Ja bih svakako uzeo onu jeftiniju, zbog značajne uštede...Koja ploca je bolja od gore pomenute,razlika u ceni je oko 2 evra?
Oko 9000dinKoliko koštaju? Zašto ne B550?
Od te dve, ASRock mi deluje bolji.
A PCI 3.0 je u praksi bolje zbog?B550 ploče su Pcie3.0, B450 su PCIe2.0. to može dosta da znači u praksi i stoga je bolje uzeti B550. da ne bude zabune, ovo se odnosi na PCIe u samom čipsetu, ne na PCIe u procesoru.
između ove dve ploče izabrao bih ASUS jer je ažurniji, sudeći prema dostupnim verzijama BIOS-a
![]()
PRIME B450-PLUS|Motherboards|ASUS Global
ASUS Prime series is expertly engineered to unleash the full potential of AMD and Intel processors. Boasting a robust power design, comprehensive cooling solutions and intelligent tuning options, Prime series motherboards provide daily users and DIY PC builders a range of performance tuning...www.asus.com
![]()
ASRock B450 Pro4 R2.0
Supports AMD AM4 Socket Ryzen™ 2000, 3000, 4000 G-Series, 5000 and 5000 G-Series Desktop Processors; Supports DDR4 3200+ (OC); 2 PCIe 3.0 x16, 4 PCIe 2.0 x1; AMD Quad CrossFireX™; Graphics Output: HDMI, DisplayPort, D-Sub; 7.1 CH HD Audio (Realtek ALC892/897 Audio Codec); 6 SATA3, 1 Ultra M.2...www.asrock.com
Sve ja to razumem ali stvarno mi je skupo.Malo si u sukobu sa samim sobom. Ako već sklapaš za na duže staze onda bolje da ideš na što noviju generaciju.
a office i vise nego dovoljno B450
Ja sam svakako kupio bez kulera. Uzecu ARGB,jeste da drugi model ima i za am5 ali je i skuplji.Ma hlade oni ali do 90c koliki je Tjmax ali je to previsoka temperatura za mnoge, jako je bučan i nema rezerve za poboljšanje performansi procesoea.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari