Šta je novo?

Asus, PCTV ili...

Dejo23

Čuven
Učlanjen(a)
03.03.2003
Poena
604
Imam priliku da kupim jednu od sledecih tv kartica, pa me zanima vase misljenje koju da pazarim.
Pinnacle Studio PCTV PRO sa cipom Conexant Bt878A sa teletxt
Leadtek WinFast TV 2000 XP sa cipom Conexant Fusion 878A bez teletxt
Asus TV/FM sa cipom Philips SAA7134HL sa teletxt
Microstar Master TV Anywhere sa cipom Conexant CX23881-19 bez teletxt
Uglavnom ove bez teletxt-a ne ulaze u uzi izbor, pa me interesuje koja je bolja PCTV ili Asus kakav je kvalitet slike preko celog ekrana, funkcionalnost softvera, u kojoj rezoluciji mogu da snimam program i u kom formatu a to vazi i za radio.
Uglavnom sve sto mi mozete reci o njima, a ako imate i neke druge predloge samo napred.
Interesuje me i WinFast TV2000 XP Deluxe, uglavnom gde moze kod nas da se nadje i po kojoj ceni, i uporedjenje sa gore navedenim. Hvala unapred :D

Recicu ti samo da zaobidjes taj Pinnacle....

Naime,ja imam istu karticu (kupih je pre 3 meseca).....u njoj se sada nalazi digitalni tuner koji je mnogo,mnogo losiji od proslog (analognog).....S obzirom da sam pre imao obican PinnaclePCTV karticu sa analognim tjunerom,mogu da kazem da je on radio makar duplo bolje.....
Imao je kvalitetniji prijem,brzo je menjala kanale,manje se bagavila od sadasnje kartice....
S toga,batali taj Pinnacle,jer je ovom karticom poprilicno ukaljao svoj ugled koji je nekada imao....

:wall: Pa sta sad da radim. Taman sam pomislio da je to ta koja vredi kad ono. Meni treba kartica koja ce imati kvalitet slike bar kao na obicnom tv-u, da mogu da snimam program u 720x576 sa oko 30fps, da ima txt, radio, da snima audio u mp3(opcija), moze i u wav. Da ne secka i ne koci. Mnogo hocu? I da, cena, pa do 80 - 85€. Da je ima kod nas. Ima li takve???
A ako nađem pctv sa analognim tjunerom?

Dejo23 je napisao(la):
:wall: Pa sta sad da radim. Taman sam pomislio da je to ta koja vredi kad ono. Meni treba kartica koja ce imati kvalitet slike bar kao na obicnom tv-u, da mogu da snimam program u 720x576 sa oko 30fps, da ima txt, radio, da snima audio u mp3(opcija), moze i u wav. Da ne secka i ne koci. Mnogo hocu? I da, cena, pa do 80 - 85€. Da je ima kod nas. Ima li takve???
A ako nađem pctv sa analognim tjunerom?
Prvo nijedna karta ne daje kvalitet slike kao na TV-u, to odmah da znaš da se kasnije ne razočaraš.
Drugo, stvarno si skroman :d, pa šta tebi ne treba od funkcija?
Svi kažu da je Terratec Cinergy 600 (jer hoćeš i FM) najbolja, ali ne znam da li je ima još...

Ima Terratec RecieverSystem Cinergy 400 TV 63,00
Terratec RecieverSystem Cinergy 600 TV 90,00
Pa dobro nije kao na tv, ali...koja je rezolucija u pitanju.

Imaš test te karte na benchmark.co.yu

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=37775

to ti je najsvezija diskusija a ako upotrebis search naci ces dosta zanimljivih diskusija.

Na kraju se sve svodi na onu narodnu - svaki ciga svoga konja hvali. Ja razmisljam o kupovini Asus-a (najvise zbog mocnog daljinskog) a trenutno imam Pinnacle kojim sam zadovoljan. Asus ima i nesto modernije resenje (pomenuti Philips cip) ali je na strani Pinnacle-a dobra podrska (zvanicna (koja je pomalo bezobrazna) i nezvanicna). Asus ima problema sa pratecim softverom koji isporucuje uz kartice pa izgleda da je cesta pojava da serijsi broj sa CD-a ne odgovara.

Kao sto Vojkan rece, kvalitet slike kao na obicnom TV-u ne ocekuj ali ako imas kablovsku ili dobru krovnu antenu bices sigurno zadovoljan.

Cene za Asusa se krecu od 50 pa nadalje.

Imam kablovsku.
Pa šta je bolje asus ili terratec 600?

Vojkan je napisao(la):
Prvo nijedna karta ne daje kvalitet slike kao na TV-u, to odmah da znaš da se kasnije ne razočaraš.
Drugo, stvarno si skroman :d, pa šta tebi ne treba od funkcija?
Svi kažu da je Terratec Cinergy 600 (jer hoćeš i FM) najbolja, ali ne znam da li je ima još...
ASUS + Dscaler = i promenices misljenje za 180’
(Gamma On, Gradual Noise Filter On i eventualno Saturation +20% zbog kompenzacije monitora)

Btw, ko to kaze da ASUS nema teletext?
Mozda novi HomeTheater nema direktnu podrsku (uglavnom, podrzavaju closed-caption po Americkom standardu) ali ima x aplikacija za txt, medju kojima je najbolje odradjena varijanta u oviru Dscalera (100x brze i funkcionalnije nego kod TV-a, a podrzava i overlay mode, kao kod TV-a kada je txt prikazan preko aktivne slike...)

Ja mislim da je Terratec trenutno vrh u ponudi TV tunera......
Super kvalitet kanala,sve zive funkcije,dobar software... ... ...

Kupi ti Leadtek WinFast TV 2000XP Expert i nema problema.

Nazad
Vrh Dno