Šta je novo?

ASUS P5K SE....Audio Driver Problem

RZA*

Slavan
Učlanjen(a)
26.03.2007
Poena
319
Znaci nema sanse da se Realtek drajver instalira....ima li neko predstavu zasto???
P.S. Probao sam da instaliram i iz Device Manager-a, i direktno sa CD-a i nista....pomagajte:wall:

Ploca bi po specifikacijama trebala da ima Realtek 883 HD Audio chip?
Ne mogu tacno da se setim da li u bios-u ima podesavanje za HD/AC97 zvuk ali recimo da je HD po default-u.
Prvo treba staviti patch/driver, koji sigurno imas na cd-u, za Microsoft High Definition Audio (mislim da je kb888111). Zatim instaliras driver za realtek.

Danas sam sklapao jedan racunar sa P5k se, sutra ga podizem i javicu ti iskustva, ako ti nije prekasno?

Ista stvar i kod mene; nije bilo šanse da prođe instalacija audio sistema na P5K SE. Skidao sam sa net-a najsvežije drajvere, ali ništa. U toku instalacije prijavi grešku i onda rollback.

Ma nekako sam zbudzio da proradi i sada kad se podigne Win lepo mi se pojavi HD audio manager (realtek) ali mi u device manageru stoji zuti znak pitanja pored Realtek High Definition Audio Bus....

Poslednja izmena:
Pre instalacije Realtek drivera treba vam hotfix za Windows, obicno se nalazi na instalacionom cd-u, bar je kod mene takav slucaj (P5K).

:wave:

Evo ja sam je danas instalirao. Sve sam prepustio ASUS-ovoj opciji InstAll, koja je sama instalirala drajvere i za chipset, zvucnu i mreznu kartu, uz 2 restarta, totalno automatizovan proces. Sve je radilo bez ikakvih problema, iako sam narocitu paznju posvetio zvuku i trudio se da uocim bilo kakav problem. Ponekad je dobro ne filozofirati mnogo, i ponasati se kao NOOB!

Isti slucaj i kod mene, P5K, potpuno automatizovana instalacija (nije moj racunar, mrzelo me da se cimam :D), worked like a charm...

Hmm ja imam problem sa asusovom plochom m2a-vm hdmi...ne mogu nikako da instaliram hd audio driver....u biosu je podeshen hd audio controler na enabled ali nemam zvuka...a sa druge strane automatizovana instalacija ne pomazhe :wall::wall::wall::wall:

i ja imam asusovu plocu m2a-vm hdmi i nece da se instalira zvuk iako sam ubacio zakrpu za windows kb888111. probao sam i sa drajverima sa neta. radio sam vise puta instalaciju windows-a. probao sam i sa plocom asus m2a-mx i isto je

i ja sam imao isti problem sa nekim laptop-ima...
nakon instalacije windoze potrebno je prvo instaliradi hd driver, pa onda i driver za samu zvucnu!

Pre instalacije Realtek drivera treba vam hotfix za Windows, obicno se nalazi na instalacionom cd-u, bar je kod mene takav slucaj (P5K).

:wave:

Vidis nasao sam to ali nece za ovu verziju wina znaci neverujem sta se desava!!!

Koju verziju Windows-a imas i koji hotfix pokusavas da instaliras? KB888111?

Poslednja izmena:
Uklanjanje znaka pitanja

Kompletna instalacija za P5K Pro:

- Microsoft High Definition Audio Driver Package - KB888111 (koji stiže na DVDu uz ploču),
- Realtek High Definition Audio Driver (isto na DVDu, ali ima novija verzija na realtek.com.tw)
- ATI HDMI Audio Device (nema na DVDu, ali ima na istoj stranici na realtek.com.tw)

Ovo nigde ne piše ali kod mene uklanja znak pitanja.

Koju verziju Windows-a imas i koji hotfix pokusavas da instaliras? KB888111?

Win XP MCE taj sto si napisao pokusavam da instaliram, ali nije vise bitno problem je resen tako da opusteno!
Hvala u svakom slucaju

Nazad
Vrh Dno