Šta je novo?

ASUS p8p67-m Potrebna mala pomoc sa integrisanom zvucnom

pajam24

Slavan
Učlanjen(a)
09.08.2006
Poena
320
Uzeh pre neki dan ovu plocu i sve sam uspeo da namestim osim jedne stvari. Naime kako mogu i slusalice i zvucnike da imam ukljucene pozadi na plocu i da sviraju u isto vreme? Do sad nisam imao Asus-a vec Gigabyte ploce. Na Gigabyte-u u koji god dzek da ubodem zvucnik mogu da izaberem sta sam ubacio(mic, line, rear itd), a na ovom Asusu mi izbaci pop prozor samo kad ubodem u zelenu rupu i to ponudi samo front ili headphone. Da me pogresno neko ne shvati u koju god drugu rupu da ubacim zvucnik, istog casa se detektuje i pokaze ali ne moze da bude front, vec u zavisnosti od rupe je rear, centar, side i svira normalno na testu zvucnika. Ali ono sto je meni potrebno je da mi zvucnici budu u zelenu rupu ukljuceni a slusalice u bilo koju drugu ali da nemaju ulogu surround-a vec normalnog headphone-a. Imam najnoviji Realtekov software instaliran.

Ima li neko ideju bio bih mu zahvalan?

Zar niko ne moze da pomogne?

Ja sam na prethodnoj ploci imao VIA HD audio manager kojije imao speaker fill opciju. Ona sve konektore koristi kao pojedinacne stereo konektore umesto za 5.1. Na p8p67 sa Realtek audio managerom nemam tu opciju.
Ukoliko nadjes tu opciju u podesavanjima onda sina konju :D

Sound options, playback, speakers, enchantments

Hvala na odgovoru, nemam ni ja tako nesto. Znaci ako ukljucim slusalice u rupu za microphone on izbaci prozor da je detektovao microphone. Ako ubacim slusalice u line in rupu on izbaci da sam ubacio line in kabl. Znaci bas me nervira, ne daje nikakvu slobodu da ja izaberem sta sam ubacio..

Imam jednu dobru i jednu losu vest. Malo sam cackao po podesavanjima hd audio managera i nasao sam speaker fill. Losa vest je da ne mogu da ga nateram da stvarno radi :D
Samo je potrebno ukljuciti i slusalice i zvucnike i u speakers tabu podesiti speaker configuration na bilo sta osim stereo. Ako koristis zeleni i crni (iznad njega) onda je dovoljan quad.
Stvarno ne kapiram zasto ne radi. Kada uradim test zvucnika, akord se pojavi na svim izlazima. Pokusavacu jos malo da vidim da nesto ne proradi.

Upravo to je problem koji me muci, lepo opisano:(

PS: Da li je moguce da je Asus napravio ovakav propust ili je do nas..

Poslednja izmena:
Da je stariji hardver u pitanju mislio bih da mozda ima veze sa win7, ali ovako ipak mislim da je asusova greska.
Ne mogu da nadjem ni starije (a ni novije) drajvere od ovih koje koristim pa ne mogu da isprobavam. Takodje mi se ne instalira xp samo za potrebe testiranja.
Googlacu malo problem, a mozda i kontaktiram podrsku.

Javi ako nesto saznas, ja sam sve probao i nisam uspeo. Problem sam resio trenutno tako sto sam u svoj rieciever ubacio ulaz od slusalica. Pa preko njega imam zvuk u sluskama. Jedino je glupo sto on mora da bude upaljen kada zelim da koristim slusalice, a to nije poenta.

hmm, i ja sam imao isti problem, sa ASUS P8P67, i uspeo sam da namestim da mi i slusalice i zvucnici rade u isto vreme ( slusalice u prednji dzek zbog kabla,zvucnici pozadi ), a kako sam to uradio, iskreno,ne znam ni sam..citao sam X foruma na tu temu, i cackao sve..ukljucivao,iskljucivao, neki savetuju da se u biosu nesto ugasi, neki pak da to bude ukljuceno, mada kako se secam, u realtekovom hd manageru probaj da stavis kao i kod mene,mozda pomogne..ne znam iskreno dal je samo do toga..:)
idi na speekers pa gore u desnom cosku imas advanced settings -> playback device stavi prvo ( make front and rear device playback at the same audio stream), i stavi kod recoarding device-a ovo prvo :)
u idealnom svetu, stikliranjem ove opcije ( make front and rear device playback at the same audio stream ) bi sve trebalo idealno da radi,no kod mene tako nije bio slucaj..nadam se da ce kod tebe raditi tako :)
Srecno! :D

Nazad
Vrh Dno