Šta je novo?

Asus RT-N66U ne pali

Swiper

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
765
Danas sam hteo da restartujem pomenuti ruter (SBB nesto zezao) i ne mogu vise da ga ukljucim uopste, nikakve znakove zivota ne daje. Citao sam na netu da im je boljka power prekidac. Nekom crkne, nekom nece da "upadne" nego ga glave cackalicama... Meni na oko deluje da se korektno ukljucuje i iskljucuje, moguce da je nesto unutar samo prekidaca vrisnulo. Vidim da neki leme i prespoje na ploci dva pina ( https://www.snbforums.com/attachments/router-back-jpg.4486/ ) i ruter postane always-on. Ja bih izbegao to, prvo mozda nije do toga. Sve u svemu, da li moze neko da me posavetuje gde ima da se kupi takav prekidac ili jos bolje da mi neko ovo prvo proveri i proba da sredi? Ne bih ga davao bas bilo kom majstoru za televizore :) Nis je u pitanju.

... ili mozda neki drugi predlog sta mogu sam da uradim.

Hvala puno.

proveri ti da ti nije dc adapter zviznuo.Posto moze i to da bude da ne daje dobru voltazu i ako mislis da daje nadji isti sa istom voltazom i amperazom i konektorom i probaj.

Nije da sam ti od pomoći, ali spadam u onu grupu koja ga glavi čačkalicama. Nisam imao pojma da je dotičnom ruteru generalno boljka power dugme, no dodaću da je posle 2 godine sa jednom čačkalicom od juče u igri i čačkalica broj dva :( , tako da bih takođe rado saslušao savet za neko dugoročnije rešenje.

Provereno je napajanje i ok je, prekidac isto ok, nesto je trece. Ima neko jos neku ideju?

Provereno je napajanje i ok je,
Kako si proverio napajanje, i kako znaš da je ok? Opiši mi tvoju metodu provere.

prekidac isto ok,
Isto pitanje. Kako znaš da je ok, i kako si proverio ?

nesto je trece. Ima neko jos neku ideju?
Ako nisi eksperimentisao custom firmwareom, i ako su gore navedene komponente stvarno ispravne kao što tvrdiš. Onda ti se verovatno odlemio ili pukao konektor napajanja u koji zabadaš ispravljač. Takođe postoji mogućnost da ti je uređaj jednostavno umro, i samo je bilo potrebno ugasiti ga da bi napokon skončao.

Što se provere tiče, ovo je jedina ispravna metoda:

Da bi proverio prekidač, moraš koristiti unimer to jest zujalicu na unimeru. Kada je prekidač zatvoren zujalica treba da pišti i otpor mora biti 0Ω. Kada je prekidač otvoren, zujalica ne sme da pišti niti da pokazuje bilo kakav otpor. Tako treba da se ponaša ispravan prekidač. Ako je prekidač zatvoren, a zujalica ne pišti ili pokazuje neki ludački otpor, znači da je prekidač otišao. Ako je to slučaj, ne vidim ništa loše u metodi sa slike koju si okačio. Uvek možeš adapter da uključiš u produžni kabal koji ima sopstveni prekidač, a takođe možeš staviti prekidač na samom adapteru. Znam da nije elegantno rešenje, ali nemaš mnogo izbora.

Napon na ispravljaču treba izmeriti unimerom dok je isti uključen u router, a router upaljen. Za sve ovo ti treba unimer i osnovno poznavanje elektronike.

Probao sam unimerom sam pa sam otisao do servisa cisto da provere i oni, rekli su mi isto. Nakon toga probao sam da zamenim i jedan kondezator sto ima i isto je, ja vise od toga ne znam a i u servisu su mi rekli da ako nije nisya od toga da je mortus.

Nabavicu drugi. Moguce da je crkao jer je bio u zatvorenom ormaricu 40x30x20, sa ruterom od SBB zajedno. Grejao se dosta pa sam izbusio odozgo dve rupe i sa strane, sada planiram da stavim jos neko ventilatorce i da ga bocnem u USB, da malo bolje mesa vazduh

Nabavio drugi, sa nesto budzenim konektorom za srtuju i prelemljenim prekidacem... Prelemio sa tog na moj i sve lepo radi

Nazad
Vrh Dno