Šta je novo?

Asus P7P55D VS GigaByte GA-P55-UD3

stevs986

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2006
Poena
309
Koju od gore pomenutih ploca odabrati... ? Procesor ce biti i5...

I ja naginjem ka Asus - u ali sam hteo da cujem i misljenje drugih da ne budem pristrasan... :)

Uzmi pro asusa ima usb 3.0 i 6gb sata

Uzmi pro asusa ima usb 3.0 i 6gb sata

6 gb sata? Mislis 6*sata!?
+1 za Asusa
Imam P7P55D i zadovoljan sam plocom (115e), ako uzmes PRO neces sigurno pogresiti ona je nesto skuplja oko (145e). Jedina razlika izmedju ploca sto PRO ima Quad Gpu SLI
i Crossfire (x8) i ima digitalan opticki in/out, dok druga ploca podrazava Quad GPU Crossfire (x4) sve ostalo je isto.

6 gb sata? Mislis 6*sata!?
+1 za Asusa
Imam P7P55D i zadovoljan sam plocom (115e), ako uzmes PRO neces sigurno pogresiti ona je nesto skuplja oko (145e). Jedina razlika izmedju ploca sto PRO ima Quad Gpu SLI
i Crossfire (x8) i ima digitalan opticki in/out, dok druga ploca podrazava Quad GPU Crossfire (x4) sve ostalo je isto.

Pa sta cemu onda PRO :)

Bolje je pitanje asus p55d i ga p55-ud3r :sceptic:

Poslednja izmena:
Preporuka za GA-P55A-UD3R
Ali iskreno je sve jedno sta uzmes,jedino sto ova P55A ima 2x usb3.0 i 2x sata6 za nadolazece uredjaje koji ce to iskoristiti.

evo ja sam na 3.8 :) moze i na 4 al jede napon

Posedujem Asus P7P55D Deluxe, GigaByte nisam probao tako da GigaByte nemogu da komentarisem inace Asus je moja preporuka.
Inace i Asus poseduje ploce sa podrskom za SATA 6Gb/s i USB 3.0.
Ploce koje imaju podrsku za SATA 6Gb/s i USB 3.0. u svom nazivu imaju dodato -E ASUS P7P55D-E, P7P55D-E Deluxe, P7P55D-E EVO, P7P55D-E Premium, P7P55D-E PRO

http://www.asus.com/ProductGroup2.aspx?PG_ID=mKyCKlQ4oSEtSu5m

Meni P7P55D nikako ne vidi 8gb ram-a (DDR3 Kingston 4x2gb) ... Sve sam pokusao i sa update biosa i testirao svaku posebno i nista ... Ne znam sta da radim a moram da ga pustim u produkciju .... Ima li neko nekva iskustva ili savete ?

Koji OS koristiš i koliko memorije vidi? Nadam se da znaš da tridesetdvobitni bitni sistemi ne vide više od 3.25 GB.

Instaliraj win7 64bit pa ce videti svih 8gb memorije.

Dizem http://www.vmware.com/products/esxi/ jer server ide u produkciju pa cu na njemu vrteti mnogo virtualnih masina .... Znam da ce windows 7 videti 8gb itd. ali me nervira sto bios ne vidi nikako 8 pa samim tim nece ni vmware ....

Ova dole zvanicna specifikacija sa asusa me brine jer meni su sve 4 Hyper DIMM

ali mi deluje suludo da nema resenja tj. da asus jos nije napisao ni jedan update za bios

HTML:
4 x DIMM, Max. 16 GB, DDR3 2200(O.C.)*/1600/1333/1066 Non-ECC,Un-buffered Memory
Dual Channel memory architecture
Supports Intel® Extreme Memory Profile (XMP)
*Hyper DIMM support is subject to the physical characteristics of individual CPUs. Some hyper DIMMs only support one DIMM per channel. Please refer to Memory QVL for details.
**Refer to www.asus.com or this user manual for the Memory QVL(Qualified Vendors Lists).

Kako nema update BIOSa? Pa evo vec desetu reviziju napravili
Samo odzipuj ovo na flash memoriju i u Biosu nadji opcije EZ flash i browsuj rom. Inace skinut je sa zvanicnog ASUS sajta...

Prilozi

• P7P55D-ASUS-1307.zip
    1,006.1 KB · Pregleda: 22
Nazad
Vrh Dno