Šta je novo?

ASUS SE informacija

TazDeVil

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2002
Poena
619
Pre sam prodavao ASUS V7100 Pro SE (GeForce2 MX400 pure), i svi su rekli kao to "pure" znaci da ima memoriju od 6 nanosekunde itd...
Jedna ispravka: juce sam rasklopio masinu i kad pogledam graficku na memoriji lepo pise da je od 4.8 nanosekunde. Ajde da probam dokle moze oc. Izvukao sam 255/260 da stabilno radi, na 260/260 vec je malo brljavio. Jos jedan dokaz da mem nije 6 nsec.
boom FX ctp;

TazDeVil je napisao(la):
Pre sam prodavao ASUS V7100 Pro SE (GeForce2 MX400 pure), i svi su rekli kao to "pure" znaci da ima memoriju od 6 nanosekunde itd...
Jedna ispravka: juce sam rasklopio masinu i kad pogledam graficku na memoriji lepo pise da je od 4.8 nanosekunde. Ajde da probam dokle moze oc. Izvukao sam 255/260 da stabilno radi, na 260/260 vec je malo brljavio. Jos jedan dokaz da mem nije 6 nsec.
boom FX ctp;
A da li je default vrednost za core i mem 200/200, sumnjivo mi je da memorija 6 ns moze da radi i na 200MHz. Ja imam istu karticu i memorija je Samsung 6ns i radi max na 200MHz. Ipak moram da kazem da je i razlika 166 200-220 MHz za memoriju nikakva. Kada na mali frame rate u najzahtevnijim igrama dodas 25% koliko i klokovanjem dobijas dobijes 25% veci frame rate koji je takodje mali.
Koja god da je memorija u pitanju (6 ili 5 ns)i da li je ima 64 ili 32 MB savrseno je svejedno jer u realnom radu - igrama to ne znaci nista.
Ipak ova ASUS karta je nesto najbolje sto se od MX karti moze naci kod nas. Ja imam model sa 64 MB ram i tv izlazom i vrlo sam zadovoljan.
Uostalom u zadnje vreme se prave igre tako lose optimizovane da ih ni prave ne-MX gf4 kartice ne mogu pokretati kako treba npr Morrowind.
Pozdrav.

Re: Re: ASUS SE informacija

Default je 200/166, a memorija je 32mb neki "...tech..." ne znam tacno naziv.

TazDeVil je napisao(la):

A zar nije kod ASUSa pure oznaka da kartica nema video ulaze i izlaze, a memorija bi trebalo da je ista kao i kod VIVO modela?

Minja je napisao(la):
Ma ne. Ima modela "pure" sa tv izlazom, a ima modela bez TV izlaza, a nisu pure. kad pogledas pure kartu vidis da ima hladjenje bez ventilatora. Negde su ga "osiromasili", samo ne znam gde (na kom delu elektronike).
boom FX ctp;

Jok! Pure znaci da nema nikakve dodatne video ulaze-izlaze, dual head mogucnosti i sl. ili sto bi se reklo "klot" kartica...
Moguce da si naleteo na pakovanje koje je neko negde sj***o i onda takve poslao u Jugu (a i gde bi :() jer kod nas cesto dolaze modeli sa fabrickim greskama, neupakovani u prave kutije i sl. jer nasi ne gledaju sta kupuju..."Prodace se..." :(
Doduse sreca da ima kutiju uopste :D
P.S. svaki MX (skoro) ima hladjenje bez ventilatora, tj. pasivno.

Asus je jedna ultra smrdljiva firma po pitanju oznacavanja kartica! Sve MX se zovu 7100, a po dodatnim slovima se (kao) zna o kojem je modelu rec! Ti si najverovatnije nabasao na kartu testiranu u SK u julu mesecu prosle godine, koja je pravljena za overkloking, i mislim da se zove pro/SE(nisam siguran), crna je i ima zlatan kuler!

Pozdrav!

Ma ljudi ne shvatate, kartica je ASUS V7100 Pro SE. Zute boje je stampana ploca, bez ventilatora je hladjenje i to crno... Obicna "pure" karta.
Jos nesto ako "pure" oznacava da nema ViVo ili TV out, zasto se moze kupiti "pure" varijanta SA TV out-om ???

boom FX ctp;

E ljudi na kraju se i ja zbunim:p

Vrh Dno