toga izbacivalo?
 

CaptainCrash

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
06.08.2012
Poruke
1,662
Poena
63
Kakva je situacija u drugim igrama?
E sad ne znam... klinac mi snimao u toku razgovora ekran, zelen skroz i onda pocrni i pise no signal, nema radne povrsine, nista, kao da ne radi monitor i lampica mu nije plava vec zuta kao da je na stand by ili cemu vec. Probao je da izvadi kabal hdmi iz monitora i gpu medjutim nista, sve isto. Cak kaze da ne sija i ne reaguje mis i tastatura. 😳
Tastatura samo bljesne. Secam se da sam pre fodinu dana imao takav problem i da je maticna ploca bila mrtva. po vadjenju iz kutije, fabricki...mada tada je svetlio mis ali tastatura samo bljesne i ugasi se...
(samo mi jos taj djoka treba sad 😟) Ostatak je Ryzen 7 1700x,735w Raidmax, B450 Steel Legend i 32GB( 4x8) GB G. S. Trident ako je uospte bitno 😒
 

CaptainCrash

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
06.08.2012
Poruke
1,662
Poena
63
Da li su ova podesavanja u BIOSU ok?
Pokrenuo sam windows normalno kad sam dosao kuci,samo mi je jednom izbacilo kockice i ugasio se ekran i kao da su fanovi radili na preko 50% culi se ali nista, nema slike... morao restart, sad lepo usao, odradio furmark, usao u 2-3 igre samo u podesavanja i nista, ugasio komp i idem da spavam.Sutra cu okaciti slike iz Adrenalin podesavanja kako je nameateno, nista nisam cackao. Ovo u Biosu, mozda jesam kad sam imao Nvidia ali nemam pojma sta 😟
 

Prilozi

  • IMG_20210317_004655.jpg
    IMG_20210317_004655.jpg
    257.1 KB · Pregleda: 20
  • IMG_20210317_004553.jpg
    IMG_20210317_004553.jpg
    245.2 KB · Pregleda: 16
  • IMG_20210317_004546.jpg
    IMG_20210317_004546.jpg
    245.3 KB · Pregleda: 18

nematiers

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
14.01.2021
Poruke
273
Poena
63
Testiraj RAM, moze i on da te zeza tako, probaj samo sa jednim modulom.
 

CaptainCrash

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
06.08.2012
Poruke
1,662
Poena
63


Evo tu je sve od podataka o grafici, komponentama, sistemu, BIOS verziji a na linku furmark test, sve super radi ali nesto posle. odredjenog vremena zeza 😞😞😞
U BIOS zasto je sve vezano za grafiku na difoltu? To treba tako?
Primetio sam da nemam SAVE file iz PES pise save data. coruptes, ne znam od cega to kad je bilo sve lepo snimljeno i moglo se nastaviti 🤔 To se verovatno juce desilo...
 

Prilozi

  • IMG_20210317_093117.jpg
    IMG_20210317_093117.jpg
    189.1 KB · Pregleda: 14
  • IMG_20210317_093108.jpg
    IMG_20210317_093108.jpg
    185.2 KB · Pregleda: 14
  • IMG_20210317_093058.jpg
    IMG_20210317_093058.jpg
    223.1 KB · Pregleda: 9
  • IMG_20210317_093041.jpg
    IMG_20210317_093041.jpg
    280 KB · Pregleda: 9
  • IMG_20210317_093028.jpg
    IMG_20210317_093028.jpg
    216.3 KB · Pregleda: 11
  • IMG_20210317_093017.jpg
    IMG_20210317_093017.jpg
    245.1 KB · Pregleda: 11

CaptainCrash

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
06.08.2012
Poruke
1,662
Poena
63
Izmenio sam Pcie speed u biosu na GEN1 i Promontory Pcie Speed na GEN1... sta god to znacilo 👀Evo od jutros upalio normalno, odradio test kao sto se vidi, usao u PES, odigrao polubreme normalnk, izasao iz igre... sve ok, restartovao ga, ponovo se upalio, bez problema. Sad samo cekam kad ce da zakuca, da pocne da kenja, verovatno kad odem na posao i onda su mi ruke vezane do nocas. Nisam hteo da vadim grafiku, da probam da ocistim konektore, da izduvam slot, nisam ni memoriju vadio kad jbga radi sad 😒😣
 

Newmultifail

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruke
342
Poena
18
Isti sam problem imao sa losim pci-e slotom na jednoj x99 maticnoj, samo u gen1 speed-u nije pucalo, testiraj graficku na drugom racunaru obavezno.
 
Vrh Dno